Un articol interesant din care – facand calcului – reiese ca romanii au peste 31 miliarde de euro in banci.

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/teama-de-criza-persista-romanii-au-pus-deoparte-10-mld-lei-intr-un-an-14711096

Românii preferă să-şi ţină în continuare banii la bancă, depozitele totale ale populaţiei  crescând într-un an cu 10 mld. de lei, până la 141 mld. lei la sfârşitul lunii iulie. Cel mai rapid ritm de creştere se observă la sumele plasate de populaţie în conturi curente şi de economii, care au crescut într-un an cu peste 27%, în timp ce depozitele la termen aveau în iulie un avans de doar 2% faţă de aceeaşi lună de anul trecut.

În termeni nominali, ascensiunea depozitelor overnight într-un an a fost de 8 mld. lei, iar creşterea depozitelor la termen a fost de doar 2 mld. lei. Clienţii persoane fizice aveau la sfârşitul lunii iulie aproximativ 36 mld. lei în conturi curente şi de eco­no­mii, iar depozitele la termen ale populaţiei în lei au fost de 55 mld. lei, potrivit datelor BNR.

Românii au început în ultima perioadă să se orienteze către depozitele overnight în detrimentul de­po­zitelor la termen întrucât primele oferă o flexibilitate mult mai mare în condiţiile în care banii dintr-un cont de economii pot fi retraşi oricând fără pierderea dobânzii acumulate. Totodată, bonificaţiile oferite de bancheri pentru depozitele la termen s-au redus puternic în ultima perioadă de timp şi au ajuns, în unele cazuri, sub nivelul dobânzilor la conturi de economii. (www.zf.ro)

 

4 COMMENTS

  1. ”’Romanii au 31 miliarde euro in banci”’ Cine ai aceşti bani? tot cei care urlă după bani bani bani din nemuncă şi ocuparea unei funcţii întrun scaun prin care-şi alocă tot felul de beneficii. E normal să aibă dacă din cîte se pare au şi hîrtia igienică le este din pomană alături de multe altele. O mai unul sau doi din cei care îşi mănîncă de sub popou poate mai mulţi dar majoritatea sunt hoţii politicieni şi numiţii în funcţii.

  2. Inseamna ca acesti conducatori ai nostrii,politicienii…. au economii f mari(in banci sau aiurea) si progreseaza de la an la an, pe cand norodul saraceste tot timpul.Tara lui Papura Voda.

  3. Suntem amarati dar o ducem bine, mai plastic spus.
    Am avut ocazia sa vad mai multe capitate de pe batranul continent stam bine la capitolul auto, mai ales in orasele mari, asta spune ceva.

  4. Un gînd echivalentul unei idei posibil hotărîtoare: ştiţi că bercea urla în gura mare că i-a dat lui kovesi… acum cîteva zile a ieşit tanti şi a spus că bercea îşi retrage urletele că nu e nimic adevărat. Să înţelegem că ”clanurile b vor respira aer curat în camere diferite şi wc turcesc la acelaşi domiciliu”? :))) poate da poate nu! :))) ce-ar fi să fie adevărat?

Leave a Reply