Cinstit si sincer cum il stim de 10 ani, Traian Basescu a declarat senin ca nu stie nimic despre finantarea campaniei sale electorale din 2009.

Dupa ce in 2004 a avut drept sponsor un contrabandist de tigari ce a fost sinucis in 2005, Basescu minte de ingheata apele, dupa ce ministrul PDL Gabriel Sandu a declarat in scris procurorilor ca a finantat cu bani negri din spaga de la Microsoft campania prezidentiala a lui Basescu.

Acest detaliu, plus ancheta in cazul Udrea, poate fi cheia viitorului penal pentru fostul presedinte al Romaniei. Traian Mondialul trebuie sa raspunda cat mai curand pentru diversele sume, din ultimii 10 ani.

Fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu are o postare foarte interesanta pe Facebook in legatura cu acest aspect : “Basescu spune ca o campanie prezidentiala inseamna 15-20 de milioane. De unde stie daca tocmai a declarat ca <nu mi-am gestionat niciodata campaniile. Nu m-am ocupat niciodata de finantarea campaniilor mele.> Deci, care e suma reala?

 

 

5 COMMENTS

  1. basaul a aparut la tvr1 desfigurat. Nu era beat, ceea ce e rau pentru el. Nu sunt semne bune in ce-l priveste.

  2. Copiind demersul celor de la Antena 3, jurnaliștii de la Informația Zilei, au demonstrat că, făcând o verificare pentru aproape orice nume românesc, pe portalul cu pricina se pot găsi nume de firme corespondente.
    Astfel, folosind aceleași instrumente ca Oana Stancu de la Antena 3, publicația menționată a dezvăluit faptul jurnaliștii Antena 3 Mihai Gâdea, Mircea Badea și Adrian Ursu ar putea fi deținătorii unor societății anonime din Panama, Regatul Unit și Spania.
    Mai precis, pe portalul Dato Capital (https://www.datocapital.com) am găsit două firme cu numele Gadea (sau Gâdea) în Panama, care funcționează sub denumirea de GADEA PRODUCCIONES. S.A. și GADEA S.A., 83 de firme Gadea în Spania și o GADEA LTD în Regatul Unit.
    Continuând demersul, Evz a descoperit că, la un simplu search, pot fi descoperite 6 firme din Spania și zece din Regatul Unit care includ numele de Voiculescu.

Leave a Reply