Din ce in ce mai multi membri PSD lanseaza atacuri la adresa partenerului de guvernare PNL. Ultimul venit in acest cor este chiar liderul PSD Marcel Ciolacu :

Ce mă deranjează azi este ca unii din partenerii noștri de guvernare încearcă să uite adevărul. Câteodată încearcă să manipuleze prin anumite declarații acest adevăr. Este de datoria mea și a dumneavoastră să le reamintim adevărul. În noiembrie 2019 – noiembrie 2021 datoria publică a crescut de la 36,9 din PIB la 49% din PIB, de la 364,9 miliarde la 558,8 miliarde. La deficit, mai grav. PSD a lăsat finanțele țării la un deficit bugetat de 2,8% în octombrie 2019, după care experții, cred că Cîțu și Vîlceanu, dânșii au fost la Finanțe, au urcat în 2020 deficitul la o cifră astronomică, de aproape 10% din PIB. Suntem singura țară europeană care avem acord cu CE pentru a reveni la deficitul de 3%, s-au speriat și ei când au văzut deficit de 10%.”, a afirmat Ciolacu, în fața social-democraților din Dolj.

Șeful PSD a amintit de achizițiile din pandemie, undea arătat cu degetul tot spre PNL. „Unde sunt acești bani? Cred că mai țineți minte achizițiile din pandemie și așteptam și acum de la DNA să aflăm acest adevăr. Acești bani nu se regăsesc nici în școli, nici în gradinițe, autostrăzi, drumuri, nici în agricultură, acești bani se regăsec în buzunarele unor șmecheri. Mai mult, sarabanda de cheltuieli a continuat și în 2021, până când PSD a preluat finanțele”, a completat Marcel Ciolacu.

„Ma întreb și eu cât tupeu poți să ai să acuzi PSD și ministrul Finanțelor de ce se împrumută scump după ce ai lăsat așa ceva în urmă? Vina este a lor. Am intrat la guvernare pentru că lucrurile mergeau într-un zid. Am adus coerență, performanță, eficiență și echilibru în actul de guvernare”, a mai afirmat președintele social-democrat, scrie adevarul.ro

Leave a Reply