Chirurgie digestivă la cele mai înalte standarde

 

Atunci când vă este recomandată o intervenție chirurgicală pentru tratamentul unor afecțiuni digestive, este important să alegeți un centru medical cu experiență. În prezent, multe proceduri chirurgicale la nivelul tractului digestiv pot fi realizate prin abord minim invaziv, laparoscopic sau robotic, ba unele chiar prin proceduri de endoscopie intervențională.

O intervenție de chirurgie digestivă poate fi recomandată pentru tratamentul unor afecțiuni oncologice, pentru boli ale ficatului, pancreasului și vezicii biliare, dar și pentru a preveni complicațiile provocate de obezitate, atunci când alte metode nu au efectul dorit. Chirurgia digestivă include și chirurgia bariatrică, care are ca scop modificarea sistemului digestiv pentru reducerea consumului de mâncare și asimilarea unei cantități mai mici de nutrienți. Toate intervențiile de chirurgie bariatrică sunt efectuate minim invaziv, pentru recuperare rapidă și risc redus de complicații.

Chirurgia digestivă oncologică implică intervenții care necesită o echipă chirurgicală foarte experimentată și dotări tehnologice de ultimă generație. În cazul unui cancer colorectal, de esofag sau de stomac, singurul tratament cu viză curativă este o operație de cancer, care permite îndepărtarea tumorii, cu respectarea marginilor de siguranță oncologică. În cazuri atent selecționate, tratamentul chirurgical poate fi efectuat minim invaziv, prin laparoscopie sau printr-o intervenție de chirurgie robotică, cu numeroase avantaje pentru pacient. P

O supraspecialitate a chirurgiei digestive este chirurgia hepato-bilio-pancreatică, necesară pentru tratamentul unor afecțiuni severe, cum sunt cancerul de ficat, de pancreas, de vezică biliară și tumorile căilor biliare. Aceste intervenții chirurgicale pot fi realizate în deplină siguranță numai într-un spital care dispune de cele mai avansate dotări tehnologice și de o echipă chirurgicală de elită.

La Spitalul Clinic SANADOR, toate intervențiile de chirurgie digestivă se desfășoară în deplină siguranță, într-unul dintre cele mai avansate blocuri operatorii din țară. Pacienții primesc asistență medicală avansată la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, care este acreditată ca secție ATI de categoria I, cu nivel de competență extinsă. Intervențiile chirurgicale minim invazive pot fi realizate cu ajutorul robotului chirurgical da Vinci Xi, cel mai avansat model existent în prezent, sau cu echipamente laparoscopice 3D și 4K de ultimă generație.

Tratamentul cancerelor digestive include adesea și alte tipuri de tratament oncologic, disponibile la Centrul Oncologic SANADOR, în funcție de protocolul terapeutic stabilit. Pentru afecțiunile hepatice oncologice, pacienții au acces la management multidisciplinar, la Centrul Integrat de Excelență în Boli Hepatice.

Leave a Reply