O parte dintre romani care se considera “smecheri” fenteaza inclusiv viata, cu succes. Pe langa cei care cred in conspiratii si manipulari, care protesteaza cu interes politic impotriva medicilor si a masurilor medicale, a noua categorie se dovedeste a fi mai numeroasa decat se stia. Romanul care obtine un certificat fals de vaccinare, contra cost.

Viceprimarul comunei Drânceni (Vaslui), Lucian Lăcătuşu, în vârstă de 43 de ani, a murit în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, unde fusese diagnosticat cu COVID-19.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, a precizat, pentru AGERPRES, că bărbatul figura în statisticile instituţiei ca fiind vaccinat încă din luna mai. Totuși, când situația s-a complicat, viceprimarul le-a recunoscut medicilor că obținuse în mod fraudulos adeverința de vaccinare, el nefăcând vaccinul.

Polițiștii efectuează acum cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals.

Viceprimarul comunei Drînceni era membru Pro România.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, bărbatul a ajuns la spital în stare gravă, la zece zile de la debutul bolii, cu 70% afectare pulmonară, după ce s-ar fi tratat la domiciliu. “Pacientul a fost internat iniţial în Secţia Boli Infecţioase, după care starea sa s-a deteriorat, fiind transferat la Anestezie Terapie Intensivă, compartimentul COVID-19, unde bărbatul a decedat”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Un alt consilier al acestei formaţiuni politice, din comuna Vultureşti, a decedat în urmă cu câteva zile, după ce se infectase cu SARS-CoV-2.

În ultimele săptămâni au fost descoperite mai multe cazuri. În Prahova, în București sau în Vaslui, dar și în alte locuri din țară, polițiștii au descoperit adevărate rețele care fac trafic de certificate verzi. Fenomenul a luat așa o mare amploare încât șeful ISU, Raed Arafat, și-a pus public întrebarea dacă decedații vaccinați nu sunt cumva de fapt fals vaccinați și au obținut certificatul verde prin ”vaccinarea la chiuvetă”.

Vaccinarea ”la chiuvetă” presupune un mecanism simplu: medicul aruncă doza de vaccin, dar în sistem omul este înregistrat drept vaccinat și ulterior i se emite certificatul verde. Conform unor surse judiciare, costul unui astfel de vaccin fake ar fi între 200 și 500 de euro.

În paralel, există deja adevărate rețele care emit certificate false de vaccinare. De multe ori, la aceste certificate false nici măcar nu se mai aruncă doza de vaccin. Cel vizat primește certificatul, în schimbul unei sume de bani, asta deși el nu a ajuns în cabinetul unui medic. Sunt mai ușor de descoperit pentru că nu figurează în sistem spre deosebire de cei ”vaccinați la chiuvetă” care se prezintă la vaccinare, dar de fapt medicul simulează vaccinare contra unor sume de bani. Fenomenul e de amploare în zona medicilor de familie.

Tot mai des, despre acest fenomen se află din spitale. Doctorii tratează pacienții ca și cum ar fi vaccinați, iar când situația se complică, unii pacienți recunosc faptul că, de fapt, nu sunt vaccinați, scrie stiripersurse.ro

Leave a Reply