Cathedral Plaza este motivul pentru care Papa Francisc nu vine în România.

Este declaraţia Ministrului român al culturii, Vlad Alexandrescu, după o vizită oficială la Sfântul Scaun.

Oficialul român spune că Vaticanul numeşte clădirea ridicată lângă catedrala romano-catolică din Bucureşti „un monument al corupţiei”.

westfourth-architecture-cathedral-plaza-30

http://www.antena3.ro/actualitate/cathedral-plaza-este-motivul-pentru-care-papei-francisc-nu-vine-in-romania-347063.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

20 COMMENTS

 1. Şi eu ce scriam despre biserici şi catedrale, Radu?
  Acum e ceva oficial, dar ei încă nu ştiu de toate bisericile care au turlele suflate cu aur!
  Au tras o linie din informaţiile subţiri auzite sau citite, motiv real pentru a lovi puternic în religia ortodoxă şi în politicienii perindaţi în cei 26 ani de democraţie înjositoare! Nu e adevărat?

 2. Turlele suflate cu aur sunt la ortodoxi da si de i-ar pasa Vaticanului de ce face BOR? Aicea e vorba de o problema care darajeaza Biserica Catolica din Romania si el ca liber al tuturor catolicilor a spus exact ce doare in acest caz. Si foarte bine face nu merita Romania o vizita din partea luii.

 3. Da’ de coruptia arhiepiscopului o fi auzit ceva Papa Francisc?

  Documentati-va bine, bine cand abordati subiectul acesta.

  • La aceasta cladire instanta a decis stoparea lucrarilor din timpu procesului dar investiturul strain arogant a conmtinuat lucrarile indispretul legilor romanesti fiidn sigur ca prin mita va impiedica demolarea cladirii .

   din fericire investitorul a pierdut definitiv procesul dar a refuzat sa se supuna sentintei definitive .,
   In acest caz , primaria capitalei avea obligatia sa demoleze cladirea din fonduri publice cu firme autorizate si sa trimita factura lucrarilor investitorului spre plata asa cum prevede legea unor cladiri executate cu incalcarea autorizatiei de construire .

 4. Apropo de emisiunea Alessandrei Stoicescu în care blonda denunţător împreună cu omul de la fundaţie, mi-a lăsat impresia reală:”turnătorie a la băse prin băse” în avantajul înţelegerii ascunse”liber fratelo pentru turnarea altor grei”! Dacă nu au fost anchetaţi şi pedepsiţi la timpul potrivit clanul băse şi nici în următoarele 2-4 săptămîni sau 2 luni, moneda de schimb reală este emisiunea ”turnătoria la sfînta DNA” cu vocalize la microfoane şi camere web live practicată în ultimile zile, mai ales că au fost trimişi la presă pentru a uni hora cu solista blondă turnător! De ce nu a spus nimic de Macovei care era întro funcţie în acea perioadă despre care toarnă?
  Din ceea ce am auzit în seara asta nu are nicio legătură cu ceea ce am auzit acum 3 ani. Doar pe lîngă sau mult prea departe de subiectele perioadei.
  Va fi o perioadă de haos controlat şi coordonat din anumite birouri(acest caz) pentru a năuci alegătorii o perioadă lungă de timp şi de a evita nemulţumirile privind tehno 2 lei, Prună, al sănătăţii, agriculturii- cel pe funcţia de premier, ministrul actual al agriculturii şi cea cu drepturile omului !

  • ACEL ARTICOL ESTE UN ARTICOL DIN PACATE COMANDAT – AM INCERCAT DE 2-3 ORI SA POSTEZ ACOLO O OPINIE CONTRARIE LA COMENTARII SI NU A FOST PRUBLICATA IN CIUDA LIMBAJULUI DECENT

 5. Subiectul este unul foarte sensibil. Cum ar fi fost normal Jurtitia trebuia sa-si faca datoria in aceasta speta. Consider ca cei mai vinovati sunt cei din Ordinul Arhitectilor care au putut fi de acord cu asemenea enormitate care nu-si are locul in peisajul zonei.
  Intamplare sau nu o constructie similara se afla in vecinatatea Bisericii Armeneasti din Bucuresti.

  • Esti cu pluta ….un individ care nu face distinctia intre arhitecti , ingineri constructori , Inspectia de Stat in Cosntructii , autoritati avizatoare din adminsitratie si prefectura … OAR este o organizatie profesionala nu o institutie a statului si nu avizeaza lucrari ci gestioneaza exclusiv activitatea membrilor si dreptul lor de semnatura .

   Neregulile din cadrul acestui proces nu au fost de arhitectura ci au fost de ordin structural legat de expertii in constructii ce au avizat acest proiect asigurand in mod eronat ca fundatia noii cladiri nu va afecta vechea catedrala … iar investitorul a marit fundatiile fara autorizare amplificand paguba.

   primii mituiti care trebuiau sa intervina erau specialistii de la Inspectia de Stat in Constructii imedita ce au OBLIGATIA DE A URMARI LUCRARILE AVIZATE IN TIMPUL CONSTRUCTIEI . Acestia puteau opri santierul cu ajutorul politiei daca era cazul pentru nerespectarea legislatiei in Constructii
   Vina apartien 100% investitorului deoarece de la jumatatea lucrarii incepuse procesul si instanta dispusese stoparea lucrarilor pana la finalizarea procesului . Investiturul nu sla supus instantei asa cum si la final a continuat dupa sentinta finala executorie sa nu puna in aplicare sentinta de demolare .

   Abia acum la final primaria era obligata sa o demoleze pe banii ei cu firme autorizate si sa trimita nota de plata spre achiate investitorului

   • Sunt dus cu pluta si fac distinctia intre toti si nu intamplator arhitectii din primarie care dau avizele de specialitate fac parte din OAR. Membri, conducerea OAR-ului ar trebui sa-i zboare pe cei care au avizat asemenea enormitati si au stricat armonia arhitecturala a Bucurestiului.
    Stimata doamna ati face bine sa nu mai luati apararea unor escroci care din pacate fac parte din nobila breasla a arhitectilor.

  • gresesti – nu este o problema de arhitectura ci de structura de fundatii ce afecteaza catedrala structural si aici de vina sunt expertizele eronate , faptul ca investitorul nu a respectat proiectul marind fundatiile , ca inspectia de stat in constructii mituita nu a stopat lucrarile de la primele semne de afectare a cladirilor invecinate .

   Cat priveste arhitectura se vede ca nu te pricepi : o cladire istorica este deseori pusa in valoare prin CONTRAST si aici avem o gramada de exemple din Germania , Elvetia , Austria … unde cladiri din sticla moderne oglindesc in fatada o catedrala de vizavi sau alte cladiri istorice

   Fata de o cladire istorica te poti raporta prin mimetism sau prin contrast motiv din care francezii asociaza cladirilor istorice corpuri noi de cladire HighTech puternic contrastante

   Aici avem un investitor penal bazat pe spagurea institutiilor de verificare ale adminsitratiei si niste experti structuristi in constructii prostitutati de dragul onorariilor

   • Nu gresesc de fel cand o gramada de specialisti s-au infratit cu necuratul si au purces la inaltarea unor enormitati care nu cadreaza catusi de putin cu arhitectura zonei.

 6. Aduce cu santajul practicat in politica. Corect, nu are ce sa caute acea constructie acolo, dar menirea bisericii este de a-i apropia pe credinciosi, indiferent de confesiune.

 7. iNVESTITURII CORUPATORI AU FOST AVERIZATI DE LA JUMATATEA INVESTITIEI SA OPREASCA LUCRARILE FIIND DATI IN JUDECATA DAR AU CONTINUAT CU CINISM FINALIZAREA LUCRARII BAZANDU-SE PE SISTEMUL CORUPTIBIL DIN ADMINISTRATIE .

  La final cand au pierdut definitiv procesul si au primit seninta executorie privind demolarea daca beneficiarul refunza sau tergiverseaza , primaria capitalei avea obligatia sa demoleze cladirea cu firme autorizate si sa trimita factura lucrarilor investitorului la plata .

 8. Nici nu imi doresc ca ca acest papa sa vina in Romania.Un papa care incurajeaza homosexualitatea,este evident ca nu are nici o treaba cu Biserica lui Hristos,si este pe o alta baricada.Un papa care participa la tot felu de intalniri in care isi arata abilitatile lui de dans, atat el cat si prelatii lui atunci chiar nu are nici o treaba cu invataturile crestine.Smerenia,blandetea,saracia,dragostea,iubirea,rabdarea,iubirea de aproapele tau, acestea sunt hainele,cu care Hristos s-a imbracat si care trebui sa ii urmam si noi.Nu ma intereseaza ce vor spune altii dar in aceeasi masura respect dreptul la opinie a fiecaruia daca aceasta este in limita bunului simt si a unui limbaj decent.

 9. Din punct de vedere arhitectonic, este unul din cele mai reusite locuri din Bucuresti. Esplanada de piatra alba care a fost creata in fata cladirii pune excelent in valoare catedrala. Acolo era realmente un maidan. Pe partea opusa catedralei exista doua imobile vechi, fara valoare, aflate in stare extrem de avansata de uzura. Daca s-ar renunta la acestea, s-ar putea realiza o vedere de perspectiva din Calea Victoriei. Acestea sunt lucruri care ar trebui dezbatute in legatura cu catedrala catolica, construita din pacate intr-un loc foarte nefericit ales. Asa cum si alte multe cladiri de valoare din Bucuresti.

  • Ce este de dezbatut Domnule?
   Catedrala a fost construită între anii 1875-1883 după planurile arhitecților Carol Benesch și Friedrich Schmidt din Viena.[2][3] Stilul construcției aparține istorismului și împrumută mai ales caracteristici ale stilului romanic, cu unele elemente gotice. Clădirea are 40 m lungime și 22 m lățime. Este cea mai cunoscută biserică romano-catolică din București.

   Catedrala a fost consacrată de arhiepiscopul Ignatius Paoli, la 15 februarie 1884; au fost prezenți „toți preoții Arhidiecezei, toți seminariștii, întregul corp diplomatic acreditat la București, președintele Consiliului de Miniștri, președintele Senatului, primarul Capitalei și mulți alții. Mihail Kogălniceanu, impresionat de măreția lăcașului de cult catolic avea să declare în același an, de la tribuna Parlamentului, că „este cel mai frumos edificiu religios care există în România.”….
   Ignorand istoria si patrimoniul national mi se pare la fel de absurd precum mi se pare un astfel de mod de a gandi.

 10. Frati romani, A FOST DEMOLAT PARCUL DE LANGA CATEDRALA ROMANO-CATOLICA pentru a se face loc unei hidosenii de cladire. Cate alte parcuri din Bucuresti nu au fost demolate pentru a se face loc intereselor corupte din domeniul imobiliar!!! Chiar nu se vede deloc aici ca sunt niste probleme? Blocul ala reprezinta un alt exemplu a tot ceea ce incarneaza la noi fenomenul coruptiei. Este pe buna dreptate “UN MONUMENT AL CORUPTIEI”. Tot vrem o schimbare dar ea va veni FOARTE FOARTE GREU, poate in urmatorii 50 de ani, si asta datorita putreziciunii omului caruia i se ofera putere de decizie in diferite functii si stucturi din statul roman, si indirect datorita putreziciunii spiritului majoritatii semenilor nostri ce au in mana, la fiecare 4 sau 5 ani, o stampila de vot.

 11. De ceva vreme, Millennium Building Development (MBD) proprietara clădirii construite ilegal la mai puţin de 8 metri de fundaţiile catedralei Sf Iosif din Bucureşti, încearcă sa influenţeze opinia publica declarând că mulţi investitori români si străini sunt extrem de preocupaţi de situaţia clădirii Cathedral Plaza, pe care din incompetenta profesionala de care au dat dovada ca reprezentanţi ai investitorilor pentru care au lucrat mai mult de o decada, de la începutul efortului de a dezvolta acest proiect, intr-un mod total fraudulos au adus acest proiect la starea de existenta actuala. Pentru a se apăra in fata noilor investitori care, inexplicabil, continua sa le plătească onorariile pentru a se apăra prin minciunile scornite permanent, acuzând continuu si fara scrupule atat reprezentanţii bisericii catolice din România, prin ponegrirea continua atat a imaginii Bisericii Catolice cat si a reprezentanţilor diplomatici ai Vaticanului in România.
  Acest caz este un exemplu edificator si un simbol negativ pentru orice investitor care cu bună credinţa a contractat o companie romaneasca cu angajaţi romani sa le reprezinte interesele in România, sa cumpere in mod corect si cinstit un teren proprietate privată, pe care sa dezvolte, proiecteze si sa construiască o clădire in conformitate toate cerinţele legislaţiei existente pe teritoriul României, cu privire la activitatea de achiziţionare a terenurilor destinate investiţiilor particulare in vederea unei activitatii de dezvoltare, proiectare si construire a unei clădiri de birouri, in vecinătatea unui monument istoric de valoare naţionala si universala.
  Obligaţia celor care au lucrat pentru firma MBD a fost sa facă toate demersurile necesare pentru ca proiectul intitulat Cathedral Plaza sa fie dezvoltat, proiectat si construit sigur si corect, tinandu-se seama de toate cerinţele normativelor in vigoare dar in special ale normativului de proiectare antiseismica P-100.1 contemporan fazei de proiectare si execuţie a proiectului precum si obţinerea tuturor avizelor necesare atat de la autoritatile competente ale statului Roman, precum si de la vecinii din imediata vecinătate a proiectului, obligaţie care practic nu a fost îndeplinita, in totalitate. Responsabilitatea acestor indivizi a fost uriaşa, drept pentru care, unii dintre conducătorii aceste organizaţii au fost daţi afara, aducând pagube substanţiale investitorului original al acestui proiect, obligându-l pe acesta sa renunţe la proiect, limitându-si astfel pierderile si obligaţiunile financiare.
  MBD intr-un mod aberant de zece ani, continua sa acuze pe toata lumea abuzând la maximum sistemul judiciar romanesc, aducând pagube Statului Roman si blocând tribunalele si judecătorii cu zeci de reclamaţii si procese, in ciuda faptului ca tribunalele s-au pronunţat definitiv si irevocabil, de nenumărate ori începând cu tribunalul de la Suceava, continuând cu cel de la Craiova si terminându-se cu tribunalul de la Ploieşti.
  Printr-o campanie continua bazata pe minciuni si distorsiuni ale adevărului, de sase ani de zile MBD, continua sa acuze autoritatile romaneşti precum si ne-claritatile legislative, pe care ei insasi le-au abuzat la maximum, precum si a refuzului unor autoritati legislative romaneşti, pe care le numesc „ezitări si necorelari”, făcându-se astfel un ultim efort de a justifica salariile si onorariile încasate pana in prezent de la noii investitori, fara a putea insa demonstra fata de aceştia o competenta profesionala reala. Sigur ca este greu de acceptat un astfel de eşec profesional când cei care ii plătesc, le arata clădiri in cartierul Pipera, in piaţa Charles DeGaulle, sau pe bulevardul Mihalache, care au fost dezvoltate, proiectate si construite in acelas mediu legislativ, confuz si ne coerent de care se vaita aceşti indivizi incompetenţi de la MBD.
  Sigur ca este grav si foarte greu de suportat să constaţi ca in curând aceasta campanie de minciuni, si distorsionări ale realității menita sa ascundă impotenta profesionala de care au dat dovada atat ei ca promotori ai acestui proiect cat si echipele de experţi angajate care pentru cativa gologani si-au încălcând jurământul profesional constatând toate ne ajunsurile si adevărul despre acest proiect, pentru ca in final, la cererea MBD, in câteva cuvinte la sfarsitul expertizelor sa-l declare satisfăcător.
  Sigur ca atat Vatican-ul, Washington-ul, precum si Bruxell-ul sunt interesaţi îndeaproape si urmăresc cu atenţie cum autoritatile din România o sa pună capăt acestor fărădelegi încurajate si/sau savarsite de către reprezentanţii MBD. Nu mai este o noutatea ca actele de corupţie au fost si inca mai sunt rampante in România de astăzi. Este bine ştiut faptul ca actele de corupţie au la cele doua capete ale spectrului indivizi care se lasă corupţi si indivizi care savarsesc actul de corupţie.
  Nu este intamplator ca cei doi primari care au fost implicati in activitatea de aprobare a proiectului Cathedral Plaza, sunt in prezent uramariti penal pentru acte de corupţie. Alaturi de acestia se vor alatura in curand si ceilalti primari ai capitalei, care au indeplinit functia de edili ai Capitalei in perioada anilor 2000- 2008.
  Proiectul Cathedral Plaza a fost declarat definitiv si irevocabil ca fiind o clădire construita ilegal. In astfel de condiţii, posibilitatea de legalizare a acestui proiect este zero.
  Datorita acestei stari de lucruri create de catre indivizii de la MBD, poziţia Vaticanului este clara, drept pentru care este de neinteles, poziţia infantila si actul de disperare a celor care se ascund in spatele MBD, de a ponegri toate oficialitatile romaneşti si străine, care susţin un adevăr demonstrat juridic.
  Este momentul ca hotărârile definitive si irevocabile existente cu privire la acest proiect sa se aplice imediat pentru a se pune capăt percepţiei internaţionale, ca in România nu se face nici-un efort de a se pune capăt Corupţiei Instituţionalizate.

Leave a Reply