E pe baza de reevaluare SUA-PSD. Nu mai e lovitura de stat, nu mai sunt doua milioane de voturi fraudate, cum zicea emisarul Departamentului de Stat al SUA exact acum doi ani. Romania e acum o fortareata a sigurantei. M-am linistit. Intrebarea e : cum ramine cu minciunile din 2012 si sustinerea ilegitimului?

duane

Însărcinatul cu Afaceri al Statelor Unite ale Americii în România, Duane C. Butcher, a declarat marți, după primirea Plachetei de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), că din punct de vedere al siguranței naționale România poate fi considerată o adevărată fortăreață, un exemplu pentru alte state.

Duane Butcher a apreciat colaborarea dintre cele două state în domeniul securității, combaterii criminalității și aplicării legii, menționând că aceasta reprezintă unul dintre aspectele de succes ale parteneriatului româno-american, informează un comunicat al MAI remis marți AGERPRES.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a conferit marți Placheta de Onoare a MAI lui Duane Butcher, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată în sprijinul dezvoltării domeniului securității naționale a României.

Cu acest prilej, Gabriel Oprea a vorbit despre parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, subliniind faptul că țara noastră este beneficiarul sprijinului constant acordat de Ambasada SUA, prin intermediul programelor de pregătire și asistență tehnică ale Departamentului de Stat al SUA.

“Vreau să subliniez în primul rând excelenta colaborare pe care am avut-o cu Ambasada Statelor Unite în calitatea de ministru al Apărării Naționale. Au fost materializate proiecte deosebit de importante pentru România, pentru siguranța și securitatea cetățenilor români, și mă refer în primul rând la decizia amplasării Scutului antirachetă la Deveselu. Înainte de toate, acest proiect este o expresie a solidarității noastre pentru apărarea spațiului euro-atlantic și o dovadă a încrederii reciproce dintre Statele Unite ale Americii și România. Interesele noastre comune precum respectarea statului de drept, asigurarea transparenței și combaterea corupției au ghidat întreaga colaborare și îmi exprim angajamentul că România va rămâne consecventă proiectelor comune dezvoltate în acest sens”, a subliniat Gabriel Oprea.

Totodată, viceprim-ministrul pentru securitate națională a reiterat faptul că “România își respectă angajamentele asumate în calitate de membru al Alianței Nord Atlantice și de partener al Statelor Unite, militarii români luptând în numele libertății și al democrației alături de camarazii americani în cele mai fierbinți zone de pe glob”.

Ceremonia a avut loc la sediul MAI și a fost ocazionată de încheierea mandatului deținut de Duane Butcher, la acest eveniment participând și succesorul acestuia în funcție, Dean Thompson.

Placheta de Onoare reprezintă cea mai înaltă distincție a MAI, care se acordă personalităților române și străine care au sprijinit constant ministerul și au o contribuție majoră la dezvoltarea domeniului securității naționale.

 

15 COMMENTS

 1. Haide-ți să nu mai halim minciunile americanilor.Nu am fost proști atunci nu suntem proști nici acum. În Afganistan luptăm pentru libertate?A cui? Sau pentru uraniu ? Să ne amintim câți afgani au fost printre atentatori de la 11/09.. niciunul. Când talibani omorau oameni cu pietre pe terenul de fotbal nu a intervenit nimeni. Apropo,producția de heroina este mai mare decât cea dinainte de invazie.

  • Intrebarea e : cum ramine cu minciunile din 2012 si sustinerea ilegitimului?
   R : Ramane exact cum am stabilit.
   Gabriel Oprea : “Vreau să subliniez în primul rând excelenta colaborare pe care am avut-o cu Ambasada Statelor Unite în calitatea de ministru al Apărării Naționale. … Interesele noastre comune precum respectarea statului de drept, asigurarea transparenței și combaterea corupției au ghidat întreaga colaborare și îmi exprim angajamentul că România va rămâne consecventă proiectelor comune dezvoltate în acest sens.”
   Victor Ponta, in cadrul unei intalniri organizate de Institutul Aspen din Bucuresti, spune : “Discut de fiecare dată cu investitorii privaţi şi îi asigur că România şi după 1 ianuarie 2015 va avea o legislaţie, inclusiv cea referitoare la redevenţe, foarte clară, stabilă. Ideea nu este să iei foarte mult din puţin, ci puţin din foarte mult, pentru că per total asta înseamnă continuarea investiţiilor şi înseamnă avantaje pentru ţară, inclusiv pentru buget, pe care le ştim cu toţii. Dar cu siguranţă că noua Lege a redevenţelor va asigura în primul şi în primul rând stabilitate.” Prezent la aceasta intalnire si domnul agent Duane Butcher, dar si consilierul domnului Ponta, Wesley Clark.
   Intrebarea mea ar fi : Mai exista Romania ?

 2. Bina ca le dam si medalii , pentru ce ne-au facut in 2012 ! Trebuie medaliat si cel care a fost la garaj … sa zicem medalia “Pinochio” …

  • Felicitari pentru comentariu, dle Tudor cuprinde tot ce trebuie exprimat.

   Exista o tara Slovenia cu 2 mil de oameni, unde un grup de intelectuali nepatati au castigat alegerile cu un partid infiintat de 6 saptamani. De ce? Pentru ca populatia nu a mai suportat minciuna,coruptia, ticalosia.
   Noi avem 20 mil de oameni ca tara. Ce e cu noi? Nu mai avem oameni cinstiti, demni, corecti, sinceri? Ce se intampla cu Romania dle Tudor?

 3. In orice caz,in fiecare zi politicul sau ideea de politica facuta in aceste vremuri nu aduce decat franturi de suflet…Dezamagitoare conducere de stat,numai barbati de stat nu s-or numi …..

 4. Americanii stiu prea bine cu cine au de a face aici in Romania. Americanii stiu mai multe inclusiv decat guvernul Romaniei si mai ales de catre jurnalisti ce se intampla in Romania. Americanii au nevoie de Romania pentru a-si extinde operatiunile economice si interesele. Atata timp cat suntem o piata de desfacere si avem resurse naturale, americanii or sa intervina de fiecare data. In rest este gargara ieftina cu voturile fraudate. La fiecare alegeri se fura la voturi. La referendum s-a furat linistit la comune foarte simplu introducand buletinul nul in urna si semnand pe lista. Mare scofala. Dovada ca erau comune cu prezenta la urna si cu 120%. Trebuie sa fii prea prost sa nu iti dai seama ca acolo s-a furat. Altii au fost mai cu obraz si au furat mai subtire sa nu se prinda lumea. Cate 300 buletine anulate x cu 2500 comune…cel putin…plus orasele…aha visati copilasi. Americanii au nevoie de prosti. Voi puteti sa dormiti linistiti …au grija altii de tara si de voi.

 5. Buna dimineata ROMANI! Buna dimineata Radu!…
  Frumoasa sa va fie tuturor aceasta noua zi de miercuri ce poate va fi exact acea zi ce-o asteptam cu totii cam de multicel…
  Haideti sa-i spunem…ziua “X”(!)…in care “Lumina” va putea strabate si pana la “Fereastra sufletelor noastre” …lasandu-ne si noua “insignifiantilor” privilegiul de-a putea privi…”Afara”…prin acea prizma dedicata-ntelepciunii, dintr-un acel unghi care pe cat de-ascuns pe-atat de tainic…al simplitatii si-al evidentei…ca-n “astă LUME” nimic nu se petrece-ntamplator”…si “nimic nu este doar ceea ce pare-a fi…”
  O zi plina si rodnica-ti doresc tie Radu…si-o zi IMPLINITA va doresc voua tuturor celor ce-n simpla voastra “Existenta”…incă (?!)…va simtiti…ROMANI!…
  Alexsiatat

 6. M-am saturat sa vad cum oricine si cu orice ocazie isi da cu parerea in ceea ce ne priveste si ii cheama pe guvernanti, sau altle fete simandicoase la “raport”, tratandu-i ca pe niste papagali imbecili care trebuie sa invete
  sa imite ce li le spune.Se pare ca suntem un neam de scalvi care lancezim in propria noastra lipsa de demnitate. Gloriosii nostri strabuni se intorc in mormant de rusine si revolta.

 7. Eu consider prezenta americana drept un amestec in treburile interne ale Romaniei,care au sustinut in mod nedrept si nelegitim pe impostorul de la Cotroceni. Americanul asta,sustine ca a fost o buna colaborare in domeniul “combaterii criminalității și aplicării legii, menționând că aceasta reprezintă unul dintre aspectele de succes ale parteneriatului româno-american “.
  Or,eu consider ca lucrurile stau exact invers: ingerinta lor la referendum a fost un dezastru,care a dus la proliferarea criminalitatii si la piedici serioase in aplicarea legii,atata timp cat avem un impostor la Coroceni.
  Placheta aia,ori este expresia incompetentei celor de la MAE,ori o mituire diplomatica.Ce or fi sperand? Ridicarea vizelor? Cred ca daca ar impune,in contrapartida,vize pentru americanii care vin in Romania,vizele s-ar ridica mai repede,pentru ca ei au interese in tara noastra. Mie mi se pare jenant !

 8. astea sunt doar discursurile protocolare la sfarsitul unei misiuni diplomatice. nu e nici prima nici ultima cu laude de ambele parti. conteaza doar faptele americanilor din mandatul baselu. si astea nu au fost favorabile poporului roman, cretinismul arhirecunoscut al politicii externe americane dand dovada celei mai inalte tampenii in zicerile unui idiot de rangul 2 al politicii americane referitoare la milioanele de voturi fraudate. si-au cerut cumva americanii scuze pentru tampeniile debitate? sigur ca nu doar suntem niste colonisti amarati care nu stiu ce sa mai faca pentru marele licurici!

Leave a Reply