Rusia a recunoscut miercuri că numărul deceselor sale asociate COVID-19 este în realitate de 70.921, cu 27,4% mai multe faţă de bilanţul oficial publicat anterior, transmite agenţia EFE.

”Aceşti 70.921 de oameni au murit direct din cauza COVID-19, (diagnostic) confirmat oficial şi care nu stârneşte nicio îndoială”, în timp ce alte 45.109 persoane infectate cu noul coronavirus au decedat din cauza altor boli, cum ar fi patologii ale sistemului cardiovascular, endocrin sau respirator, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova la postul public Rossiya.

Precizările sale vin după ce săptămâna aceasta institutul naţional de statistică Rosstat a anunţat o creştere dramatică a deceselor în primele 11 luni ale anului 2020, cu 13,9% mai multe faţă de perioada similară de anul trecut, ceea ce a alimentat suspiciunile deja existente asupra datelor oficiale despre victimele pandemiei.

Rusia, ţară unde peste trei milioane din cei circa 145 de milioane de cetăţeni au fost infectaţi cu noul coronavirus, a început campania de vaccinare şi estimează că până joi vor fi deja livrate peste un milion de doze din vaccinul Sputnik V.

2 COMMENTS

  1. Pe democratii americani si pe nemtii lui Merkel nu-i poate intrece nimeni, la nimic! Sint dovezi cu chiotura si toti jurnalistii proveniti din rural, ridicati, in special, de Ceasusescu, fara de care ati fi ramas acolo unde va aflati, cu inteligenta voastra remarcabila, de care avem parte de peste 70 de ani, le veti prezenta in curind, ca doar va stim iubitori de adevar si f corecti. Stii, rusii sint aia pe care, tot dintre voi, s-au inghesuit sa-i slujeasca cit mai bine cu putinta. Da, voi iubiti succesurili!

Leave a Reply