Dupa ce a declansat 2 razboaie in Georgia (2008) si Ucraina (2014), dupa ce a plasat de 30 de ani trupe si armament pe teritoriul unor state independente generand asa numitele conflicte inghetate, Federatia Rusa intinde coarda peste masura. Incepe sa aiba pretentii asupra spatiului NATO. 

Un fapt e limpede : candva redutabila, diplomatia Moscovei a devenit o fabrica de fake news, afirmatii aberante si contradictii flagrante cu realitatea. Spre stupoarea intregii lumi civilizate.

Aberatiile Rusiei nu se mai termina. Dovada afirmatiile de mai jos. Cred ca eleganta noastra diplomatica si dorinta unui dialog functional se loveste de un zid putred de aroganta, mentalitate totalitara si comportament agresiv.

Ambasadoarea Rusiei la Sofia, Eleonora Mitrofanova, a declarat luni la postul bulgar NOVA TV că solicitarea Moscovei ca NATO să-şi retragă trupele, bazele şi armamentul strategic din ţările ce au aderat la această alianţă începând din anul 1997 nu priveşte Bulgaria, întrucât acolo nu există astfel de desfăşurări, însă această ţară ar putea deveni o ţintă dacă pe teritoriul ei ar fi baze şi arme strategice îndreptate împotriva Rusiei, consemnează marţi agenţiile BTA şi TASS.

”Nu se pune problema ca ţările care au aderat la NATO după 1997 să iasă din NATO. Noi vorbim despre retragerea contingentelor militare, a bazelor şi armelor strategice staţionate pe teritoriile lor începând din 1997. Iar la ora actuală nu vorbim deloc despre Bulgaria, întrucât în prezent nu aveţi nici baze şi nici armamente strategice ofensive, dar aceasta priveşte România într-o anumită măsură”, a explicat ambasadoarea Rusiei. 

Moscova n-are nici un fel de drept sa se pronunte in legatura cu evolutia militara a Romaniei, cu statutul sau de membru NATO sau cu prezenta unor trupe aliate pe teritoriul nostru. Rusia continua sa raspandeasca minciuni grosolane. Romania e stat membru NATO si intareste apararea si descurajarea pe Flancul Estic pentru ca are in fata sa un stat agresiv, ce ataca militar si ocupa prin razboi state independente. In acest context, apararea noastra solida e singura solutie. Inteleg ca Rusia si-ar dori o slaba aparare a NATO, poate-poate vor incerca marea cu degetul si pe teritoriul aliat.

Un mesaj pentru ei : pe aici nu se trece !

 

Leave a Reply