Moscova isi reconfirma politicile agresive dupa anexarea abuziva si ilegala a Crimeei si invadarea militara a estului Ucrainei, unde au murit peste 6000 de militari si civili. Vladimir Putin afirma raspicat ca e gata sa atace “orice sistem de aparare”. Asadar tarile civilizate isi construiesc sisteme de aparare a populatiilor si teritoriilor, iar stalinistul Putin spune clar ca le poate ataca. Asta ca sa stabilim a 100 a oara in istorie cine este agresor si cine se apara.

Liderul rus Vladimir Putin a anunţat că forţele nucleare ruse vor primi în acest an peste 40 de rachete balistice intercontinentale capabile să străpungă orice sistem de apărare antirachetă.

“Forţele nucleare vor fi suplimentate în acest an cu 40 de rachete balistice intercontinentale noi care vor putea străpunge orice sistem de apărare antirachetă, chiar şi pe cele mai sofisticate din punct de vedere tehnic”, a declarat preşedintele rus în cadrul ceremoniei de deschidere a forumului internaţional de tehnică militară, relatează Tass.

Vladimir Puțin şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că industria de apărare va reuşi să respecte misiunea de a mări cota de echipament modern care să fie pus la dispoziţia forţelor armate ruse la 70-100 la sută până în 2020.

44 COMMENTS

 1. Propaganda anti-ruseasca dusa la extrem??? Cum ar reactiona USA daca Rusia s-ar construi o baza miliatara avand in doatare vreo 250 de tancuri si o baterie de rachete S-400 la granita cu Mexicul??? E normal ca Rusia sa-i avertizeze pe bezmeticii care tot o cauta cu lumanarea impingandu-si armele grele de atac si scuturile anti-racheta pana la usa barlogului rusului ca daca vor intinde prea mult coarda o sa se apere prin toate mijloacele???

   • Cu ce ne-au agresat rusii pe noi romanii in ultimii 45 de ani??? Cu nimic, am fost in schimb agresati de Ucraina. Nu sunt avocatul lor dar in cazul unui conflict Nato-Rusia, Romania va fi stearsa de pe harta pentru ca orice conflict intre cele doua parti va sfarsi printr-un razboi total cu arme nucleare si termonuclearea care ne va transforma tara intr-un desert radioactiv. Istoria se repeta si nici politicienii romani dar nici propagandistii de profesie nu au invata nimic din istoria anilor 40. Atunci Germania Hitlerista isi masa la greu armamentul in Romania si la granita cu URSS iar ce a urmat am simtit pe pielea noastra. Din fericire in la doilea razboi mondial nu s-au dus lupte intense ca in Gemania pe teritoriul Romaniei dar acum situatia este alta si-n caz de razboi vom fi facuti chisalita. Daca USA vor sa se bata cu rusii sa se bata acasa la ei, pe continentul american si nu la noi. Nu ati raspuns la intrebarea cum ar reactiona USA daca rusii? In schimb m-ati facut repede tradator, ca asa-i in tenis cand nu ne convine ce posteaza unii facem anti-patrioti. Asa ca sunt de o mie de ori mai patriot, pentru ca ma gandesc la soarta Romaniei decat toti cei cu mintea fierbinte care ne imping din ordinul americanilor la razboi cu rusii.

    • dvs in ce tara ati trait in timp ce comunistii ucideau profesori, preoti, medici, ingineri, artisti, tarani in puscariile comuniste intre 1947-1964? cu zecile de mii? nu va e rusine de ceea ce sustineti?

     • Iar o dati la intors. In mod intentionat, tot nu raspundeti la intrebarea in cauza, venind cu alte aberatii absurde despre mine. Decimarea coloanei vertebrale a natiei romane in lagarele si inchisorile Securitatii a fost opera in cea mai mare majoritate a comunistilor evrei ce detineau cele mai importante posturi in aparatul de partid si de stat din Republica Populara Romana si care au fost pusi pe liber de catre Dej prin 1963. Comunisti tortionari evrei care au emigrat mai apoi in Israel, vreo 500 de capete, unde statul roman le-a platit pensii bune dupa o viata de crime. Cei dintre ei care mai traiesc inca, mananca o pensie buna si-n continuare platita din bugetul Romaniei. Istoricul Marius Oprea a probat aceste fapte intr-o carte ce studiaza istoria Securitatii pe care el a publicat-o. Comunisum in Romania a fost exportat din URSS, tocmai de comunistii evrei veniti odata cu tancurile in tara noastra dupa terminarea celui de al doilea razboi mondial, pentru ca USA si Anglia au facut troc cu Romania oferindu-i-o pe tava lui Stalin. Iar bolsevismul in Rusia Tarista a fost tot opera bolsevicilor evrei care reprezentau 80% din activul de partid si de stat al dictaturii proletare pana in anii 1935. Bolsevici evrei care au emigrat cu arme si bani din USA si Germania la inceputul Revolutiei din 1917 stabilindu-se in Rusia tocmai pentru a pune in practica aceasta oranduire satanica, dupa ce in prealabil tot ei i-au dat forma teoretica. “CINE A CREAT COMUNISMUL?
      Ca sa raspundem la aceasta întrebare ne servim de citate din cartea: “Complotul împotriva Bisericii”, (The Plot Against the Church), a carei documentatie este bazata pe arhivele Bisericii Catolice si la care au lucrat 7 cardinali. A aparut sub un nume convenit Maurice Pinay, pâna acum în limbile italiana, germana, spaniola si engleza. Citam din a 3-a editie engleza, publicata în “Christian Book Club of America”, P.O.Box 566, Palmdale, CA, 93550, pag. 39-65:

      “Nu exista nici o îndoiala ca evreii sunt cei care au inventat comumnismul, ca ei au fost instigatorii dogmei pe care s’a construit acel sistem monstruos care stapâneste cu o autoritate absoluta cea mai mare parte a Europei si Asiei, care agita tarile din America, si cu o progresie sigura inunda peste popoarele crestine ca un cancer mortal, ca o tumoare care devoreaza constant sâmburele natiunilor.”

      “Dar evreii sunt de asemenea inventatorii si directorii metodelor comuniste, ai tacticei de lupta efectiva, a insen-sibilei si total inumanei politici guvernamentale si a agresivei strategii internationale. Este cu totul dovedit ca teoreticienii comunismului au fost toti evrei… cât si revolutionarii experiemntati, care si-au ascuns de ochii lumii originea lor si adresele unde traiau.”

      In continuare Maurice Pinay da biografiile lui Marx, Engels si a celorlalti doctrinari marxisti.

      CINE AU FOST CAPII REGIMULUI COMUNIST IN RUSIA?

      “Cum nu exista nicio îndoiala ca evreii au creat comunismul, tot asa nu exista nicio îndoiala ca ei au fost aceia care l-au si pus în practica.

      Chiar înainte ca bolsevismul sa se fi instaurat în Rusia, conducatorii si organizatorii miscarilor comuniste în totalitatea lor au fost aproape exclusiv evrei…. Dar în Rusia, unde comunismul a fost introdus pentru prima data, … pater-nitatea evreeasca a organizarii sistemnului cât si a practicei aplicate nu lasa nici o îndoiala…. In concordanta cu date irefutabile, care au fost în întregime dovedite si recunoscute de catre toti cei care s’au ocupat de aceasta problema, opera comunista a evreilor în patria Tarilor este atât de puternica încât este total de prisos sa se încerce a se nega ca acest triumf dezastruos ar fi monopolul lor.”

      Este suficient sa însiram numele celor care au format guvernul si principalele organe ale Uniunii Sovietice pentru a ne da seama cât de dreapta si de categorica este aceasta afirmatie.”:

      Urmeaza lista:

      1. Vladimir Ilich Ulianov Lenin, evreu dupa mama, presedintele Sovietului Suprem.

      2. Leo Trotsky (Lew Davonovich Bronstein), evreu, comisarul Armatei si Marinei.

      3. Josepf Visarionovich Stalin (Josiph David Vissarionovich Djugashvili-Kochba), evreu din Georgia, Comisar pentru Nationalitati.

      4. Chicherin, rus, Comisar pt. Afacerile Externe.

      5. Grigore Zinoviev (Apfelbaum), evreu, Comisar pt Interne.

      6. Kohen (Volodarsky), evreu, Comisar pt. Presa si Propaganda.

      7. Samuel Kaufmann, evreu, Comisar pt. Proprietati Rurale.

      8. Steinberg, evreu, Comisar pt. Justitie.

      9. Schmidt, evreu, Comisar pt. Lucrari Publice.

      10. Ethel Knigkisen, evreica, Comisar pentru Aprovizionare.

      11. Pfenigstein, evreu, Comisar pentru Refugiati.

      12. Schlichten, evreu, Comisar pentru Confiscari de Imobile.

      13. Lurie, evreu, Presedinte Consiliul Suprem Economic.

      14. Kukor (Kukorsky), evreu, Comisar pentru Comert.

      15. Spitzberg, evreu, Comisar pentru Cultura.

      16. Urisky (Radomilsky), evreu Comisar pentru Alegeri.

      17. Lunacharsky, rus, Comisar pentru Scolile Publice.

      18. Simasko, evreu, Comisar pentru Sanatate,.

      19. Protzian, armean, Comisar pentru Agricultura.

      Institutii
      (Conducere, înalti functionari)

      1. Comisariatul pentru Interne: Din zece, toti evrei.

      2. Comisariatul pt. Afacerile Externe. Din 17, unul german, 16 evrei.

      3. Comisariatul pt Economie: Din 14, unul rus, 13 evrei.

      4. Comisariatul pt Justitie: 8 înalti functionari, toti evrei

      5. Comisariatul pt Educatia Publica: Din 7, toti evrei.

      6. Comisariatul Armatei: Din 14, toti evrei.

      7. Comisariatul Sanatatii: Din 5, toti evrei

      8. Sovietul Suprem al Comertului: Din 14, toti evrei.

      9. Primul Consiliu al Soldatilor si Muncitorilor: Un presedinte si doi vice-presedinti: toti trei evrei.

      In 502 posturi ale organizatiilor de prim rang în conducerea statului în primii ani dupa revolutie, 459 posturi erau ocupate de evrei, si numai 43 au fost ocupate de crestini de diferite nationalitati. In lumina acestor date, cine a executat revolutia rusa, daca nu evreii? “

     • daca veniti cu porcaria asta antisemita de romania mare sau tricolorul, continuatoarele securismului ceausist, pe mine nu faceti decat sa ma plictisiti. toti vinovatii romani cauta vinovatia la straini si nu la mizeria lor. de bine ce a fost in comunismul sovietic au emigrat aproape toti in israel in zeci de ani

     • Deci va supara adevarul si bagati repede placa cu antisemitismul. Numele vorbesc de la sine si eu sunt de vina ca sunt anti-semit. Daca astea sunt toate argumentele de care dispuneti…..

     • Schimband un lord cu altul, noi ramanem tot in postura de vasali. Sigur e bine ca nu mai suntem sub influenta comunistilor, dar tu supra-apreciezi aceasta legatura stransa pe care o avem noi cu americanii, Radu. Vreau sa reamintesc faptul ca incarcerarea profesorului Voiculescu, si incercarile de a inchide Antena 3 nu sunt straine de interesul american. Intr-un articol recent mi-am expus opinia in legatura cu influenta actuala americana in Romania: “Tin sa mentionez ca noul stapan e democrat doar la el in tara, insa in tara altora va fi mai rau decat comunistii. O sa dau exemplu Guantanamo, ca am vazut ca e popular. America e cea mai democrata tara din lume, dar pe teritoriu strain tortura oameni mai rau ca in evul mediu. Pentru ei, drepturile si libertatile cetatenilor inseamna ceva doar pe teritoriul propriu, unde se aplica legile, tocmai de aceea au si mutat aceste inchisori pe teritoriile altor state. Pe teritoriu strain insa, „everything goes”sa zic asa, adica orice e permis. Romanii trebuie sa realizeze ca acest nou stapan nu este prietenul lor, ci va fi calaul lor.”
      Pentru America si valorile ei democratice am tot respectul, admiratia si dragostea, de fapt mi-as dori ca si tara noastra sa foloseasca modelul SUA, doar ca nu sunt de acord cu politica lor externa.
      Opinia mai pe larg mi-am exprimat-o intr-un reply pe care i l-am dat domnului Patrick Basham la articolul “Romania’s Anti Corruption Mania” pe care il poti gasi in linkul de mai jos.
      https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/03/05/replica-la-articolul-romanias-anti-corruption-mania-publicat-in-the-new-yourk-times-in-data-de-4-martie-2015/

    • Gelu, după exprimarea ta esti sub ai între 30 si 35 de ani, destul de tânăr sau nedocumentat ca sa înțelegi conflictul. De asemenea ce spui tu sună foarte mult a influența Russia Today. In orice caz exagerezi. Cel mai bine ar fi sa te uiți la faptele războiului rece si sa te documentezi cu privire la MAD.

   • Va salut domnule Radu Tudor.
    Imi pare rau ca sunteti asa de partinic atunci cand este vorba de Rusia si SUA.
    Incercati sa ganditi limpede, corect, sa nu mai amestecati trecutul cu prezentul si sa negati logica oricarei mari puteri de a se apara atunci cand adversarul sau ideologic (?!) a ajuns la granitele sale incalcand tratatele semnate impreuna.
    -Daca sunteti cinstit si puneti in balanta agresiunile SUA si ale Rusiei de dupa 1989 in lume, cred ca nu mai este cazul sa numaram…
    -Stiti foarte bine ca a mai fost o criza SUA-URSS cu multa vreme inainte atunci cand SUA au acuzat URSS ca-si construieste un sistem anti-racheta si astfel se rupe echilibrul dintre aceste doua forte.
    -Criza rachetelor din Cuba era sa duca la un dezastru atomic, doar pentru ca SUA nu au vrut sa stea cu mana in san atunci cand adversarii isi aduceau arme in apropierea lor.
    Sunt multe de spus dar tare am impresia ca postati ”ce trebuie” si nu ceea ce ganditi logic.
    Respectele mele.
    PS.Pentru mine SUA si Rusia nu reprezinta decat grupuri de interese si forta, nicidecum de democratie/libertate, etc. altfel basescu era de mult timp plecat.
    Apropo: ce a spus ”marea democratie” despre basescu si cine l-a sustinut?

     • Nu am citit Scanteia domnule Radu Tudor :))….si nu dau sfaturi nimanui.
      Imi expun parerea, este voie?
      Poate ca nu toti trebuie sa ne incolonam si sa tropaim la unison.
      Eu eram total anti-rus pana cand am vazut si partea cealalta…acum sunt doar roman.
      Va multumesc ca mi-ati raspuns…este de apreciat, dar va rog sa nu mai fiti asa de acid.
      Daca-mi dadeati si niste replici concrete la spusele mele poate gresite, dumneavostra trebuie sa stiti mai multe, apreciam mai mult si poate ma convingeati, poate si pe altii…asa ramane ca inainte.
      PS.Va rog foarte mult sa cititi comentariu pe care l-am trimis pentru dvs aici cu o alta problema, nu va temeti nu sunt cereri sau pomeni. 🙂
      Va multumesc anticipat pentru eventualul raspuns.

     • Nu mi-ati cenzurat opinia si va multumesc.
      Este un lucru rar in ziua de astazi…
      Va salut cu respect si…va urmaresc 🙂
      Pozitiv nu …ca secu!

 2. ca si cand nu eram siguri de rautatea lor .le-o fi frica cumva ca uita lumea cine sunt ei cu adevarat si cand si cand reconfirma faptul ca sunt gata permanent de atac ,un atac murdar asupra unor popoare nevinovate .Acest Gelu ii transforma pe rusi in victime ?rusine !Cat despre dosarul referendumului ,sa nu ne facem iluzii desarte ,la cate dosare mai are javra de Basescu si pentru care nu raspunde in fatanimanui ce mai inseamna inca unul ?

 3. Va rog sa faceti o incursiune in trecutul apropiat,acum peste 10 ani cind americanii au început hartuiala in: Afganistan,Irak,Iran,Kuweitt si in orice tara unde s-au băgat ca”rahatu-n oala”! Acelasi proiect,aceeasi hatababura si tot la război s-a ajuns,un război civilo-miltar din prea multa prostie a capilor cate se vor la a controla tot globul din toate punctele de vedere! Oricum ceva urit si grav se va petrece(zic eu in partea de nord sauN-V,N-E in Franta)in cel mai scurt timp,daca nu s-o fi intimplat pina azi ca nu am stiri live unde sunt ca sa aflu. Luati aminte, cea mai grava problema este cu refugiatii care mor cu zile din cauza nemernicilor cuCAP fără creier functionabil,nu cu oamenii folositi drept scut,carne de tun!

 4. vad ca in conflictul rusia-restul europei+sua se excaladeaza amenintarile . la orice miscare a nato imediat vine raspunsul rusiei. probabil ca amenintarea cu rachetele facuta de rusi vine dupa anuntul nato cu amplasarea pieselor de artilerie grea si aducerea de tancuri spre granita cu rusia. intr-un fel raspunsul e logic. partea proasta ca totul se intampla la granita cu noi. in rest escaladarea asta nu poate aduce nimic bun pentru nici o parte implicata . ca rusii sunt aia rai, aducand argumente din trecut, e una. partea aialalta poate aduce argumentul genocidului facut de nemti in toata europa anilor 40. cealalta parte vine cu argumentul genocidului facut de stalin si poporul rus samd. putem continua cat vrem cu ce argumete vrem cert e ca si unii si alti au facut dezastre. cum le privim e altceva in functie de afinitati si simpatii. datorita lor scapam dein vedere lucrurile care nu convin. ca tot se apropie luna august ne putem aduce aminte de genocidul facut de americani in japonia celui de-al 2 lea razboi mondial? au fost argumente pro si contra, dar rezultatul a fost cel al distrugerii a 2 orase intregi cu populatie cu tot si cu urmari groaznice. daca vrem argumentam ca a fost necesar, daca nu, putem fi acuzati ca suntem filo rusi care uitam ce au facut rusii, comunistii, nu stiu cand. dar sutele de mii de japonezi civili ce vina aveau? aceeasi vina ca si “profesori, preoti, medici, ingineri, artisti, tarani ucisi in puscariile comuniste intre 1947-1964”. deci atentie, nu sunt filo rus, dar am dat un exemplu de interpretare a istoriei cu date concrete.

 5. Nu stiu cum de nu v-au luat americanii purtator de cuvant pana acum, atata ardoare nu exista nici in randul lor, pentru ca nici ei nu isi cred propriile minciuni. Daca Rusia este agresiva, SUA cum este? Odioasa? Daca cineva are alta parere, si nu crede manipularile americane pe care le raspanditi, il calificati bolsevic, anti-semit, “Romania-Mare”. Tipic americanesc. Dar Ucraina care detine teritorii romanesti, ce va spune?

 6. Si un copil vede ca americanii sunt agresori si inca foarte insistenti si o tot dai cu rusii !!! Cu ce te-au motivat de esti lingaul lor , respectiv vanzator de neam? Daca rusii doar ameninta ca o reactie de raspuns, americanii deja ne-au invadat demult si ne fac reguli dupa bunu lor plac. Din pacate au gasit destui tradatori de neam care sa-i sustina, dar ce nu stiu tradatorii este ca si americanii la un moment dat o sa debaraseze de ei desconsidertandu-i tocmai pentru ca si-au tradat neamul deci o sa-i considere sa tradeze pe oricine!

 7. Radule, sincer, prea ne iei de prosti! Propaganda, propaganda, dar nici chiar asa!
  Pina una, alta, vede si un copil ca NATO se tot apropie, pas cu pas, de granita rusilor (si toata povestea cu Ucraina a izbucnit dupa ce NATO a incercat sa intre in Ucraina). E normal ca rusii sa se simta amenintati de aceasta apropiere si sa anunte niste masuri de raspuns.
  Apropo: cum comentezi stirea aparuta pe http://www.adevarul .ro: “ruşii sunt nemulţumiţi de planurile americanilor de a amplasa rachete cu lansare verticală pe flancul estic al NATO, în România şi Polonia”?. (Citeste mai mult: adev.ro/npsnjm)
  Nici asta nu e o amenintare la adresa rusilor?

  • Augustin Radescu, daca te consideri prost, e treaba ta. Daca nivelul tau de cultura de securitate iti permite sa spui ca NATO e agresor si Rusia nu a luat cu forta teritorii din Ucraina, e strict parerea ta. Iti respect opinia cu mentiunea ca mi-e rusine sa vad cum pot gandi conationali de-ai mei, ca tine

    • @Augustin Radescu, cand numai are contra-argumente, Radu Tudor jigneste. M-a facut anti-semit putin mai sus deoarece i-am spus ca ideologia in teorie si practica este opera comunistilor evrei.

  • Nu as vrea sa te laud Augustine insa esti si prost si inganfat.
   Sa te iau asa punctual :
   1) Spui “NATO se tot apropie, pas cu pas, de granita rusilor” . NATO nu se apropie, NATO este aici prin aliati si prin statele care compun NATO … Deci si Romania este NATO.
   Probabil ca de trupele rusesti stationate impotriva moldovenilor prin Transnistria si Rep. Moldova nu ai informatii, nu? Apropos, daca rep. Moldova sau Ucraina vor vrea in NATO este decizia lor … rusii intra cu forta !
   2) Apoi spui “si toata povestea cu Ucraina a izbucnit dupa ce NATO asi toata povestea cu Ucraina a izbucnit dupa ce NATO a incercat sa intre in Ucraina incercat sa intre in Ucraina” — Nato a intrat cu forta in Ucraina si noi nu stim asta? Sau … a, aia erau rusii ! Cred ca fiecare tara trebuie lasata sa-si aleaga singura viitorul !
   3) De cate ori ai auzit ca NATO sa ameninte Romania? Dar pe Rusi i-ai auzit sa faca asta ? Parca in 30 min eram cuceriti !? Ceea ce face NATO este sa puna o frână eventualelor agresiuni Rusesti! Fara NATO, Rusia are cale libera oriunde … si ne-a aratat de multe ori ca singura nu se stie opri !
   4) Vrei sa vorbim si despre istoria noastra cu rusii si deportarile din Moldova?

   Pentru tine si pentru altii ca tine am o intrebare : De ce toate statele aflate la un moment dat in aria de influenta ruseasca sau in fostul bloc sovietic se afla la minus zeci de ani de dezvoltare fata de celelalte din Occident ? Diferenta asta se vede chiar si intre RFG si RDG.

   Nu confunda istoria unui agresor nativ cu actiunile NATO in Europa .

 8. Indivizii FSB/SVR/GRU infiltrați pe acest forum v-am ruga să vă cărați dracului la voi în motherland că de data asta nu vă mai merge. România nu mai este curva politică din 1944 ci are o direcție bine determinată către vest. Rușii vor rămâne de râsul istoriei cu ridicolul lor dictator Putin cu tot.

 9. Si inca ceva domnule Radu Tudor.
  http://www.gsp.ro/sporturi/altele/acuzata-de-blat-la-sah-o-romanca-e-incriminata-dur-la-campionatul-european-dupa-mai-multe-victorii-senzationale-450841.html
  Aceasta este o mostra de lipsa de bunsimt si minciuni incredibile la adresa unei persoane care ne face cinste…
  Aceasta a fost aparata de organizatori, federatie, marea majoritate a numelor mari din sahul international, site-urile de specialitate (http://en.chessbase.com/post/support-for-mihaela-sandu) dar terfelita de niste indivizi care nu stiu ce inseamna munca sustinuta si sacrificiul propriu, nu au habar despre sah dar arunca cu laturi si mizerii in romanii care ne fac cinste.
  Bine macar ca strainii ne sustin…
  PS. Eu sunt antrenorul acesti fete…am sustinut si cursuri de sah la Fundatia Dan Voiculescu.

  • ce pot sa spun? ca in calitatea dvs de “roman” vedeti si latura murdara a unor co-nationali? avem o apucatura ancestrala de mincatorie intre noi, de atac la valori

   • Din pacate aveti dreptate…
    Mai indignat sunt pentru ca publicatia face parte din trustul Intact , de la care am alte asteptari, unde pot spune ca am colaborat.
    Am inteles ca este foarte dificil sa te ”pui cu presa” chiar si atunci cand se minte ingrozitor si-ti strica imaginea.
    Oare acolo nu exista niciun fel de control?
    Eu daca fac niste actiuni gresite raspund…
    Respectele mele.

   • Acuzatiile au inceput in momentul in care a castigat impotriva unei foste campione mondiale…Stefanova.
    In conditiile in care 11 rusoaice (+2 Ucraina +1 Serbia +1 Georgia), la instigarea unei ucainence, au semnat petitia impotriva jucatoarei romance (Sandu Mihaela) nu pot fi pro-rus! 🙂
    URSS nu a disparut ci doar s-a impartit in mai multe parti.
    Aici inchei cazul care este un scandatl international, s-au facut plangerile oficiale, Federatia Romana o sprijina, strainii o sprijina…doar romanii sunt cum sunt.
    Va salut si de data viitoare voi posta numai la subiect.
    Va multumesc pentru atentie.

 10. Puteti sa ma acuzati de prostie, lipsa de patriotism si de orice altceva, dar eu nu am sa inteleg niciodata cum un roman inteligent si nestimulat de nimeni (financiar, propagandistic etc) poate sa fie pro-America sau pro-Rusia in acest conflict. Indiferent cine ar fi de vina, un eventual conflict armat nu s-ar duce nici pe teritoriul SUA nici pe teritoriul Rusiei, ci pe teritoriul statelor amarate gen Romania. Cum sa ma intereseze cine are dreptate si sa nu ma intereseze ca astia or sa-mi distruga tara? Atat armata SUA cat si cea a Rusiei s-au dovedit a fi masini de ucis, capabile de crime abominabile impotriva civililor. Singura diferenta e ca unii ucid in mod organizat si altii in mod maniaco-impulsiv. Rusii ne-ar sterge de pe fata pamantului fara sa clipeasca, iar americanii ne-ar include la victime colaterale fara sa clipeasca. Daca am fi fost altceva in afara de carne de tun pentru americani, ar fi coordonat actiunile Ambasadei lor in Romania in vederea obtinerii unui climat de stabilitate real si nu unul aparent.

  • Prea multi bolnavi au acces la internet …
   Daca spuneti (A3) ceva de bine la adresa Rusiei, toata propaganda lanseaza aberatii ca sunteti comunisti, ca doriti sa vina rusii peste noi, etc. Atunci insa cand Rusia este criticata ei sustin ca sunteti omul americanilor, ca primiti bani pentru a face asta, etc. Nicicum nu e bine pentru postacii astia…

   I-as intreba, referitor la tema discutiei :
   Ce este mai periculos, mai agresiv, mai brutal ? Tancul rusesc sau ca “sunteti omul americanilor” ?
   Chiar acuzatiile lor ne arata ce poate fii mai “negru”. Evident !

   Apropos, romanii care isi cauta un loc de munca in afara tarii nu prea iau Rusia in calcul ci Occidentul iar asta inseamna ceva, nu? Acestor postaci nu pot sa le urez decat o viata a unui om de rand din Russia, niciodata viata unui om din Occident.

 11. criza din ucraina nu a fost provocata nici de euromaidan nici de rusi.a fost provocata de sua.dupa ce au constatat ca au facut o mare greseala investind in avioane stealth[care in acest moment nu mai sunt stealth ptr. sistemele antiaeriene moderne] in timp ce rusia a investit in rachete intercontinentale mobile si foarte precise[au o cep de 100-150m]au hotarat sa incerce doborarea acestor rachete in faza de ascensiune[cand sunt cel mai vulnerabile:semnatura radar si infrarosu mare,viteza ascensionala mica,imposibilitatea dirijarii si deci a efectuarii manevrelor evazive].asa a aparut sistemul de rachete antiracheta rim -161 standard amplasat pe cruiserele aegis.cu ele sua a inconjurat rusia ptr.a intercepta rachetele mobile[care nu au o pozitie stabila in siloz] ss-20 saber care aveau cam 5500 km raza de actiune.dar cand au aparut modelele rt 2pm si rs 24 yars problema s-a imputit ptr. sua.cu 11000 km raza de actiune nu mai trebuiau lansate de la granita rusiei ptr.a atinge america.o racheta yars mobila[deci imposibil de distrus inainte de lansare]lansata de la novosibirsk loveste coasta californiei[sau orice alta tinta din centrul.estul sau sudul americii cu 4 mirv-uri de 300 kt fiecare.cam nasol ,nu?asa a aparut scutul antiracheta cu baza la sol.dar in timp ce cruiserele aegis pot naviga pe unde vor in apele internationale,ptr.scut ai nevoie de tari care sa il gazduiasca.asa au fost primite in nato toate tarile foste comuniste.nu ptr valoarea lor militara pe care oricum nu o au.din cauza asta rusii au facut ceea ce au facut in georgia.au provocat un conflict artificial stiind ca nato nu primeste o tara aflata in conflict.asta vor face si in ucraina.atata timp cat ucraina este in conflict nu poate fi primita in alianta.Q.E.D.

 12. Un citat important din același discurs al lui papașa Putin este:
  .
  ”Dacă cineva amenință teritoriile noastre înseamnă că trebuie să țintim pe măsură cu forțele noastre armate ACELE teritorii de unde vine amenințarea. CUM ALTFEL AR PUTEA FI?
  NATO este cel ce se apropie de granițele noastre și nu noi ne ducem undeva (spre ei n.t.)”
  .
  Cu alte cuvinte ”Rusia reconfirmă agresivitatea”… NATO.

 13. SUA au o reactie ferma…Astept sa vad o reactie asemanatoare si de la celelalte tari ale UE, mai ales de la Germania, Austria sau Franta…( de Anglia nu ma indoiesc ei totdeauna au avut legaturi mai stranse cu americanii ).

Leave a Reply