A patra mare problema intre PSD si ALDE in ultimele 2 luni. Tensiunile intre cele doua formatiuni cresc de la o zi la alta. Prima nemultumire a fost cu sondajele in care Tariceanu sta mai bine ca Dragnea pentru prezidentiale. A doua a fost cu modificarea legii Curtii de Conturi, in care PSD a facut modificari importante fara sa se consulte cu partenerii de coalitie. A treia, Pilonul 2 de pensii, despre care ALDE spune ca nu trebuie atins.
A patra este gafa sinistra cu agentul guvernamental la CJUE, un parasutist politic fara nici o legatura cu domeniul. Un soi de Andrusca (ministrul semi-alfabetizat al Economiei) in zona Afacerilor Europene. Ar mai fi si alte cazuri dar ma opresc aici.

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu susţine că Viorica Dăncilă nu l-a consultat când l-a destituit pe Horaţiu Radu, agentul guvernamental al României la Curtea de Justiţie a UE (CJUE), şi l-a numit în locul său pe Costin Radu Canţăr, susţinut de PSD. Avocatul României la CJUE este angajat al MAE şi are rang de subsecretar de stat. „Adevărul“ a scris ieri că Meleşcanu ar fi trebuit să avizeze schimbarea, dar a fost ignorat de Dăncilă.

Teodor Meleşcanu a fost întrebat de presă despre noul avocat al României la CJUE  la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Adiministrative (SNSPA) din Bucureşti, unde a participat la deschiderea conferinţei „Challenges to EU’s borders in the 21st Century”.

Iată cum a decurs dialogul între ministrul de Externe şi jurnalişti:

Reporter:  Vrem să vă întrebăm şi noi de domnul Canţăr?

Teodor Meleşcanu: De cine? De domnul Canţăr. Noul agent guvernamental al României la Curtea Europeană de Justiţie.

T:M: Nu-l cunosc. Nu este în zona mea. Nu l-am cunoscut niciodată. Ministrul delegat de ocupă (Victor Negrescu, ministrul Afacerilor Europene şi fost eurodeputat PSD  – n.r)

Rep : Şi nu a fost nevoie de aprobarea dvs?

T.M: Nu a fost nevoie. N-am aprobat pe nimeni. Este hotărâre de guvern.

Rep : V-a consultat doamna Dăncilă înainte să-l numească?

TM : Nu

Rep : Nu v-a consultat?

TM : Nu

Rep : Este o funcţie importantă, totuşi

TM : Este, sigur


Bani din pariuri sportive

Canţăr va fi angajat la Ministerul de Externe, unde va avea rang de subsecretar de stat. În 2016, Costin Canţăr a picat un examen de intrare în MAE, după cum arată site-ul instituţiei. A intrat acum, prin semnătura premierului.
Surse guvernamentale au declarat pentru „Adevărul“ că ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost pus în faţa faptului împlinit de către premierul Viorica Dăncilă.
„Meleşcanu n-a avizat nici destituirea lui Horaţiu Radu, nici numirea lui Canţăr, deşi era nevoie şi de semnătura sa“, au declarat sursele citate.
În declaraţia de avere din 2017, Costin-Radu Canţăr menţionează că a câştigat aproximativ 3.000 de lei din pariuri sportive. Costin Canţăr a jucat la pariuri în timp ce era angajat în funcţia de inspector la Consiliul Concurenţei.
În declaraţia de avere din 2013, Canţăr a menţionat  un „dar manual din partea bunicii“ de 83.950 lei, bani pe care i-a depus într-un depozit la CEC.
Dragnea a prefaţat demiterea Răzvan Horaţiu Radu a fost timp de 7 ani avocatul României la CJUE. „Am reuşit să anulăm anul trecut în faţa instanţei europene o decizie a Comisiei Europene care impunea României plata a peste 100 milioane de euro cu titlu de corecţii financiare“, arată Răzvan Horaţiu Radu.
Cu două seri înainte ca Viorica Dăncilă să-l demită pe Răzvan Horaţiu Radu, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a plâns, la RTV, că multe dintre proiectele guvernului se blochează din cauza funcţionarilor din ministere. „Mai este un domn la MAE care se opune la tot ce vine de la Guvern. Noi nu mai vrem să ne păcălim cu noţiunea de coincidenţă. Dacă este o reţea, te duci cu gândul la celebrul stat paralel, căci nu se poate, undeva trebuie să există o coordonare. O sa ne ocupam”, a spus Liviu Dragnea, potrivit adevarul.ro

 

9 COMMENTS

 1. Povestea este veche. Pe forumurile prietene USR deja s-a vorbit de asta si de nemernicia facuta de PSD. Mai ales in contextul in care cel demis a salvat Romania in fata UE de niste penalitati de cateva sute de milioane de euro. Mai pe scurt… PSD a dat afara un om capabil si a pus un dobitoc lipsit de competenta, dar supus partidului.

  • Acest Horatiu Radu la fel ca si Siegfried Muresan sunt niste ieniceri pregatiti de mici in solda PPEului lui Merkel si a intereselor sale. Spilcuiti, aranjati, cu CVul impanat de cursuri si simpozioane prin strainatate care valoreaza exact nimic, vorbind afectat sunt o specie aparte care populeaza cartierul general al lui Merkel reprezentandu-i interesele ei si nu ale noastre, ale romanilor.
   Ca atare mai bun e olteanul Cantar decat frankensteinii astia merkelieni. De altfel acest Siegfrid era in mijlocul hastgistilor protestand impotriva ordonantei 13, declarata perfect Constitutionala de CCR. Deci, ce sa ne asteptam de la astia decat sa serveasca fuhrerul, imotriva interesului Romaniei?

 2. Din nou, bagarea batului prin gard!
  In primul rind, Melescanu spune clar (in ciuda dezamagirii evidente a “jurnalistilor” care abia asteptau sa releve o noua “ilegalitate” comisa de Dancila) ca nu era nevoie de avizul sau.
  Din nou, o turma de inepti incearca sa demonstreze ca unitatea coalitiei de guvernare e praf si pulbere.
  “Domnu’ Melescanu, nu-i asa ca sinteti revoltat?” Nu-i asa ca PSD se poarta urit cu ALDE”? “Se pregateste ALDE sa rupa alianta de guvernare?” “Cit o sa mai suportati mizeriile astea?” “N-ar fi mai bine sa va aliati cu PNL?” RIZIBIL, ABSOLUT RIZIBIL!

   • Au fost destule alte presupuneri categorisite ca “elucubrante” si care, big surprise, s-au dovedit ABSOLUT CORECTE. Un exemplu foarte actual si la indemina: Cum putea fi calificata, acum 3 ani, ipoteza existentei unui protocol secret intre SRI si DNA? ELUCUBRANTA DE-A BINELEA!
    Dar ipoteza ca, de exemplu, Bogdan Chirieac este un jurnalist onest IN CEL MAI INALT GRAD? La fel!
    Etece si a mede!
    Ei bine, viata ne ofera surprize. Uneori mari de tot 🙂

 3. Si daca tara va fi jucata la pariuri,raspunde cineva? Dancila isi va da demisia sau aparata de scaunari!

 4. Va credeam mai profund. Parasutismul politic e apanajul altora.Nu are legatura cu domeniul – Din moment ce omul vine de la consiliul concurentei domeniul de maxima importanta pt UE o avea ori ba legatura? Fostul agent la momentul numirii, la doar 28 de ani, avea o larga competenta profesionala?!?! A jucat la pariuri sportive. E cumva interzis? E imoral? A fost respins la un concurs MAE- e definitoriu pentru competenta unei persoane? Inseamna ca nu a avut pile. Cat despre competenta mai documentati.va!

Leave a Reply