Dupa 20 de ani in care unul din cele mai frumoase orase romanesti, Timisoara, a fost distrus de clanuri interlope care au pus mina zeci de case si vile prin falsuri, s-au trezit si procurorii.

Azi dimineata, DNA a descins la Primaria Timisoara pentru a verifica documentele de retrocedare din ultimii 20 de ani. Grav este ca institutiile judiciare si autoritatile din Timisoara au dormit in cele doua decenii cat timp s-a petrecut un jaf imens asupra orasului.

Din pacate, multe nume sonore de avocati, notari, politicieni si fosti procurori sunt implicate in jafului facut in centrul istoric al orasului Timisoara. Coruptia n-a ocolit nici figurile importante ale acestui oras simbol pentru caderea comunismului.

 

25 COMMENTS

 1. excelenta emisiune facuta de Carmen Avram cu MAFIA SCHWEICHOFER INDUSTRIE.
  Dati in reluare emisiunea sa vada toata lumea cum politicienii din romania sunt SLUGI PENALE A MAFIOTILOR DIN INDUSTRIILE CE FURA RESURSELE NATURALE ALE TARILOR SARACE CE NU SE POT APARA

  MAFIA SCHWEIHOFER INDUSTRIE MASACRAREA PADURILOR pentru tovarasul KLAUS IOHANNIS = MAFIA ROSIA MONTANA GOLD CORPORATION – CHEVRON GAZE DE SIST – EXXON REDEVENTE ZERO pentru tovarasul VICTOR PONTA

 2. Dl. Radu Tudor,

  La ultimele doua locuri de munca pe care le-am avut, ce am facut?! Am chemat mascatii, pentru ca nu se mai putea! Ambele locuri de munca au fost in institutii de stat, adica institutiile neamului, unde salasuiau (isi faceau veacul) niste SRL-uri vechi si puturoase care prin intermediul unor retele de firme de casa (firme suveica, facute de ei pentru a le da contractele), furau banii institutiei alocati de la Minister (bugetul statului), pentru cheltuielile administrative (intretinere, reparatii, investitii). Astfel incat, eu fiind pasionat si preocupat doar de meserie si de legislatia tehnica, adica placandu-mi ca totul sa fie corect, cand am vazut cu ce se ocupau toti vagabonzii mei de colegi si sefuleti, am informat directia economica a SRI care dupa ce le-a montat mijloace de interceptare si filaj, a descins intr-un final cu mascatii peste amandoua institutiile. Actualmente, una din conducerile uneia din institutii se afla in plin proces in Apel, pentru ca la judecata de pe fond le-a dat intre 7 si 10 ani inchisoare cu executare pentru percepere de taxa de protectie de la firmele care erau angajate prin licitatie sa efectueze lucrari de modernizare, iar la cealalta institutie dosarul tocmai a plecat la DNA, prejudiciul rezultat din instrumentarea probelor fiind de peste 1 milion de euro in 6 ani. Asa incat, ce doresc eu sa va spun este ca, atunci cand anunti SRI-ul, modalitatea de lucru a acestora este urmatoarea: interceptari telefonica si tehnica ambientala, filaje, dupa care se organizeaza descinderea cu mascatii televizata in direct cu incepere de la ora 07.00 dimineata, care intotdeauna este o etapa a intregii tevaturi peste care nu se sare niciodata. Asa incat, avand in vedere ca transmiterea in direct la ora diminetii pe toate posturile asa zise de stiri a descinderii face parte din procedura SRI, eu ma intreb totusi cate dintre aceste posturi nu sunt de fapt niste mijloace de propaganda media ale SRI, la modul cel mai direct? Aud?! Toata stima si consideratia! ‘Traiti!

 3. Pai dl. Radu Tudor,

  In decembrie ’89, in Romania nu s-a vrut altceva decat desfiintarea comunismului, adica toti romanii n-au zis decat ce nu vor sa mai fie, ei nespunand in schimb ce vor sa fie dupa aceea! Adica, majoritatea vroiau doar desfiintarea comunismului si dupa aia nimic, eventual sa fure, sa faca prapad sau ravagii, asa cum s-a demonstrat ca daca pe romani ii lasi la liber fara sa ii controlezi sau sa le spui ce au de facut, astia toti au numai tampenii sau mizerii si idiotenii in cap, adica nu ii duce capul decat la prostii!

  P.S.: Va mai aduceti aminte dupa revolutie cu “marea buticareala”, de-i lasasera pe toti romanii sa-si dezvolte cate-o afacere familiala dupa propria minte sau creierul din cap pe care nu-l aveau, urmarea nefiind alta decat ca urmase o tiganie generala, adica atunci cand mergeai pe strada erau numai dughene din tot felul de table si din tinichele facute de nu semanau una cu alta, pe langa care isi faceau veacul numai aurolaci, boschetari si maidanezi, nemaivorbind ca era numai namol si promiscuitate! Tiganie generalizata si cu melteneala, asta au toti romanii in cap daca ii lasi de capul lor la liber! Asa incat, ce sa ne mai miram ca in Timisoara s-a intamplat ceea ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani! Asa se-ntampla daca pe romani ii lasi de capul lor!

  Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca atunci cand Kogalniceanu i-a dezrobit pe tigani cu vreo 170 de ani in urma, pe la 1850 adica, s-a pus marea problema de ce se vor apuca tiganii dupa ce vor fi eliberati, adica ce se vor apuca sa faca, sa munceasca, si a doua mare problema care s-a pus, a fost daca tiganii vor avea dreptul sa fie proprietari, adica daca din robi ei vor avea voie sa devina proprietari de pamant. Lucruri care se vede liber ca in tara noastra nu au fost rezolvate nici pana astazi, pentru ca pana si la ora asta in tara noastra se pune problema “integrarii” tiganilor care nu vor sa se scolarizeze, sa se educe, sa munceasca, sa renunte la infractionalitate si sa se integreze-n societate. Asa incat, Kogalniceanu ce a vrut sa faca?! A fost bine oare ce a facut? Istoria frate, care daca ne uitam inapoi in istorie, le vom intelege pe toate! Dar, in Romania majoritatea considera ca istoria a inceput odata cu aparitia lor pe aceasta lume, ale creierului spume… Retardati mintal sau ce, ce dreac!

 4. Dl. Radu Tudor,

  Ar fi util sa iti precizez ca poate in asta a constat tot schimbul facut intre fostii lideri ai USL si burghezii de la Bruxelles ca sa aiba voie sa ii aresteze pe oamenii lui Basescu?! Si anume, au dat la schimb scaunul de presedinte, pe care sa-l ocupe un “neamt”, Iohannis, preferat de nemtii care au majoritate-n parlamentul de la Bruxelles si care conduc UE.

  Astfel, Porumbelul a retras PNL-ul de la guvernare la sfarsitul lui ianuarie 2014, lasandu-i astfel posibiltatea “neamtului” Iohannis ca sa candideze la presedintie din partea PNL, dupa care V Ponta care inainte de al doilea tur de scrutin era desemnat drept favorit de toate casele de sondare e opiniei publice cu 10% procente inaintea “neamtului” Iohannis, el pierde alegerile prezidentiale, alegerile castigandu-le “absolut intamplator” neamtul Iohannis care nu mai devreme decat cu doua saptamani inainte in primul tur de scrutin luase doar 30% voturi in alegeri.

  “Neamtul” Iohannis castigand alegerile cu “revolutia tinerilor de pe Facebook”, “ne-am luat tara inapoi”, “Romania lucrului bine facut” si tot restul de vrajeli, bineinteles.

  Tot prin retragerea PNL-ului de la guvernare, Porumbelul a si alipit PNL-ul la Miscarea Populara Europeana impusa tot de la Bruxelles, aparand astfel la noi in tara noua mare formatiune numita Miscarea Crestin Liberala menita ca sa “intareasca dreapta” din tara noastra, de fapt o directiva europeana dictata de la Bruxelles la nivelul tuturor statelor uniunii, pentru ca in urma crizei financiare si a masurilor de austeritate impuse de la Bruxelles la nivelul statelor membre ale uniunii s-a constatat o proliferare a partidelor si miscarilor radicale, extremiste si a celor de stanga, asa cum se intampla din instorie in orice perioada de criza sau de austeritate. In speranta ca s-o intelege dreacului ceva, ca e si foarte complicat rau daca urmarim tot ce s-a intamplat, acum avand la dispozitie si toate informatiile daca ne uitam in urma doar, fara sa mai necesite si vreun alt maxi-efort cerebral ca sa intelegem in ce au constat toate “intelegerile si jocurile” politice.

  Sa nu fie oare asa?! Hau.

 5. si la Sibiu niste verificari de retrocedari …. ca doar are 6 klause din salar de bugetar, fiind profesor in imobiliare …
  bine’nteles ca DIGI 24 ii ia apararea lui JOShannis, cum am mai spus:
  DIGI 24 – securisti pe o plaja de nudisti …

 6. Dl. Radu Tudor,

  Fostii lideri ai USL, Porumbelu’ si cu Ponta, sa fi dat la schimb la negocierea cu Bruxelles-ul scaunul de presedinte, ca sa le dea voie burghezii de la Inalta Poarta sa ii aresteze pe oamenii lui Basescu, fapt care vedem toti ca s-a si intamplat dupa alegeri?

  Adica, in asta sa fi constat spargerea USL-ului la sfarsitul lui ianuarie 2014, prin retragerea PNL-ului de la guvernare de catre Porumbel, si predarea acestuia prin alipirea lui la marea Miscare Populara Europeana? Tot astfel, Porumbelul prin retragerea lui din functia de presedinte al PNL, si nu numai prin retragerea PNL de la guvernare, a lasat loc liber preferatului nemtilor care au majoritatea in Parlamentul de la Bruxelles si care conduc Uniunea Europeana, adica Porumbelul prin retragerea lui din functia de Presedinte al PNL, a lasat drum liber “neamtului” Iohannis ca sa candideze el din partea PNL la alegerile prezidentiale din tara noastra, asa cum preferau burghezii de la Bruxelles (Inalta Poarta)?

  Dupa care, V Ponta “i-a cedat” scaunul de presedinte al Romaniei preferatului nemtilor de la Bruxelles care detin majoritatea in Parlamentul UE, anume i-a cedat functia de presedinte “neamtului” Iohannis, desi V Ponta cu o zi inainte de turul al doilea era desemnat drept principal favorit in cursa prezidentiala, el fiind dat cu 10% inaintea lui Iohannis de toate casele de sondare a opiniei publice si de majoritatea “analistilor politici”, in fapt majoritatea fiind propagandisti acoperiti ai SRI?

  Bineinteles ca “neamtul” Iohannis a castigat cu “revolutia tinerilor de pe facebook”, cu “voturile din diaspora”, cu “ne-am luat tara inapoi”, cu “Romania lucrului bine facut”, cu ale-alea, stim, stim, dar poate imi spuneti si mie cum dreacului pot avea toate casele si institutele de sondare a opiniei publice marja de eroare de +/-20%, cand V Ponta era dat drept principal favorit cu 10% procente inaintea lui Iohannis inainte de turul al doilea, in urma votului Klaus Iohannis iesind el cu 10% procente in fata lui V Ponta, rezultand astfel ca el a recuperat 20% de procente de pe o zi pe alta, lucru nemaiintalnit in alegeri in niciun stat de pe aceasta planeta, va dati seama?!! Romania, sau ce dreac???!!

  Astfel incat, apare intrebarea logica, daca SRI&STS s-au ocupat de rezultatele alegerilor din tara iar SIE de cele din diaspora, asa cum apare dreacului evident, “votul suveran” din democratie al oamenilor, in secolul XXI in tara numita Romania, el ce rost mai are sau ce rost mai are toata aceasta vrajeala, daca noua ni se dicteaza in continuare de la Bruxelles cine va ocupa “scaunul domnesc” sau functia de “Sefu” Statului” in tiganie, adica in scumpa si mareata noastra tarisoara?!

  Pe bune acum, imi explicati si mie, ca sa nu mor foarte prost, nu de alta…

  Toata stima! Bafta!!

  P.S.: Reiterez intrebarea, la care n-am primit inca raspuns. Fostii lideri ai USL, au dat la schimb scaunul de presedinte al Romaniei ca sa le dea voie burghezii de la Bruxelles sa ii aresteze pe oamenii lui Basescu?! Astept.

 7. coruptia-i mai mare pe unde fu rascolutia mai mare…
  explicatia? acolo cei care au inscenat rascolutia au fost mai multi, mai organizati, mai protejati…. Bucuresti, Timisoara, Cluj, Constanta, Sibiu, Brasov, apoi Buzau, Arad, Iasi, Tg Mures

  harta intensitatii rascolutiei armato-securiste din ’89 se suprapune perfect cu harta magnitudinii hotiilor post-89 si cu harta marimii si importantei garnizoanelor lu nea nicu.

 8. Dl. Radu Tudor, reiterez, ca mi se pare important!

  Puteti sa imi spuneti si mie de ce de-a lungul timpului pe toate posturile tv, inclusiv pe al dvs., s-a cenzurat faptul ca lui Basescu ii tremura mana dreapta cel mai probabil de la alcool, adica nu de la Parkinson, de multe ori tinandu-si mana dreapta cu stanga ca sa nu se observe tremorul accentuat!

  Pe toate posturile tv asa zise de stiri s-au cenzurat de-a lungul timpului aceste imagini, care ele oricum se gasesc multe din ele pe internet. Imaginile au fost cenzurate probabil la instructiunile directe ale SRI, pentru a nu se observa ca avem un conducator vulnerabil si care sufera de afectiuni, ceva in gen Hitler cand in ultima perioada a carierei ii tremura mana de la Parkinson, si cand propaganda avea grija ca sa nu apara in imagini filmate aceasta vulnerabilitate a personajului mentionat, incercand sa ii creeze imaginea de invincibil si de om puternic de stat (Sefu’ Statului).

  In consecinta, puteti sa imi spuneti si mie de ce nu ati insistat pe aceste imagini, eventual sa faceti chiar un montaj cu ele, ca sa vada romanii cine ii conduce sau cui ii platesc ei salariu de administrator general al tarii (sau Sefu’ Statului, asa cum va placea sa-l denumiti generic pe toate posturile tv asa zise de stiri). Astept raspunsul dvs. competent. Toata stima! ‘Traiti!

 9. Dl. Radu Tudor,

  Daca dvs. ne ziceti ca americanii sunt buni pentru noi, ca altfel n-am putea sa fim decat cu rusii, in mintea dvs. si a multor altora neexistand varianta independentei si a autonomiei pentru tara noastra, daca dvs. ziceti ca americanii sunt buni pentru noi, dar americanii l-au sustinut constant si chiar ni l-au impus pe fata la referendumul de demitere din 2012 pe Chioru’, atunci cand l-au trimis pe reprezentantul guvernului american Philip Gordon cu instructiuni pretioase, in urma carora s-a transat direct rezultatul referendumului de demitere, cu errata emisa la ora 05.00 dimineata si semnata de toti membrii “Curtii Constitutionale” (in fapt o adunatura de golani parveniti si pusi pe barba tot de niste golani), ei bine, dvs. care spuneti ca e bine cu americanii dar americanii ni l-au impus pe Basescu, atunci dvs. de ce mai sunteti suparat ca in Romania presedinte a fost si si-a batut joc 10 ani de zile un betiv alcoolic scandalagiu si curvar ca Traian Basescu? Pai daca este bine cu americanii si cu camatarii planetari de la FMI si cu burghezii de la Inalta Poarta din Bruxelles, atunci dvs. de ce mai sunteti suparat ca ne-a condus un personaj sustinut frenetic si impus direct de ei? Astept raspuns, ceva?! Toata stima! ‘Traiti!

 10. Bine ca s-au trezit mai tarziu decat…niciodata.Grav este ca atunci (sub regimul basescu) nu s-au sesizat sau nu au vrut sa se sesizeze.Daca se vor descoperii motivele reale (mita,santaj si compromisuri )multi politicieni, procurori si multi magistrati vor trebui sa dea cu …subsemnatul.Un jaf atat de mare(depasit doar de jaful padurilor romanesti si jaful ANRP) nu poate ramane fara urmari si fara multi,multi ani de …brutarie.

 11. Dl. Radu Tudor,

  Dar pe golanii din SRI care trebuiau sa vegheze la protejarea averii si integritatii patriei si care se observa la ochiul liber in ce hal a ajuns totul in tara noastra, pe golanii de la SRI cand o sa ii ia la anchetat DNA-ul impreuna cu toate institutiile neamului statului, pentru ca nu si-au facut treaba pentru care au fost tocmiti si platiti?

  Pentru devalizarea industriei, a economiei prin cedarea pietei de desfacere si a intereselor economice, prin instrainarea resurselor naturale ale patriei, padurile, petrolul, prin inchiderea fabricilor, uzinelor etc. si aducerea unor firme straine carora li s-au acordat contractele si drepturile pe comisioane grase etc., prin trimiterea in somaj si la culcare a milioane de romani care nu mai au ce munci la ei in tara, prin trimiterea la culcare a pensionarilor care au ajuns cautatori in tomberoane si carora a ajuns sa le taie 25% din pensia si asa mizerabila, orice sticlist alcoolic ordinar care se pretinde mare economist/finantist in locul unor guverne marioneta etc., pentru toate acestea la care au asistat absolut impasibili, toti golanii din SRI cand vor raspunde?! Sau institutiile neamului, ale vietii, asteapta sa ii ia cetatenii la alergat pe toti pe strada, ca pe marele nostru poet Paunescu Adrian la Revolutie?! Pe bune acum! Or fi buni americanii, asa cum ziceti dvs., dar nu ei ni l-au impus la Referendum pe Basescu, cand l-au trimis pe reprezentantul guvernului american, emisarul Philip Gordon? Asa incat, e bine si cu americanii, dar daca ei ni l-au impus pe alcoolic, o fi bine dl. Radu? Dreac mai stie. Nu?!

 12. Cine de la dumneavoastra din redactie pune virgula intre subiect si predicat ? Nu este prima data cand vad asta. De exemplu mai devreme scria “ Ohanesian, la DNA in dosraul care ii dau fiori lui Basescu “.

 13. La pariu că îl vizează și pe primar? 😀 Mi-e antipatic primarul Timișoarei.În octombrie l-am auzit la un taifas difuzat la televizor că mai bine cu ACL,întrebat dacă PNL ar trebui să scape de PDL
  La pușcărie cu toți primarii susținuți de partide politice!Toți sunt corupți!Primarul să fie cineva ales de locali fără ca acel cineva să fie susținut politic!

 14. Radu mi-ai citit gândurile.
  Timișoara este orașul unde a început revoluția.
  Multă tristețe s-a abătut asupra lui în toată această perioadă.
  E timpul să strălucească din nou soarele.

 15. Este doar un capitol din jaful generalizat care a secatuit aceasta tara. Acest jaf nu putea avea loc fara, cel putin complicitatea, unor politicieni, magistrati, politisti, autoritati locale, s.a.
  DNA va fi credibil doar atunci cand va da explicatii cu privire la dosarele de mare coruptie, puse la dospit ani de zile si cand isi va face curatenie in propria curte. Cei care acum se erijeaza in mari luptatori anticoruptie, sunt aceeasi care au lasat in nelucrare dosare penale cu prejudicii de miliarde de euro.

 16. Hotia, spaga ,aranjamentele- mafia erau pe fata, patronate de fosti , totul era aranjat de secretar ce avea ruda notar si aranja hartiile, totul era “legal” si protejat de fosti de la mari institutii ce nu aveau nimic pe ei, ci pe cuscre, cumnate,foste nurori.
  2000 euro pentru aprobare de a taia o usa, apartament ca sa primesti o casa,iar daca nu- asteaptai cu asteptam si noi. Iar ei asteapta sa murim ca sa ia tot.

 17. Sper sa li se faca dreptate celor care au fost izgoniti din casele ocupate de clanuri de tigani,fortandu-i sa plece prin mizerii inimaginabile din locuintele in care traiau!Am vazut multe apeluri disperate ale lor dar nimeni nu facea nimic ca deh, erau in cardasie,cine se afisa cu salbele si fustele tiganesti si se pupau pe sorici in mijlocul etniei dezlantuite!Somnul asta a fost indus de javra de basescu pentru ai folosi ca masa de vot,cata manelaraie ascultai peste tot,sub umbrela lui isi faceau mendrele,tiganeala in floare,cine s-ar fi atins de ei pe atunci?!Timisoara,oras istoric cu centrul ocupat de interlopi,situatie dureroasa facuta cu complicitatea primariei si a functionarilor din ea,mergeau cu spaga si aia faceau tot,istoric documentatie,tot!Rusine primariei Timisoara, sa cedezi 140 de case din centrul istoric, cu stampila este o pata pe ea!

  • Daca vor ramane doar cu ..rusinea si fara ..brutarie (dupa fapta si rasplata) n-am facut nimic.
   Iar daca toate actiunile DNA unde nu se lasa cu sechestru si confiscarea averilor/bunurilor furate atunci inseamna ca sunt doar actiuni de PR(fumigene pentru prostit…prostii).

 18. Care procurori? După care legi? Nuuuuu se poate! Totu-i politic/revanşe politice! Ghioaga şi parul mai pot face dreptate la momentul de faţă, cum era în 1907: vrem pămînt! L-au furat cu acte fabricate legal lichelele politice/perindaţii la guvernare de 25 de ani de zile, milogii leneşi cerşetori de voturi sau cumpărători de voturi, care se pare că la momentul de faţă este permis prin lege! Borfaşii care s-au unit pentru formarea mafiei care este lăsată să prospere prin voinţa votaţilor, a numiţilor în funcţii, plus neamurile lor de sînge sau afini şi a fabricilor de acte de cei *binevoitori/oameni de bine* ai acestei ţări vîndute bucată cu bucată, vezi emisiunea/emisiunile d.nei Carmen Avram care arată dimensiunea minciunilor, a furtului, a eludării legislaţiei şi în ce hal a ajuns această ţară minunată! Care, cine se trezeşte? pentru circ şi propagandă? totul e de ani de zile şi faptele s-au prescris, toţi rămîn cu bunurile şi conturile grase iar cei mulţi, plătesc din toate punctele de vedere pagubele acestor *oameni de bine* ai ţării! Să nu crăpaţi pînă nu veţi fi iertaţi de pporul de care v-aţi bătut joc, karma chinurilor să nu vă ocolească! (scuze Radu)

 19. Fuse, fuse şi se duse, în Italia. Din ceea ce s-a dat pe micile ecrane, bucuria de a-l întîlni a fost de fapt, adunarea unora a căror expresie a feţei era*ce caut eu aici? sau, m-am dat de gol ca aplaudac! aplaudacii adunaţi prin transport asigurat că are susţinători* Ce să mai spun despre vizită? Vorbea despre votul electoral cum a dat el ordin pentru diaspora, dacă vrea să fie doar pt. diaspora, să se ducă la ei că pe noi ne-a convins de valoarea-i personală(…). Din cîte ştiu, este destul de mare diferenţa nivelului de trai faţă de românii din ţară, noi aici avem nevoie de preşedinte real care susţine poporul din ţara în care-şi desfăşoară activitatea, nu preşedinte susţinător al celor cu nivel de trai avansat şi plimbător de idei promise pentru voturi. Deocamdată nouă ne trebuie preşedinte de şi din ţară pentru poporul stabil în ţară, că aici trăim şi suntem denigraţi voit inclusiv de el prin faptul că permanent are în gură doar diaspora! Cei din diaspora trăiesc în străinătate, acolo au alte reforme şi alte reguli faţă de noi cei din ţară, ei/diaspora nu au dreptul să ne impună nouă celor din ţară un preşedinte care nu are în comunicare nicio legătură cu poporul din interiorul ţării, eventual ca preşedinte poate să-i susţină în comunităţile lor din străinătate, cu fapte nu cu vorbe goale. Ca preşedinte nu are atribuţii pentru a face politică sau legi, promisiunile sunt doar vorbe. scuze pt. duritatea comentariului real.

 20. Referitor la părerea unora care cred despre ceva sau …altceva ca fiind niște ”SIMBOLURI ”, consider că sunt multe mituri despre așa zisele SIMBOLURI care, deja se știe(exemple fiind multe) sunt EFEMERE și că nu rezistă vremurilor.
  Fără îndoială că atâta vreme cât mergem pe deviza SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE, da, orașul poate fi numit un SIMBOL.
  Totuși, ACOLO, în Timișoara, reamintesc că un SIMBOL, de ne atins multă vreme, a fost și Laszlo Tokeș și-acum , ce să vezi?!, nu mai este deloc un SIMBOL. Din contra.
  Vreme de 10-15 ani, niciun ziarist-ziarist postdecembrist, mai curajos, nu a îndrăznit cu date și fapte, cu dezvăluiri (cum li se tot spune acum), să ”întineze” Revoluția cu astfel de ”detalii”(nesemnificative, zic ei) expunându-se ”oprobriului public” și care să vorbească despre lucrătura dibace, shoulder to shoulder, a agenturilor străine privindu-l pe acest SIMBOL AL REVOLUȚIEI ROMÂNE, Laszlo Tokeș el fiind ”vîrful lor de lance” al Revoluției și care servicii și-au dat mâna, „interesate” de multe, în orașul ”SIMBOL”, Timișoara. Faptul că finalul era cel dorit și de către mine și de către marea majoritate nu mă poate opri să nu gândesc că și aici, ca și peste tot în lume, dictonul a fost același: SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE. Până și la nivelul meu, unul de jos, a acționat acest principiu. Pentru că ce altceva ”m-ar fi mânat în luptă” astfel încât să merg la vot și să-l votez pe gen.OPREA sau pe …Nicolicea (cel ce-a lins unde a scuipat și invers) dacă nu acest cunoscut dicton machiavelic.
  ”Scopul scuză mijloacele”, a fost pentru mine, recunosc, la pachet cu un alt dicton care, dintr-un normal simț de conservare (lucru ce altora le lipsește) m-a determinat A ALEGE (în Ponta și în PSD) RĂUL CEL MAI MIC.
  Vorbind tot despre SIMBOLURI, de exemplu despre ”motanul ARPAGIC”, despre ” apelul către LICHELE”, despre ”minima MORALIA”, despre ”moartea citește ZIARUL”, și alte SIMBOLURI ale REVOLUȚIEI care …”AM ÎNVINS!”, ce se mai știe? Așa-i că s-a ales praful de acești MONȘTRI SACRI ai anilor ’90 care tăiau și spânzurau în acele vremuri tulburi(tulburate tot de ei, firește)? O elită monstruoasă, găunoasă(am aflat asta, unii, după ani buni) înregimentată sub sigla nefastă ale GDS-ului care a rupt societatea în mod artificial în două. O elită care , precum Inchiziția, dădea verdicte în primii ani după Revoluție cu cine era DEMOCRAT și cine NU, cine era INTELECTUAL si cine NU, OM DE CULTURA sau NU, JURNALIST sau NU. Și ăștia, obligatoriu, să fie doar de-ai lor, de dreapta. Restul erau supuși unui linșaj mediatic de către presa aservită lor și etichetați ca și colaboraționiști, comuniști, securiști, sau oameni ai sistemului comunist, fiind dați afară pe rupte din tot ce însemna instituții de CULTURĂ , ÎNVĂȚĂMÂNT și SĂNATATE pe care puseseră ei MÂNA.
  Dar de cei de la Europa Liberă pe care-i ascultam cu înfrigurare și teamă că aș fi urmărit de Securitate sau unelte ale acesteia, dovediți parte din ei ca fiind fie turnători, fie slujbași ai unor servicii straine sau care urmăreau ca Transilvania să aibă statut (după….) de ”spațiu de complementaritate”, se mai poate afirma, oare, că au reprezentat un SIMBOL al intereselor României și nu al altora?
  Dar de Constantin Pârvulescu, ca și de Silviu Brucan și alți vreo …cinci opozanți comuniști …anticeaușiști(ei fiind , de toți, șase) ”simboluri” și ele ale Revoluției , ce a mai rămas din ele?
  Dar despre Piața UNIVERSITĂȚII și, mai ales, de-al ei lider, Marian Munteanu un SIMBOL al GOLANILOR care individ îngemăna și elemente ale mișcării legionare, și influențe ale securismului care tocmai bascula, așa-i că de el, ca SIMBOL, ”au uitat” toți? Și asta doar de dragul zurbei continuui ce se voia, întreținută și din interior dar și din exterior astfel ca Țara să nu-și găsească liniștea Reconstrucției pe alte baze.
  Așa-i că nimeni nu mai zice nimic despre ce rău este să fi fost TURNĂTOR al SECURITĂȚII și care, până a fi dovediți a fi TURNĂTORI MIZERABILI, erau cei mai VOCALI și dădeau pe dinafară de DEMOCRAȚI ce erau? Și, fiindcă te cheamă doar…. Mircea Ionescu Quintus și-ai făcut tu pace, tu fiind presedinte și de onoare (?!)al PNL , cu dușmanii de moarte ai României, sau Bălăceanu Stolnici încă printre noi, fie, înainte vreme, răposații Al.Paleologu sau Dan Amedeo Lăzărescu sau alte multe nume sonore…..nomina odiosa. SIMBOLURI, desigur, ai unora acum?
  Revin la subiect.
  De ce, mai apoi evenimentelor din Dec.1989, alte ”vîrfuri de lance”ale Revoluției care se voia continuată ”până la victoria finală”, reprezentate de către PNȚ, PNL și PSDR care s-au băgat ”în față” confiscând, într-un fel, Revoluția, preluînd controlul a tot ce mișca pe malurile Begăi (și nu numai , mai ales în Transilvania) și care au ”decretat” orașul Timișoara, ”Oraș Liber de Comuniști”, au dus orașul ăsta unde este acum?
  Un răspuns indirect, clar și indubitabil, ar fi că este exclus ca halul în care a ajuns acest oraș, Timișoara, să fie opera comuniștilor. Doar unul redus precum @gheorghe-fost comunist, ar putea da un răspuns, el fiind deja știut că o ține langa cu ”vinovații din capul lui” precum fesenistii, comuniștii, securistii, baronii roșii și partidul stat, ei și numai ei fiind vinovați de starea actuală (și) a acestui oraș frumos(păcat că e locuit !) 😀 .
  Dar cine să fi fost, oare, cei care au mai condus, au mai inițiat și au mai profitat ”in cele doua decenii cat timp s-a petrecut un jaf imens asupra orasului”? Nu cumva și cei de prin primele rânduri , cei care ”cu piepturile dezgolite” au înfruntat ”fiara comunistă” ca să le fie lor mai bine. Aceste mișcări cu caracter revanșard , punitiv și dintr-o dorință maladivă de răzbunare de a dărâma tot ceea ce era ridicat de comunisti, de întoarcere a Țării în urmă cu 50 de ani a avut un final previzibil și a fost urmare acelor dorințe arzătoare ale unora precum care aveau în cap acele lozinci devenite realizări ale lor, ”restituțio in integrum” și ”proprietatea e sfântă”. Astfel am asistat neputincioși și doar prin vot(unii) la situația asta dezastruoasă și a orașului (în discuție) dar și al Țării totul ca fiind un FINAL DE ACȚIUNE pe care si-au dorit-o și au impus-o unii foști comuniști, anticomunisti deveniți într-o noapte și de dreapta după alte 24 de ore. Cred cu tărie că în Timișoara în acelor zile nu au venit din vechiul Regat, de aiurea sau de pe lună comuniștii, care, repejor, au fost puși/de ruși să murdărească acest ”SIMBOL” ajungându-se la această situație îngrijorătoare de acum. Acolo a lucrat cu abnegație, draga de ea, DREAPTA.
  Eu, în acele zile(de fapt acea zi, de 22dec.1989), cu toate că îmi doream căderea lui Ceaușescu, am fost oripilat(pe bune) de ceea ce vedeam mărșăluind pe străzile principale ale urbei mele. O mulțimea de cca. 50-100 inși cărora nu mă puteam alătura în ruptul capului, o mulțime constituită din pegra orașului, a cartierelor lui rău famate, așa numiții bișnițari și valutiști cărora ”le venise rândul” să se ia de gât cu milițienii orașului care nu prea cădeau , ca acum la pace, și ”să-și ia Țara înapoi”. Așa ”a căzut comunismul” la noi în urbe.
  Un ”SIMBOL” (cum este cel al ”Căderii Comunismului”) venea la pachet, cadou, în mod subversiv, cu un… PACT, asemănător pactului Ribentrop-Molotov din 1940 și de care nu se mai vorbește deloc, de către nimeni. Nici chiar Google.ro, cel ”isteț” și bine ”informat”, nu știe de un alt PACT despre care semnala, în mod curajos, Petre Mihai Băcanu in R.L a acelor vremuri. Este vorba de Pactul Genscher-Shevardnadze (totul fiind desenat pe o hartă) privind reîmpărțirea teritoriului statelor foste comuniste după ”Căderea Zidului Berlinului”(articol preluat dintr-un ziar britanic prin anul 1990), respectiv a împărțirii zonei de influență, acolo unde nu se reușea ruperi de teritorii, de către cele două puteri-imperii, cel rus și cel germano-austro-ungar.
  Mai este un mit(deci subiect TABU, culmea, pentru niște ziariști pentru că ”nu ar da bine”), cel al numărului TINERILOR(SIMBOLURILE REVOLUȚIEI) care au murit ”cu piepturile dezgolite” (în plină iarnă) în fața gloanțelor Sistemului care nu voia el deloc să cadă. Am apucat să văd, cu ochii mei,(după care s-a făcut …liniste, dându-se totul ”la topitorie”) o statistică a morților din Revoluție(de după 22dec.) în ziarul Adevărul , undeva în primăvara lui 1990, din care rezulta că tinerii răpuși nu erau deloc studenți cum ni se tot spusese până atunci (doar unul singur din Ploiești și de pe la FF ), că nici prea mulți elevi nu erau pe listă iar majoritatea covîrșitoare a tinerilor au fost militari, militari care au murit fie trăgând unii în alții, săracii de ei, datorită unor diversiuni bine gândite, ticluite și exersate și în alte zone ale lumii, fie urmare unor comenzi eronate, voluntar sau involuntar, presiunea psihologică creată de televiziune și radio fiind foarte mare și cauzând un grad mare de surescitare a militarilor care nu mai întîlniseră așa ceva.
  Ce să mai vorbesc despre cei care”puțini au fost, mulți au rămas” care mai umplu și astăzi piețele, alăturându-se altor ”cauze” și pentru”dreptul lor”. Tot SIMBOLURI, tot? Dimpotrivă, majoritatea dintre ei (la revoluționarii ”de profesie” mă refer aici )sunt cei mai acerbi anticomuniști de la Hitler, Horia Sima și…. Octavian Bjoza încoace.
  Deci, pentru a fi considerat ceva a fi SIMBOL trebuie să treacă niște ani, ani mulți, și istoria să nu fie consemnată în…. Hystoria lui Cristoiu sau de către istorici precum Neagu Djuvara care aprecia la superlativ omul și guvernarea Boc, ”un simbol al OMULUI care, în momente de cumpănă a trecut Țara printr-o gravă criză fără a gândi vreo clipă că-și pierde din electorat”(aplauze).
  De altfel, ce am mai vedea…?
  O Elena Udrea considerată de ”distinși” oameni de cultură precum Stela Popescu (…din colț, de la ”Farmacia inimii”), drept un SIMBOL al emancipării femeii române, și de apreciat la ea, fiind „ forța pe care o degaja această femeie numai prin privirea-i sfredelitoare și mânuța-i pe care o duce, când și cui trebuie, la năsuc”. Ce poate fi mai frumos? Mircea Badea poate vorbi însă mult, mult mai frumos dăcât mine despre acest subiect… 😀
  Și ce poate fi mai frumos dăcât cu traian băsescu ca SIMBOL Al Luptei Împotriva Comunismului așa cum îl consideră mai toată intelectualitatea spilcuită, sinecuristă, din jurul lui Pleșu, Liiceanu, Cărtărescu, Patapievici, Tismăneanu și mulți, mulți alții. De ce să nu ”recunoaștem” pe ăsta drept un SIMBOL câtă vreme puhoiul corifeilor Culturii și Științei, ai Învățământului și Cercetării ai…ai…Adevărului, ai Democrației și….și… ai DREPTEI ÎN ACȚIUNE așa îl consideră?
  Deci, despre SIMBOLURI, și discutabile, și controversate am vorbit mai sus. ”Cu toată dragostea”. Și asta urmare observării a multor MITURI și SIMBOLURI demolate sub ochii noștri. Și asta doar după niște puțini ani d.p.d.v istoric. Ce ne mai rămâne de constatat este că fiecare individ sau grup, mai mare sau mai mic, are SIMBOLURILE și MITURILE lui și asta câtă vreme, unul câte unul, uitându-ne mai atent și în stânga și în dreapta, le păstrăm și nu ni le demolăm singuri 😀
  Părerea mea.

 21. Cine i o fi trezit? eu cred ca trebuie sa citeasca ceva teorie despre cum se face treaba prin procuratura, ca au mintea adormita

 22. E greu să susții “Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!” atunci când iți confiscă țiganii orașul de sub tine! Iar Banatul frunte cui ar fi?? Să fie la ei acolo!

 23. Ar fi bine să se trezească guvernanţii şi apoi procurorii şi să se verifice toate documentele retrocedărilor. Este un jaf INCREDIBIl, făcut cu ajutorul multora, în schimbul unor sume frumoase. Documente false, care au adus înapoi “grofii şi conţii” , inventaţi şi măsluiţi rău de tot, împreună cu documentele inventate. Cum se poate să se dea şcoli, muzee, tot felul de sedii, cele mai frumoase clădiri,etc unora care nu au nici o legătură cu foştii proprietari sau care nu mai au nici un drept, din motive istorice foarte cunoscute? Treziţi-vă ROMÂNI !

Leave a Reply