Rusia săvârşeşte încă un uriaş abuz de putere militară agresivă şi anunţă că vrea să pună stăpânire pe spaţiul aerian internaţional al Mării Negre. Anunţul făcut de Vladimir Putin este cu atât mai îngrijorător cu cât bazinul Mării Negre a fost transformat de Rusia în teatrul de război pentru invadarea Ucrainei, iar gesturile agresive la adresa navelor şi aeronavelor NATO au fost repetate şi dovedite.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri că aviaţia rusă va desfăşura acţiuni de patrulare permanentă cu avioane MiG-31 echipate cu rachete hipersonice Kinjal deasupra Mării Negre, ceea ce va permite Moscovei să controleze de asemenea zona Mediteranei, informează agenţia EFE.

“Ceea ce anunţ acum nu este o ameninţare. La ordinul meu, Forţele Aerospaţiale încep să patruleze în mod permanent zona neutră a spaţiului aerian deasupra Mării Negre”, a declarat Putin la o conferinţă de presă la Beijing după o întrevedere cu omologul său chinez Xi Jinping.

El a precizat că în aceste misiuni aviaţia rusă va folosi avioane de vânătoare MiG-31 “echipate cu sisteme Kinjal”, care “au o rază de acţiune de peste 1.000 de kilometri”.

A MiG-31 fighter, which may be a carrier of Kinzhal missiles, crashed in  the Russian Federation | Fakty ICTV

Preşedintele rus a adăugat că desfăşurarea avioanelor supersonice MiG-31 în zona Mării Negre va permite de asemenea aviaţiei ruse să controleze zona Mediteranei, care în prezent este scena unei escaladări în conflictul dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas, scrie tvr.ro

“Am avertizat că aceasta nu este o ameninţare, dar noi vom efectua un control vizual, un control cu ajutorul armamentului asupra a ceea ce se întâmplă în Marea Mediterană”, a explicat liderul de la Kremlin, răspunzând unei întrebări care îi sugera că statele occidentale ar putea considera o ameninţare ordinul său privind noile patrule aeriene deasupra Mării Negre.

Analistul rus Pavel Felgenhauer a dezvăluit încă din 2019 că Rusia a construit rachetele Kinjal (Pumnalul) pentru a ataca bazele NATO din România : 

1 COMMENT

  1. Deocamdata, americanii au transferat ATACSM ukrainei si sunt de mare folos si succes. Explicatii aici: https://youtu.be/wUvL92rNgWM?si=eXAyZDXiasVtsIFE
    Nu cred ca indraznesc rusii sa acapareze marea neagra asa repede, e ukraina cosmarul care nu le permite sa se extinda deocamdata. In plus, nu cred ca acest plan rusnac va fi pus in practica asa repede, sau, in cei 2-3 ani ai criminalului pe acest pamant, cred ca e inca o formula de intimidare ca manipulare.

Leave a Reply