Avocatul preşedintelui Donald Trump Rudolf Giuliani a fost plătit de o firmă de consultanţă în momentul în care a trimis preşedintelui României o scrisoare contrară poziţiei oficiale a Guvernului SUA, scrie Politico. Firma aparţine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Giuliani a declarat marţi pentru Politico că scrisoarea sa se baza pe un raport care i-a fost prezentat de fostul director al FBI Loius Freeh, care conduce o firmă de consultanţă globală, Freeh Group International Solutions.

“Ei îmi plătesc onorariul”, a spus Giuliani, referindu-se la Freeh Group.

El nu a spus cu cât a fost plătit sau dacă Freeh Group a apelat la serviciile sale în numele unui client, Giuliani sugerând ca orice alte întrebări să fie adresate Freeh Group, care nu a răspuns solicitărilor adresate, scrie news.ro

Iata articolul Politico.eu :

https://www.politico.eu/article/rudy-giuliani-trump-lawyer-paid-to-criticize-romanian-anti-corruption-drive-klaus-iohannis/

”Atâta vreme cât activitățile de lobby se desfășoară legal și sunt remunerate, nu, nu are nicio legătură. Mai mult decât atât, firmele de lobby îmbrățișează o cauză pe care urmează să o susțină oficial dacă cred în ea, ceea ce înseamnă că Giuliani în prealabil s-a informat despre situația din România și a făcut acest demers în cunoștință de cauză”, a declarat liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu la Mamaia, întrebat despre declarația lui Giuliani, care, potrivit publicației Politico.eu, a spus că a fost plătit pentru a face lobby în România, scrie mediafax.ro.

9 COMMENTS

 1. Tot infractori peste infractori, platiti din banii furati poporului pacalit jalnic in campanii , sa va cereti scuze toti care ati facut emisiuni pacalind la randu-i telespectatorii

  • Toate sunt platite, pt ca asta-i capitalismul. Ce, aveati impresia ca Laura Codrula se “anticorupea” prin ziarele straine si locale pe gratis?

 2. Va dați seama ce infractori conduc Romania? Va dați seama de grupul infracțional organizat de Dragnea?

  • Popoviciu e din gasca lui tatane’tu baselu in caz c-ai uitat. A propos, stii pe ce teren s-a construit noul sediu al ambasadei US in Romania? Exact, pe terenul pentru care a fost condamnat Popoviciu. Altfel Klemm e tot numai o lupta impotriva coruptiei. Go figure…

   • Din acceasi tabara cu Base, Dragnea, Valcov si altii (PD/PDL – sa nu uitati asta niciodata!). Interesele sunt aceleasi adica sa faca banu gros prin orice mijloace, sa comita abuzuri si sa nu fie pedepsiti, implementarile sunt mai mult sau mai putin distructive in functie de tabara de la putere.

    Oricum spaga (lobby sa ii zicem) si coruptia exista oriunde in lume si la orice nivel, doar ca la altii se mai face si treaba, una e ca un dulau mare sa aiba 2-3 capuse si alta este ca un pechinez sa aiba 1000 de capuse. Plus ca din cand in cand o mai incaseaza grav cate unul cand e prins, cum s-a intamplat cu presedintele Coreei de sud.

 3. cred că dl Meleșcanu trebuie să demisioneze din fruntea MAE.
  comunicatul MAE arată servilismul politic și lipsa de profesionalism

Leave a Reply