Proiectantul care va realiza studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti va fi selectat în luna ianuarie, iar lucrările de construcţie ar putea începe în următorii doi ani, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

07rus_agerpres-465x390

“Eu cu siguranţă nu apuc, poate numai dacă mă puneţi ministru pe următoarele cicluri… Cred că într-un an şi jumătate – doi ani se pot demara lucrările, în funcţie de cât de rapid va merge studiul de fezabilitate, cât de puţine contestaţii vor fi la licitaţiile de proiectare şi de execuţie. Sunt chestiuni administrative”, a declarat Rus la finalul dezbaterilor din Parlament privind bugetul Ministerului Transporturilor din 2015.

El a precizat că realizarea acestei autostrăzi, direct sau în mai multe faze, este “o prioritate totală”, citat de Mediafax.

Master Planul de Transport include această autostradă, una din cele mai aşteptate din România, ca viitor drum expres. Potrivit lui Rus, proiectul ar putea fi realizat în două etape, respectiv mai întâi ca drum expres, transformat ulterior în autostradă.

Bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2015, care se ridică la 8,66 miliarde lei, în creştere cu 9% faţă de execuţia preliminară din acest an, a fost aprobat marţi de comisiile pentru Transporturi şi Infrastructură (Camera Deputaţilor), respectiv Transporturi şi Energie (Senat), cu o serie de amendamente.

Amendamentele aprobate de parlamentari au inclus, printre altele, solicitări de finanţare pentru autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, reabilitarea DN 15 Piatra Neamţ – Bacău, Transfăgărăşan şi centura Rădăuţi.

Comisiile reunite au aprobat şi bugetul pentru anul viitor al CNADNR.

14 COMMENTS

 1. …dacă nu faci nimic în afară de a-ţi încasa veniturile, bonusurile şi facilităţile, la ce mai ocupi scaunul şi funcţia??? …pleacă pe drumul tău şi-aşa nici nu era nevoie de ministru la transporturi, că nimic nu este calitativ!!!

 2. gasca de la cluj a sabotat in mod sistematic psd-ul; au lucrat doar pt interesele basanului, au fost un cal troian in psd

 3. Stai linistit ca nici Ponta nu prinde
  Nici doctorat nu mai are
  “Hienele basiste” au avut dreptate cu “doctoratul” lui Ponta.

  • Pai, sa chemam japonezii ! Ei, dupa cataclismul de 9 grade Richter, au refacut o sosea in trei zile.
   Ma intreb cat a durat la ei studiile de fezabilitate,licitatiile de proiectare si executie ?
   La ei spaga se lasa cu sepuku ! sa=i spunem si lui Rus, Berceanu, Boagiu !

 4. Oricesti singurul ministru care NU LASI nimic in urma ta…macar nu il intrece nimeni pe Berceanu in hotzii si in antiromanism…
  INTREBARE: E ADEVARAT CA DE UNDEVA-CANDVA NU SE VREA O AUTOSTRADA CARE SA LEGE ARDEALUL DE TARA ROMANEASCA? UNII MAI SPERA LA CAI VERZI PE PERETZI.SI TOTUSI,SE FACE LOBBY PE ACEST …TARAM. IGEN OR NEM?

  • Bravo! Ai pus punctul pe “i”. Nu se vrea legarea Ardealului de Muntenia. Asta inseamna ca toti politicienii executa ordine intro complicitate bine mascata si ca exista un plan de care ei nu sunt straini.

 5. Rus, lasa-neee lasa-neee… de basisti din astia cu fata umana nu avem nevoie. Vezi ca e de lins podeaua la noul “presedinte ales”.

 6. un nenorocit care impreuna cu bunul sau prieten si coleg de celula securistoida baselu au lasat Romania fara autostrazi in beneficiul mafiei asfaltangiilor si omv din postura de vinzatori la suprapret de cit mai mult combustibil consumat in ambuteiaje din cauza lipsei autostrazilor si drumurilor

 7. Al catelea studiu de fezabilitate este pentru autostrada asta? In ritmul asta nici copiii nostri nu vor apuca autostrada asta!

 8. Pai, sa chemam japonezii ! Ei, dupa cataclismul de 9 grade Richter, au refacut o sosea in trei zile.
  Ma intreb cat a durat la ei studiile de fezabilitate,licitatiile de proiectare si executie ?
  La ei spaga se lasa cu sepuku ! sa=i spunem si lui Rus, Berceanu, Boagiu !

Leave a Reply