Colonelul Florian Sperlea, redactorul sef al Observatorului Militar, istoric si profesor cu o exceptionala reputatie, a fost victima unei fapte grave pentru o banca mare si cu reputatie din Romania.

Iata ce scrie Florin Sperlea pe Facebook :

Azi, la BRD Amzei, am primit o bancnotă falsă de 20 de euro (uzată nu era!). Aparatul unei case de schimb mi-a spus că bancnotei îi lipsește un element de siguranta. Aparatul multifuncțional de la BCR a respins-o, țiuind ciudat.
1. Dacă BRD nu poate verifica bancnote de 20 de euro, pe care o casa de schimb valutar le-ar putea indica drept false rapid, arunci BRD ar trebui să i se retragă licenta.
2. Dacă o asemenea banca nu poate verifica bancnote de 20 de euro, cum ar putea sa o faca pentru 100 sau 500 de euro?
P.S. Mi-au schimbat-o după ce am incercat sa sun la 112 pentru a spune că BRD pune în circulație bancnote false.
Tara asta are nevoie de o revoluție, dacă devin mai cinstiți cămătarii!
Până atunci, ocoliți BRD, nu aveti nicio garantie ca bancnotele euro pe care le pun in circulatie sunt ok.
Iata si reactia bancii :

Stimate domnule Radu Tudor,

 

În calitate de bancă sistemică și listată la Bursa de Valori București, credem că este de datoria noastră să intervenim cu o clarificare legată de articolul publicat ieri pe blogul dumneavoastră, care reia afirmații apărute în mediul online, intitulat ”BRD a dat o bancnota falsă unui istoric cunoscut din Romania” (https://radu-tudor.ro/brd-a-dat-o-bancnota-falsa-unui-istoric-cunoscut-din-romania/).

Bancnotele – în lei sau valută – primite de la clienți, sau pe care banca le eliberează clienților săi, sunt verificate de aparate electronice omologate și programate să identifice falsurile. Este, deci, imposibil, ca o bancnotă falsă să fie acceptată de bancă, și, în consecință, să fie pusă în circulație de aceasta.

Situația expusă în social media și pe blogul dvs a făcut obiectul unei verificări detaliate. Bancnota respectivă este valabilă și disponibilă pentru verificare oricărei autorități care ar dori să facă acest lucru.

Având în vedere caracterul extrem de grav al afirmațiilor pe care le-ați publicat, vă rugăm să reveniți la text, restabilind realitatea factuală, și anume că bancnota respectivă este valabilă, și că BRD nu a pus niciodată în circulație bilete de bancă false.

Vă mulțumim.

 

Leave a Reply