Intr-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis a lansat, printre alte afirmatii, o intrebare bomba catre Guvern :

“Mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?”

Avand in vedere caracterul profund speculativ al acestei intrebari, lansez public intrebari presedintelui Klaus Iohannis :

 1. Aveti semnale ca Guvernul are probleme cu banii de salarii si pensii pe urmatoarele luni din 2018?
 2. Exista vreo legatura intre posibila stopare a finantarii temporare a Pilonului 2 de pensii si intrebarea dumneavoastra?
 3. Exista unele indicii clare din evolutia bugetara a statului, pe care o urmariti cu atentie, care sa va indemne sa puneti in public o intrebare atat de sensibila, ce poate starni ingrijorarea celor 5 milioane de pensionari si 1,2 milioane de bugetari?

 

19 COMMENTS

 1. Indicii? Pai sa ne uitam cu cat au crescut incasarile si veniturile la buget. De exemplu. Cat era deficitul anul trecut pe vremea asta si cat e acum?

   • astea nu sunt petarde ci lucruri importante. Iar pentru derapaje economice grave nu doar ca pleaca guverne dar mor partide

    • Guvernele si parlamentarii pleaca in urma alegerilor libere, prin vot popular. Asta e democratia si regulile ei trebuie respectate de toate partile.

     • guvernele mai pleaca si inainte de alegeri. 2 au plecat numai de la ultimele alegeri. Si de asemenea exista conceptul de alegeri anticipate. Perfect democratic. Sau vrei sa spui ca in Europa de Vest nu e democratie.

 2. Iohannis minte. Mai e si de rea credinta. Hai sa schimbam subiectele zilei.
  Stai linistit Radu, nu vei primi raspuns. Daca ingrijorarile erau legitime, nu le facea publice. Ar fi intrebat guvernul nepublic. Asa, e doar un presedinte care face opozitie guvernului. Cum naiba sa guvernezi eficient cand o parte din “putere” – presedintele – face tot ce poate sa te blocheze. Total anti-romanesc si servind doar confortului si interesului propriu.

 3. Păi ridicolul guvernului sa il vedeti domnule Tudor. Al lansării pe piața a acestor informații. Vosganian zicea ca este un furt sa ia banii pilonului 2. Dacă toate sunt roz de ce atacă pilonul 2?

 4. Domnule RT, sa stiti ca pana si un ageamiu ar putea sa va spuna ca ne indreptam cu viteza direct in zid. Legile economiei, mecanismele de piata, nu se pot fenta de d’alde Valcov & comp. Priviti toate ideile azvarlite pe piata referitoare la Pilonul II, priviti miscarile de indepartare de nucleul sanatos al UE, priviti ramanerea in urma la investitii din fonduri europene. Ne roaga si noi nu vrem, indiferent ce zice domnul cela de a vorbit dupa Johannis. Simplificarile le vor pentru furaciuni, UE se va sesiza si vom plati si amenzi. Atat poate PSD. V-am spus si va repet: este naivi sa credem acesti intelepti semidocti cand de la Keynes incoace (vezi Solow, Rodrik, Stiglitz etc) toti, dar absolut toti economistii cu stiinta de carte, cercetari si stil ne contrazic. Continuati sa cantati ode PSD, eu am sa ma distrez copios cand va fi pana de salarii si pensii. Atunci sa vedeti “succesuri” dar, evident, de vina vor fi oculta, sorosistii, rezistentii, conspiratia mondiala si europeana impotriva statului roman, numai acesti inepti analfabeti functionali care ne conduc, nu! Rau e sa fi in tabara mincinosilor si escrocilor de profesie!

   • Nu merita luati in seama, astia fac dinadins, postaci meseriasi, ai unora si altora.
    Mai grav e, ca sunt plini de ura, revansism si prosti de bubuie. Singurul lor mijloc de informare este facebook-ul si wikipedia.
    Intrebarile adresate “Primului Om din Stat” sunt cat se poate de pertinente, din informarile zilnice, are asemenea informatii cataclismice ?

    • Iata numai cateva informatii “cataclismice”: 1. Functionam pe un deficit mult mai mare decat cel de anul trecut; 2. Investitiile straine sunt mult scazute (da, stiu, pentru romanii verzi e okl ‘prin noi insine’, numai ca deja se fac imprumuturi la dobanzi mai mari decat pentru alte tari UE pentru plata salariilor si pensiilor pe luna in curs (info pe care o puteti verifica in timp real, privind statisticile reala, nu alea drese cu busuiocul de INS: 3. De ce, daca nu-i asa, poftesc amarnic la pilonul 2? 4. Am fost avertizati inclusiv pe MTO (stiu, nu stiti ce inseamna si, franc, nici nu va intereseaza) dar abia acum incepe distractia, de aici. 5. Productivitatea era deja redusa, daca avem si criza de forta de munca (si avem) atunci cine va mai cotiza, in asa fel incat banii sa circule? Cei care cotizeaza acum se imputineaza si ei, orbiti de ‘successurile’ guvernarii, plecand unde vad cu ochii. 6. Infrastructura la pamant rupe tot mai mult estul de vestul tarii, vedeti inclusiv declaratiile oferite de Bosch SRL, iar acolo unde creste saracia, creste si prostia, evident. Facebook si wikipedia nu au de a face cu economistii ilustrii enumerati. Apropos, stiti ce este PTF? Este productivitatea totala a factorilor care, conform lui Solow inseamna conditia esentiala pentru competitivitate si crestere economica. Noi nu avem rezultate bune. Leganati-va mai bine linistit pe craca de bambus, ca vom vedea ura si revansism cand nu va mai fi de mancare. Decat pentru cei care am avut suficienta minte sa nu ne mai bazam pe acest guvern si am plecat, ori suntem platiti direct din atat de hulita EU si tinem in spate toate ciurucrile acestei guvernari. Foama placuta si coliziune usoara va urez!

   • Domnule RT, dumneavoastra, in schimb, aveti nevoie de mai multi medici, inclusiv de unul care sa va lecuiasca de lipsa de reverenta si politete in adresare. Nu-mi amintesc sa va fi permis sa va adresati cu “tu”, nici sa va fi datorat vreun blid de mancare asa incat sa zicem, tot badaranie, dar sa zicem sa va permiteti luxul de a ma tutui, atat timp cat eu nu m-am adresat altfel decat cu dumneavoastra. Sa inteleg ca este un mic golanism de cartier, ca ‘asa da bine la smecheri’?

 5. Asta vrea tot bugetul statului la dispozitia lui! Nu-i mai ajunge fondurile pentru propriile mofturi!

 6. PSD-istii mint cand spun ca au bani pentru pensii si salarii!

  Nu. Bugetul nu are inclusi banii pentru pensii si salarii!

  Guvernul traieste pe datorie. Se imprumuta lunar la dobanzile cele mai mari din UE pentru a plati cheltuielile curente. In 2018 trebuie sa se imprumute in total 74 miliarde lei (asta in cel mai bun caz). O schema piramidala care in curand se va darama.

  De ce mint PSDistii la A3 ca au bani si de ce sunt lasati sa minta ?

  • Stimate domn, credinciosii PSD nu vor crede, oricum le explici. Principiul pe care functioneaza este ‘sa ni se dea’, asociat credintei ca de dat da statul pe post de “Sfantul Duh”. Ce e mai rau, e ca schema nu e piramidala ci, toate calculele o pot arata si o arata, de-a dreptul Ponzi. O aiureala, pe care tot aparatorii PSD o vor plati si pentru care vor suferi.
   P.S. Domnul RT, cu cenzura, nu va lasa sa treaca acest comentariu. Nu e pe linie.

Leave a Reply