Cursa MH17, cu 298 de oameni la bord, care s-a prăbuşit în 2014 în Ucraina, a fost doborâtă de o rachetă provenită din Rusia, este concluzia echipei internaţionale de anchetatori care s-a ocupat de caz, informează The Independent.

Analiza detaliată a înregistrărilor video a stabilit că racheta a provenit de la o bază militară din Rusia.

Wilbert Paulissen, şef al poliţiei olandeze, a spus că racheta de tip „bulk” aparţinea brigadei antiaeriene 53, care îşi are baza în Kursk.

„Toate vehiculele dintr-un convoi ce ducea racheta era ale forţelor armate ruseşti”, a spus el la prezentarea rezultatelor anchetei.

Zborul Malaysia Airlines se îndrepta de la Amsterdam la Kuala Lumpur când a fost doborât deasupra estului Ucrainei pe 17 iulie 2014.

Toţi cei 298 de pasageri şi echipajul au fost ucişi.

Rusia a negat implicarea în doborârea avionului Boeing 777.

Anchetatorii au discutat cu aproximativ 200 de martori, au urmărit 500.000 de înregistrări video şi fotografii şi au ascultat 150.000 de discuţii telefonice interceptate.

Din echipa de investigaţie au făcut parte procurori din Olanda, Australia, Belgia, Malaysia şi Ucraina, scrie news.ro

8 COMMENTS

 1. Hello! In toate zonele de conflict si razboi sau antrenamente militare,rachetele sau minunile aeriene,trec involuntar pe langa avioane si riscul e urias! Intrati pe youtube si gasiti materiale cu distrugeri/atacuri,avioanele trec aproape milimetric pe langa exploxii sau cad precum popicele explodand! Sa nu cumva sa auzim de asemenea barbarii in romanica in perioada antrenatilor sa ucida!

 2. Un avion Boeing mare, fara semnalmente, (doar “B763”) a decolat azi dupa amiaza de pe Baneasa si la ora asta e peste Atlantic.
  Cine sa da cu avionul de NY?
  Cumva Maior?
  Cumva statul roman a trimis “taxiul” inaripat la scara s-o aduca pe Kodrutza inapoi?

  flightradar24.com/B763/

 3. Domnule Tudor (imi cer scuze pentru apelativ; mi-a scapat, pur si simplu) impingeti propaganda in zona mizeriei absolute. Eu inteleg ca faceti aceasta propaganda desantata antiruseasca pentru ca sperati la o ciosvirta aruncata de licurici pentru abnegatia cu care-i slujiti; eu sint convins ca americanilor le plac slugarnicii, dar slugarnicii destepti.
  Afirmatia din titlu trece dincolo de ineptie, si iata de ce:
  1) Aduceti ca argument niste “probe video” care au fost, chipurile, analizate si s-a tras concluzia, DUPA PATRU ANI, ca rusii au doborit avionul. Nu prea se intelege: a durat 4 ani ANALIZA, sau filmarile?
  2) Omul cheie din analiza probelor pare ca a fost seful politiei olandeze. Presupun ca e vorba de seful politiei AERIENE, ca sa faca un pic de sens 🙂
  3) Se vehiculeaza o inregistrare audio a unei convorbiri intre niste rusi si niste separatisti din care rezulta, chipurile, ca, ori unii ori altii, “am doborit avionul” GHINION! Inregistrarea a fost facuta cu o zi INAINTEA catastrofei aviatice
  4) Un anchetator serios isi pune, invariabil, o intrebare infailibila: “cui prodest?”
  In conjunctura de atunci, rusii erau ultimii oameni de pe planeta care ar fi avut ceva de cistigat din doborirea acelui avion; cred ca rusii pot fi acuzati de multe, dar nu ca sint dobitoci! Rusii, ultimii interesati, iar ucrainienii primii, daca reuseau sa puna povestea in circa rusilor! Ceea ce se incearca, virtos, si acum!
  5) Presupunind, totusi, prin absurd, ca ar fi fost mina rusilor, exista varianta ca au confundat avionul, ca l-au somat si pilotii nu s-au conformat s.a.m.d. Ati uitat de avionul iranian cu 290 de civili la bord, dintre care 66 de copii, doborit de armata americana IN SPATIUL AERIAN IRANIAN? Cea mai buna, cea mai performanta, cea mai informata armata din lume, a ucis 290 de civili nevinovati. 66 de copii, domnule Tudor (ma scuzati pt apelativ). Cine i-a acuzat pe americani de crima intentionata?
  6) In catastrofa din Ucraina au murit 4 cetateni germani. Avocata care reprezinta rudele acestora a dat in judecata …. statul ucrainian. Oare ce stie ea si nu (vrem sa) stim noi?

   • Multumesc de urare, desi n-o prea inteleg! Exact aceleasi ginduri bune si din partea mea!
    Poate aveti cumva suspiciuni rezonabile ca urmeaza sa maninc ciuperci nebune, sa fac vreo pneumonie sau sa ma lase frinele pe vreo serpentina?
    Sa fie cumva vreo atentionare ca am gura cam mare (ceea ce si mie mi se pare, citeodata)?

 4. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Autoritățile ucrainene trebuiau să avertizeze aeronavele care doresc să survoleze prin spațiul aerian ucrainean că nu le poate asigura protecție și dacă o fac, o fac pe proprie răspundere. Restul este propagandă.

Leave a Reply