Elon Musk, şeful Tesla şi SpaceX, a preluat joi controlul Twitter după ce a încheiat achiziţia reţelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit mai multor articole din presa de specialitate americană, citate de AFP.

Musk este un fan declarat al controversatului Donald Trump, cel care a intretinut relatii privilegiate cu Vladimir Putin cat a fost la Casa Alba 2016-2020.

Cel mai bogat om din lume i-a concediat imediat pe şeful Parag Agrawal şi alţi doi directori, directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde, potrivit unor surse anonime de la Washington. Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări din partea AFP.

Gadde este directorul care a interzis contul lui Donald Trump dupa ce acesta a postat mii de conspiratii, mesaje pline de intoleranta, instigare la ura .

Musk a anuntat de acum 5 luni ca are intentia sa cumpere Twitter ca sa-i permita lui Trump sa-si redeschida contul pe reteaua de mesaje.

Elon Musk a avut timp până vineri să finalizeze achiziţia reţelei de socializare, în caz contrar, un proces ar fi avut loc în noiembrie. Operaţiunea a durat de la anunţul la sfârşitul lunii aprilie a unei oferte de achiziţie de 44 de miliarde de dolari, scrie news.ro

Leave a Reply