Autorităţile din Muntenegru au extrădat în Statele Unite doi cetăţeni români şi un italian acuzaţi că au încercat să vândă armament grupării teroriste FARC, informează site-ul publicaţiei Unione Sarda, citat de Mediafax.

Românii Cristian Vintilă (în vârstă de 44 de ani) şi Flaviu Virgil Georgescu (42 de ani), împreună cu fostul deputat italian Massimo Romagnoli (43 de ani) – aflaţi în arest preventiv în Muntenegru din decembrie 2014 – au fost extrădaţi miercuri dimineaţă în Statele Unite.

Cei trei suspecţi – arestaţi pe 16 decembrie 2014, la Podgoriţa, într-o operaţiune efectuată de autorităţile muntenegrene în colaborare cu agenţi americani – se consideră nevinovaţi.

Cristian Vintilă, Virgil Flaviu Georgescu şi Massimo Romagnoli sunt acuzaţi de conspiraţie în vederea vânzării unor cantităţi mari de armament organizaţiei teroriste Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC). Potrivit actului de acuzare, în perioada mai-octombrie 2014, cei trei inculpaţi au conspirat în vederea vânzării de armament, inclusiv arme automate şi tunuri antiaeriene, ştiind că armele urmau să ajungă la FARC, care le-ar fi utilizat împotriva unor cetăţeni americani. Cei trei au fost surprinşi în flagrant în timp ce urmau să vândă armele unor agenţi ai Agenţiei americane Antidrog (DEA). Suspecţii au fost inculpaţi pentru terorism în Statele Unite.

1 COMMENT

  1. Astia nu sunt teroristi,doar comercianti care incalca embargou.Daca erau teroristi dovediti se expulzau doar pe hirtie pentru public stiindu-se ca “anchetele” se fac in tari membre NATO,si nu pe teritoriu american.

Leave a Reply