Rusia a efectuat zboruri speciale în secret catre Iran cu 141 de milioane de dolari cash și arme occidentale confiscate asta vara în razboiul din Ucraina, în schimbul a 166 de drone iraniene, a informat marți Sky News, citând surse din structuri de securitate occidentale. Două avioane militare de transport rusești au aterizat la finalul lunii august la Teheran, avand la bord banii în numerar si rachete si sisteme antitanc americane si britanice de tip Javelin si Stinger. Acestea vor fi demontate, analizate pentru a fi piratate iar unele piese folosite la dronele iraniene de atac folosite de Rusia in Ucraina.

Potrivit surselor Sky News, in schimbul celor 141 de milioane de dolari și al rachetelor americane-britanice, Rusia ar fi primit 100 de drone Shahed-136, 60 de drone Shahed-131 mai mici și șase drone Mohajer-6.

Sky News a declarat că sursa a prezentat si imagini din satelit care arată două avioane militare rusești de marfă parcate timp de aproximativ trei ore și jumătate pe aeroportul din Teheran la primele ore ale zilei de 20 august, ca dovadă a înțelegerii.

Cel puțin cinci avioane rusești au transportat drone din Iran din 20 august pana azi, a declarat sursa citată.

Moscova și Teheranul au convenit în ultimele zile asupra unui alt acord cu drone în valoare de 200 de milioane de dolari, a spus sursa Sky News.

Leave a Reply