Home Articole Decizie JAI : 40.000 imigranti distribuiti intre tarile UE

Decizie JAI : 40.000 imigranti distribuiti intre tarile UE

2349
8
SHARE

Asadar, un prim pas : 40.000 distribuiti in UE. Cati vor reveni Romaniei?

Jean Asselborn, ministrul pentru Imigraţie şi Azil din Luxemburg, ţară care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a salutat decizia miniştrilor de Interne de acceptare a sistemului de distribuire a 40.000 de refugiaţi, precizând că sunt continuate discuţiile pentru relocări suplimentare.

“Sunt încântat că membrii Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne au reuşit să adopte această decizie”, a declarat Jean Asselborn.

“Este vorba de un mesaj politic important. Într-adevăr, primul sistem de distribuire a persoanelor care au nevoie de protecţie internaţională poate începe să fie aplicat rapid. În acelaşi timp, ţări care se confruntă cu venirea extracomunitarilor precum Italia şi Grecia au acum baza legală necesară pentru a începe să lucreze. În contextul în care membrii Consiliului JAI discută despre o propunere suplimentară de relocare, este foarte important să vedem că primul mecanism de distribuire este creat şi începe să producă efecte”, a spus preşedintele şedinţei Consiliului JAI.

Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne a ajuns la un acord privind distribuirea în statele membre a 40.000 de imigranţi extracomunitari cu statut de refugiat ajunşi în Grecia şi Italia.

8 COMMENTS

  • ”În cadrul acestei scheme iniţiale de relocare, România ar fi urmat să primească 2.362 de imigranţi extracomunitari.
   ”http://www.stiripesurse.ro/ce-a-decis-gabriel-oprea-la-consiliul-ue-vicepremierul-roman-a-votat-distribuirea-refugia-ilor_966992.html

 1. Au fost ceva scurgeri în presă:”A leaked draft of the communique to be presented at the interior ministers’ meeting on Monday seen by the Financial Times put forward a lower figure of 120,000 refugees to be shared out among EU member states.
  But the statement uses evasive language to avoid binding the ministers to a set quota for each country.
  A key clause reads only that “work will be carried out as a matter of priority on the preparation of a formal decision to implement this, with due regard to the flexibility that could be needed by Members States in the implementation of the decision, in particular to accommodate unforeseen developments.” And while there are sections promising aid to both Greece and Italy, two of the biggest frontline nations in the refugee crisis, there is no mention of extra help for Hungary.
  That might be retaliation for the belligerence of Hungarian Prime Minister Viktor Orban against neighbours over the refugee crisis in recent weeks.”
  Să fim serioşi. deja e şantaj prin impunere şi urmările vor fi…veţi vedea.

 2. ce gluma buna!isi inchipuie madam merckel ca vreun sirian care a reusit sa ajunga in germania,austria sau olanda o sa fie de acord sa fie “redistribuit in romania,bulgaria sau ungaria?HAHAHAHAHA!!!!!!!sa faca ce aici?sa munceasca pe 250e pe luna?multi dintre ei au cheltuit de 50 de ori pe atat sa fuga din siria.

 3. Este diferenta intre emigranti si refugiati. Ma intreb, cand o sa opreasca valul asta de emigranti ilegali, cum faceau cu romanii inainte, adica pachet si acasa!

 4. Tarii noastre ii vor reveni atatia cat trebuie, cu toata ratoiala noastra.
  As face prinsoare ca asa va fi in cele din urma.

Leave a Reply