Premierul Mihai Tudose a participat, luni, la deschiderea programului oficial de Internship al Guvernului – ediţia 2017, unde le-a spus stagiarilor că este nevoie ”de un suflu nou” în administraţia centrală, felicitându-i că au ales să facă acest lucru. Şeful Executivului şi-a început discursul apostrofându-l pe Radu Puchiu, responsabil cu programul de internship, şi i-a cerut o explicaţie pentru faptul că în acest an sunt mai puţini interni în comparaţie cu anul trecut.

”O să încep prin a vă anunţa că după (eveniment – n.r.) o să am o discuţie foarte dură cu colegul nostru. De ce sunt numai o sută? De ce nu sunt mai multe locuri? Anul trecut au fost mai multe locuri! Data viitoare, să creştem, fiindcă înţeleg că sunteţi o sută din trei mii două sute şi ceva…(de candidaţi – n.r.) Adică, eu nu ştiu nicio facultate, nicio universitate care să aibă 30 pe loc şi vă mulţumesc pentru faptul că aţi insistat, pentru că afară (în faţa Palatului Victoria – n.r.) sunt nişte oameni cu hashtag rezist, dumneavoastră sunteţi cu hashtag insist. Vezi pe partea astalaltă a clădirii”, le-a spus premierul internilor.

Tudose a precizat că acestora nu le va fi uşor să muncească în cadrul Guvernului.

”Am să vă rog să stăm mai mult de vorbă când terminaţi. Eventual cu cei care supravieţuiesc experienţei guvernamentale administrative. Nu o să vă fie uşor, o să vă schimbe complet viaţa, o să vedeţi că lucrurile funcţionează altfel decât ar trebui de cele mai multe ori şi principalul scop al părţii guvernamentale – în ceea ce vă priveşte – este ca dumneavoastră să aduceţi un suflu nou, să criticaţi, să insistaţi, să puneţi întrebări, să daţi soluţii, să insistaţi cu soluţiile acolo unde se poate, fiindcă din experienţa trecută înţeleg că nişte colegi de-ai dumneavoastră chiar au livrat nişte soluţii foarte bune – nu vă spun în ce domenii ca să nu vă canalizaţi toţi în domeniul acela”, a afirmat Tudose.

De asemenea, şeful Executivului a meţionat că i-a rugat pe toţi membrii Guvernului să îi trateze pe stagiari ca pe egalii lor.

”Meritaţi acest lucru. Sunteţi o sută de tineri superbi care în loc să folosiţi vacanţa pentru odihnă sau în alte scopuri mai ludice aţi preferat să veniţi în administraţie”, a susţinut Tudose.

Premierul le-a dat şi câteva sfaturi tinerilor, el având experienţă cu stagiarii din programele din anii anteriori.

”Vă sugerez să nu fie prima întrebare la ministere sau pe unde veţi fi, gen: şi noi la cât plecăm acasă? Nu. Staţi cât puteţi. Sâcâiţi-i, enervaţi-i pe colegii mei, inclusiv pe mine. Vă spus că astăzi, din foştii dumneavoastră colegi, am doi colegi noi care lucrează la partea de comunicare, sunt câţiva colegi de-ai dumneavoastră care lucrează în administraţie şi culminând cu o fostă colega a dumneavoastră dintr-o generaţie de acum doi ani care este la uşă la mine la cabinet, pe partea din interior, evident, a uşii”, a mai spus Tudose.

Premierul şi-a exprimat dorinţa să vadă cât mai mulţi dintre interni, după terminarea stagiului, angajaţi în cadrul Guvernului şi administraţiei publice.

La final, premierul l-a rugat pe Radu Puchiu să faciliteze accesul internilor la el.

”Eventual la jumătatea programului să mai avem o întâlnire informală. Sunt convins că vei fi în stare să organizezi o informală cu o sută de inşi, nu? Fără să ne sâcâi pe noi să te ajutăm!”, i-a spus premierul responsabilului cu programul de internship.

În ediţia din 2016 a programului oficial de Internship al Guvernului au fost admise 200 de persoane, scrie news.ro

viewscnt

12 COMMENTS

 1. Daca chiar e de buna credinta, Tudose ar trebui sa verifice daca nu cumva s-a dat spaga ca sa se intre in acest program. Distributia spagii a ajuns la un nivel crunt in societatea romaneasca, nimic nu misca in sectorul public fara spaga.

  • Pare ca are ceva oua Tudose!
   Poate reuseste sa faca ceva bun pentru tzara, ca m-am saturat de eunuci.

 2. La Craiova cand sa inaugureze marele stadion al Olgutei au constatat ca nu prea e acelasi cu cel proiectat,nu le iesea un etaj la socoteala,era mai lat si nu rezista neam la rafalele de vant…va dati seama ? Au furat un etaj fratilor,i-au schimbat pana si forma,intram in istorie cu asta daca e adevarata.

  • Chiar e adevarata! :)) una olteneasca! Sa-l vedem pe Radu Tudor daca reactioneaza!? Sau vorbim de presa aservita, parte a unui grup penal?

   • Sincer nu pt Radu Tudor am postat asta,un prim semn ca nu-i protejeaza e publica aceste comentarii,multi altii se fac ca le pierd pe la spam ori au o armata de cocalari-postaci care te fac in tot felul,vezi Mircea Badea…Pana se va afla care e treaba pe bune nu pot nici dansii sa aiba o reactie,cand se va vedea toata poza atunci da,ar fi cazul sa se spuna ceva doar e banul public in joc.A reactionat un oficial ca un oficial,parte din sistem…Ca sa vezi ca e asa si pe dincolo,ca reglam legislatia dupa ce-am facut cat am facut din lucrare.Tot furaciune este,evident.Fac 3 etaje la un bloc in loc de 4 dupa care modific proiectul sa iasa bine…E de rasul curcilor

 3. mentalitate de comunist, care incalca Codul Muncii de care oricum nu are habar: “”Vă sugerez să nu fie prima întrebare la ministere sau pe unde veţi fi, gen: şi noi la cât plecăm acasă? Nu. Staţi cât puteţi”
  Ba Tudose, important nu e sa stai multe ore la birou, important e sa faci ceva… da tu, crescut la CAP, la normative si mercuriale, nu ai auzit de inteligenta, eficienta, productivitate…

  Alta: “De ce numa o suta? Sa crestem…”
  Incapabilul asta vrea mai multi functionari, mai multi bugetari, mai multi birocrati… are impresia ca multi inseamna si destepti, si buni, si eficienti… de informatica ai auzit ba Tudose? Calculatoare, AI, softuri… tu crezi ca Tzucherberg sta 18 ore la munca, si in weekend, d-aia e miliardar?

 4. Referitor la stadion,fraierilor e vorba de uefa care a spus ca e prea inalt.Numai puneti botul la diversiuni din partea Sistemului si slugilor,asa zise de buna credinta.lol

Leave a Reply