PNL se cam pune contra lui Klaus Iohannis şi nu susţine majorarea indemnizaţiilor pentru cei 48 de demnitari, printre care şi preşedintele care s-a declarat de acord cu ordonanţa.

Liberalii spun că salariile trebuie mărite, dar odată cu ale tuturor bugetarilor, pe motiv că nu e normal să se facă discriminări.
“Suntem de acord cu dezbaterea tuturor măririlor când Legea salarizării bugetare va fi pe masa Parlamentului. Nu suntem de acord ca fiecare să dea câte o ordonanţă, să dea câte o dublare, triplare salariu”, a spus Alina Gorghiu, copreşedinte PNL.
“Vrem să primească toţi odată, de la primul demnitar până la medic, profesor”, a completat copreşedintele liberal Vasile Blaga.
Iohannis bagă zâzanie în PNL
“Înţeleg îngrijorările preşedintelui Iohannis. Eu nu cred că trebuie să pedepseşti economia românească, societatea românească, pentru faptul că un guvern nu este de încredere şi nu prezintă garanţii că se încadrează în ţintele fiscal-bugetare stabilite şi că are capacitatea… Nu poţi să pedepseşti cetăţenii pentru faptul că guvernul nu este bun.(…) În ceea ce mă priveşte pe mine, eu susţin clar şi am şi declarat public că PNL trebuie să susţină în continuare Codul Fiscal.(…) Cea mai mare parte a măsurilor sunt măsuri susţinute de Partidul Naţional Liberal. A fost amendament PNL (n.r. – reducerea TVA de la 20 la 19%), ca de altfel şi celelalte măsuri: renunţarea la supra-acciza pe combustibil, taxa pe construcţiile speciale. Ce e adevărat, ce a introdus PSD în plus faţă de solicitările noastre a fost reducerea impozitului pe dividende pe care în mod evident şi noi am susţinut-o pentru că poate fi un stimulent pentru companiile care încearcă să scoată profitul din ţară, în special pentru multinaţionale sau companiile străine care având un procent  de 5% din dividende poate nu o să se mai străduiască să externalizeze diferite sume pentru a-şi masca profitul sau pentru a-şi reduce în mod artifical profitul”, a spus Ludovic Orban, potrivit Mediafax.
Şi Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL, a spus luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3, că este împotriva măririi salariilor.

9 COMMENTS

  1. Greu de crezut!Mai de cuvant sunt cele de pe v arianta decat cei din politica scolitilor la Stefan Gheorghiu.

  2. Smecherie, este clar !!! Daca nu se indignau oamenii ei mergeau mai departe…Sa fim seriosi ! La anul este capmpanie, dl. presedinte nu vrea sa piarda din procente…Si asa i-a scapat porumbelul si asta inainte ca publicul sa stie despre ordonanta…deci a cam dat cu bata in balta si si-a patat costumul ( reputatia ) impecabila de om al “lucrului bine facut”

  3. Astia toti s-au pus sa ii arunce la gunoi toata “politica” generalului Mutulica? Au vazu penelistii ca-i naspa rau in sondajele alea adevarate si secrete? Adica s-au rasculat sa ii taie maharului bunastarea asa din grija fata de popor?

  4. Smecherie ieftină pentru a cădea în capcană! De fapt e posibilă înţelegerea pe ”afacerea” izmene prin şantaj că se poartă! 3 perechi la 2 lei de nu…ţuhaos!

  5. D-le Tudor asta e curata vrajeala ,pentru ca s-a facut atata tam-tam in legatura cu marirea salariilor demnitarilor ,incat probabil ca poate ,zic si eu poate li s-a facut rusine si cauta sa se dezica de porcaria asta care s-a pus la cale de cel cu ,,interesul national” si dezicandu-se sa poata arata cu degetul catre PSD ,si sa urle in frunte cu vuvuzela mai ceva ca pana acum .Balci de doi bani ca si balciul pe care-l face si marele sindicalist Hossu de la Alfa care uite ce sa vezi ii da pe mana DNA-ului pe cei trei care au ticluit surpriza pentru Johannis .Chiar credeti ca este adevarat ?eu nu cred si dealtfel adevarul nu este al celui care-l detine ci al celui care detine puterea .

  6. Astia nu mai stiu ce trategie saadopte, sunt lihniti dupa ciolan. Cetatenii n-ar trebui sa uite ca PNL=PDL.
    In privinta salariilor bugetarilor este un haos de nedescris, pe care l-au creat chiar ei, politicienii in corpore.

Leave a Reply