După atacul devastator de luni din Odesa în care invadatorii ruși au folosit bombe cu dispersie, omorînd 5 oameni și rănind grav alte zeci, un nou atac a fost lansat azi noapte. Folosind Odesa ca țintă predilectă pentru noul val de bombardamente, Rusia agresivă se apropie periculos de frontiera NATO și dă semnalul distrugerii singurului port pe care Ucraina îl mai controlează la Marea Neagră pentru exportul grânelor. Situația de securitate se deteriorează accentuat.

Noul atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale miercuri dimineaţa, informează AFP.

“Inamicul a atacat Odesa cu rachete balistice. În urma atacului, trei persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite, a declarat primarul oraşului Odesa, Ghennadi Truhanov, pe reţeaua de socializare Telegram.

“Toată asistenţa medicală necesară este oferită răniţilor”, a declarat pe Telegram guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper.”Există daune la infrastructura civilă”, a adăugat el, fără a oferi alte informaţii.

Un atac cu rachete efectuat de forţele ruse luni la Odesa a ucis cinci persoane, potrivit oficialilor locali.

Port la Marea Neagră vital pentru exporturile ucrainene, oraşul Odesa este în mod regulat vizat de atacuri mortale cu rachete şi drone.

Rusia loveşte necruţător oraşele ucrainene de luni de zile şi a avansat pe frontul de est înainte de sosirea armelor americane, cruciale pentru Kiev, scrie Agerpres.

#Rusia
#genocid
#Ucraina

Leave a Reply