“Am plecat de la Cotroceni cu sentimentul ca cei care ar trebui sa pazeasca tara de abuzurile politicienilor, inclusive de ilegalitatile celor din sistem, deveniti adeseori complici, partasi la faradelegi, sunt de fapt cei care il ajuta pe decidenti sa santajeze si sa foloseasca puterea pe care o primesc prin vot, discretionar. Mafia politica sau economica nu s-a construit nicaieri fara contributia oamenilor legii.
In anul 2004, cand a preluat mandatul, Traian Basescu nici in joaca – in ciuda talentelor actoricesti, caci de spirit ludic nu trebuie banuit – nu ar fi acceptat ca in 2014, se va plinge de puterea prea mare a Serviciilor.
Abuzurile acestor Servicii – fiindca prea multa putere implica intotdeauna abuzuri – au devenit deranjante doar cand s-au atins de zona personala a presedintelui. Anul 2014 a fost hotarator : Mircea Basescu, triunghiul Cocos-Bica-Udrea, scandalurile in care au fost implicate membri familiei sale, Ioana si ginerele, mult discutatul teren de la Nana cu acel imprumut de la CEC. Serviciile, alaturi de parteneri din justitie, nu puteau deveni abuzive peste noapte, doar pentru ca le-au surprins pe Udrea, Bica si Topoliceanu la Paris. Ori au fost si pina atunci, ori nu au fost niciodata”.

Cronica de Cotroceni – Adriana Saftoiu – Polirom 2015

12 COMMENTS

 1. Cata mizerie morala! Sa te apuci acum sa scrii acum despre personajul agresv, grobian, ordinar,cu mari carente de educatie, mincinos, farseur, abject care a condus Romania 10ani si pe care l-ai slujit cu credinta ani buni si de bunavointa caruia te-ai bucurat cand ai avut nevoie sau interesele tale o cereau. Sa le spui oamenilor ceea ce stiau sau macar intuiau. Cat tupeu trebuie sa ai sa scrii o astfel de carte cand personajul nu mai detine cheile imparatiei.

 2. Radu, cred că am fost primul om care am scris despre Carpatica-asigurări, individul de la bărlad fost pdl-ist a fost eliminat din partid după ce a susţinut de ani de zile partidul! Nimeni nu s-a sesizat să facă o anchetă privind sponsorizările pdl în 2004 din ţară!
  Am fost primul om care am scris că debutul mizeriilor au fost din 2004 brusc şi faptic(deşi am scris de Năstase ceva real/numele menţionat dacă-i aminteşte ceva), complicităţile sunt uluitaore şi v-am urat multă rezistenţă la şocuri!
  Fabricile de acte din 2004 funcţionează cu brio, că din toamna lui 2004 a început funcţionarea lor cu brio!
  Am scris de fondurile europene(complicităţi de la primărie-procurori-judecători-avocaţi-notari/judecători şi procurori care au fost numiţi cîndva pe funcţii şi înlocuiţi fiind şi-au găsit practica la orăşeanca/judeţeanca), era vorba de cîteva milioane de euro prin 2009-2010!
  Ce s-a făcut? Nimic concret ca finalitate!

 3. Oare cum ar fi sa te culci seara golan, si dimineata sa te trezesti adevarat profesionist, devenit peste noapte adica?! Este posibil asa ceva? Poate de aia si in Romania, golanii raman tot golani toata soarta lor, pana la capat.

  P.S.: Saftoiu asta, se cam pare ca a spart alimentara (aprozaru’), nu?

 4. Pai, eu cred ca Bebe Ionescu si Adriean Videanu ar trebui penalizati pe linie de masonerie, sau de servicii, pe ce sunt ei matocari, ca pe una din astea doua este toata sforaria! Uitati-va la Isarescu Mugur, care e mare mason si membru al grupului Bilderberg spre exemplu! Vedeti cat de bine ii merge, zici ca nici nu exista! Asa incat, poporu’ roman, natia romana, vai mama lor de mamaligari!

 5. Shtern Yoav ce nație e, indian, cumva? Rus? Neamț? Sau… 😉
  Apropo, dacă l-ai dat în vileag, ești, cumva, antisemit??? Că poate-ți auzi vorbe pe la sinagogă, că de ce n-ai iarmulkă… 😀

 6. Dl. Radu Tudor, stiu ca blogul dvs. e monitorizat, la fel ca si multe altele!

  Asa incat, intreb si eu cetateneste, mai dureaza mult pana cand va fi prins Cutitarul din Centrul Vechi?! Ca politia a zis ca e doar o chestiune de timp!! Cat timp? 150 de ani?!
  Politia criminalistica ii prinde doar pe criminalii pe care ii gaseste la locul crimei si pe cei care se predau? Sau??!

  P.S.: Pentru comentatorul @Vio (zis si puncte, puncte …): Bai prostie mintala, cutitarul nu a fost prins bai prostie omeneasca impinsa la extrem ce esti! In atac au fost implicati doi agresori, dintre care doar unul singur a dat cu cutitul, celalalt lovind numai cu pumnii si cu picioarele. Cel din urma s-a si predat in prezenta unui avocat si i s-a dat mandat de retinere pentru o perioada de 30 de zile. Cel care a dat cu cutitul nu a fost prins nici pana in ziua de azi, bai prostule mintal ce esti!! Tu pe ce lume traiesti, bai prostule ce esti??!

 7. Ce ti doreste sufletelul s a apucat de scris carti. Nu i au dat chiar tot ce si a dorit de au apucat o dezvaluirile

 8. In afara de aflarea culiselor puterii am sentimentul ca asist la o carte a caintei.
  Oare o mustra constiinta ?
  Din pacate toti anii astia nu ni-i poate da nimeni inapoi. Toti care au fost la butoanele puterii daca erau cu adevarat marii constiinte s-ar fi luptat cu T.B. de pe vremea cand era mare sef al statului.

 9. Cretinatatea asta o aud de 25 de ani “Politicienii devin mafioti cu ajutorul sistemului” !!! Sistemul asta o fi venit de pe luna ? Sau cumva noi suntem sistemul ? Sistemul NASTE ,sistemul merge la vot ?(vad ca noi nu facem nici 50 % la o campanie ) ,sistemul voteaza ,sistemul numeste, sistemul fura (inclusiv cabine telefonice pe autostrazi,cablurile electrice si motorina din conductele subterane,etc,etc ) ,sistemul aduce handicapati si copii abandonati, sistemul face milioane de fugiti din tara care cer numai drepturi dar nu dau un leu la buget, sistemul a creeat cateva milioane de af-uri,srl-uri,fundatii, care nu au platit nici un leu in 25 de ani ,nici macar asigurare de sanatate …….. Alo,educati-va copii in spiritual muncii,nu mai nasteti hoti ca sa avem ,macar in generatia viitoare un “sistem” civilizat ,democratic ,correct . Curatenia “sistemului “incepe din casa fiecaruia !

Leave a Reply