Odata cu redeschiderea dosarului mafiei bancare ce a luat zeci de milioane de euro de la BRD, procurorii DIICOT sunt obligati de realitati sa redeschida cauza penala privindu-l pe Gheorghe Ionescu, zis Bebe, cuscrul lui Traian Basescu.

Bebe Ionescu a fost in trecut audiat de procurorii DIICOT, dar a ramas martor in dosarul creditelor cu acte false, in care prejudiciul este de 81 de milioane de euro. Acest fapt s-a intamplat in timpul sefiei Alinei Bica la DIICOT, un personaj care s-a dovedit a fi penal din toate punctele de vedere, un protector al mafiei basiste. Calitatea de martor oferita cuscrului Bebe Ionescu este evident o favoarea facuta de Alina Bica cuplului Basescu-Udrea, cei care au adus crima organizata la cel mai inalt nivel in politica romaneasca.

Cuscrul lui Traian Basescu, Bebe Ionescu, garanta pentru firme care luau credite cu acte false. In total, gruparea a castigat 81 de milioane de euro din aceasta afacere ilegala. Barbatul a fost audiat la DIICOT, dar a ramas doar martor in dosar, desi unul dintre inculpati sustine ca o parte din bani ajungeau si la el. Cum e posibil sa nu verifici cate milioane de euro au intrat in buzunarele cuscrului Bebe si sa-i lasi doar calitatea de martor?

Bebe Ionescu a fost turnat chiar de functionari din BRD audiati de procurori. Omul de afaceri apela direct la managerii bancii pentru a-si sustine firmele partenere. Sorin Popa (membru C.A. BRD) i l-a prezentat lui Bajescu Dana (director BRD Dorobanti) pe Bebe Ionescu ca fiind un important om de afaceri. Cu acea ocazie, Sorin Popa a precizat ca Ionescu Gheorghe va veni la biroul inculpatei Bajescu Dana pentru a recomanda niste clienti care urmaresc sa obtina finantari in vederea dezvoltarii afacerilor, se afirma chiar in ancheta procurorilor.

Primul credit contractat de Bebe Ionescu a fost de 3 milioane de euro pentru firma Comert si Productie Doina. Dupa nici 3 luni, firma nu a mai platit ratele. Cu toate acestea, Bebe Ionescu a continuat cu interventiile la banca, de fiecare data incununate cu succes. La scurt timp, inculpatul l-a vazut din nou pe BEBE IONESCU in birou la BAJESCU DANA si a aflat ca urmeaza sa mai primeasca doua sau trei societati comerciale recomandate de catre acesta ca fiind societati profitabile si de incredere. Dupa ce Bebe Ionescu venea in banca, la scurt timp se prezenta ori SAVA TIPA ori ROATĂ LAVINIA din partea SC EUROCONSULT si aduceau dosarele de credit pe care invinuitul trebuia sa le repartizeze“, spune un angajat BRD a carui marturie apare la dosar.

Potrivit unuia dintre inculpati, o parte din banii obtinuti de firmele recomandate de Bebe Ionescu ajungeau si la el. “Bajescu Dana l-a sunat pe Ionescu Gheorghe si l-a intrebat despre motivele pentru care firmele recomandate de el nu platesc, discutii care s-au repetat, culminand cu situatia in care Ionescu Gheorghe nu i-a mai raspuns lui Bajescu Dana la telefon(…) L-a auzit pe SUDITU ANDREI spunand ca BEBE IONESCU este una din persoanele care au legatura cu acest doar, in sensul ca a beneficiat de sumele de bani obtinute din creditare. Cu aceasta ocazie, TAT MIHAI i-a reprosat ca de ce a dat declaratii despre el si BEBE IONESCU si ca ar fi trebuit sa declare ca nu cunoaste nimic si sa isi vada de treaba ei “, se mentioneaza in dosar

O alta persoana implicata in dosar, Popa Sorin Mihai, arata ca la inceputul anului 2010, la una din intalnirile cu Bebe Ionescu, in prezenta lui Adriean Videanu, acesta i-a spus ca un anume Vasile Crestin, doreste sa faca un proiect in domeniul regenerabilelor si intrucat acesta nu avea referinte foarte bune a evitat orice colaborare. De asemenea, arata ca in cursul anului 2011, fiul lui Vasile Crestin, Crestin Vasile Teodor a infiintat SC ROM QWIST impreuna cu fiul lui Videanu Adriean, Videanu Andrei.

Publicatia Lumea justitiei a difuzat cateva interceptari explozive facute in dosarului mafiei bancare. Acestea dovedesc faptul ca autoritatile stiau de ilegalitatile facute de Bebe Ionescu, dar l-au protejat . Iata stenogramele bomba din convorbirile telefonice a doi inculpati din dosarul 102/D/P/2012 realizat de fostul procuror DIICOT Aurelia Enache, astazi la DNA :

Data: 12.11.2012, ora 14.30- dialog intre Nedelcu Valentin si Suditu Andrei.

Nedelcu Valentin: E facut de DIICOT Bucuresti.
Suditu Andrei: Da. Pai la plangerea BCR.

(…)

N.V.: Asta a fost la audiere, si-a notat pe un caiet ce l-a intrebat asta, printre care l-a intrebat si de mine. A intrebat de Cristi, de BLITZ …i-a dat o lista cu vreo 38 de firme, i-a dat o d-asta sa verifice din grup niste oameni.

S.A.: Plai noi din grup, poa sa ne ia. Eu n-am avut nicio treaba…

N.V.: Pe mine…

N.V.: Nu. Pai si de asta vreau sa-ti spun ca unde s-a ajuns. S-a ajuns la BEBE IONESCU ala. La Popa cu BEBE ala cu COS…cu asta cu CRESTIN asta, cica era prieten cu BEBE IONESCU ala. Eu nici n-am stiut cine. Da asta a inceput sa spuna, sa dea din el.

S.A.: Da nu cred ca stia asta de chestia asta. Stia si el? Nu stia filiera cu CRESTIN.

N.V.: S-a luat bani multi, ma!

N.V. Da, ma rog, nu…nu ma intereseaza pe mine….Problema e ce c….t o sa spunem si ce o sa justificam. Ma rog! Vorbesc de…Ba, pa ei ii intereseaza cine-i dadea bani lu BEBE IONESCU, cine-i dadea bani lu MARTIS, cine-i dadea bani lu p…a. Nu intereseaza de mine si de tine ca imparteam 30.000.

N.V.: Ba, sti care e nenorocirea mare ca jocurile au fost facute de smecheri. Acuma inteleg eu de ce dadea asta pe banda ca era BEBE nu stiu care, care era…

S.A.: Era prin consiliul de administratie si la EXIM si la…peste tot.

N.V. : Pai da! Si..de fapt, o sa intram noi, septarii si astia n-o sa-l ia pe BEBE si pe SARAMET…tu nu vezi ca nu-l ia? P’ala nu-l ia, p’ala nu-l ia..P’astia mai ma…Ma rog! Pa mosu asta l-a luat ca era la pensie, cred.

N.V.: Si lu MOSU i-a dat mandat?

S.A.: Da.

N.V. E! Na!

S.A. Mosu e arestat, Mosu. Pai l-a aratat pa ENE la Rahova. Unde ai fost tu aicea la…

N.V: Stii ce se intampla? Parerea mea este ca, daca vor ajunge la CRESTIN sa-l faca in vreun fel sa spuna, ala…ar fi un…cum se cheama, baza importanta, un pion ca in rest stii care…de ce mi-e mie? Ca pa mine stii cum, ca pe mine m-a mai luat…Da? Pe tine te-a mai luat ca ai mai fost…Adica o sa ne ia tot pe noi. Voi sinteti ma, cum zice ea.: pai, tu esti cuiul lui Pepelea si acuma incep sa aflu, sa aud ca era BEBE, ca era MEBE, sa sunt senatori, ca sunt deputati, ca e…nu stiu care VIDEANU…

S.A.: Asta numai…

N.V. : Cica l-a intrebat p’asta de VIDEANU, da…si ce-o avea VIDEANU…nu stiu…

N.V.: Bine. Una e sa te duci la receptie sa ceri o harltie si alta e sa te duci la SARAMET sau la PI…REL. Da! Ei aicea vor sa ajunga, vor sa ajunga la varfuri. Acuma…,am vorbit si cu FANE, FANE zice: ba, s-ar putea sa fie bine daca-l vad pe BEBE asta, ca…asta opreste ancheta pentru moment. Mai stam vreo doi-trei ani pana iese asta la pensie. Ma rog…eu m-am gandit ca…

N.V. Singuru care …singuru care poa sa-l ia e VASILE. Sa-l dea, da nu cred eu ca se sparge VASILE. Mi-a zis FANE ca s-a dus la ziua lu…asta, cum il cheama, lu…VIDEANU si a stat la masa cu VASILE si cu…BEBE asta, care erau invitati amandoi…

S.A.: Da. Sunt prieteni.”

Zeci de oameni de afaceri, angajati ai BRD, notari, avocati, politicieni sunt anchetati sau deja trimisi in judecata in dosarul fraudei bancare imense. Exista insa cateva intrebari serioase pe care emisiunea “Punctul de intalnire” le pune conducerii DIICOT :

DE CE A FOST SI ESTE PROTEJAT BEBE IONESCU IN DOSARELE DE LA DIICOT?

CATE MILIOANE DE EURO A LUAT CUSCRUL LUI BASESCU CU PROTECTIE DE LA COTROCENI?

CUM S-AU RECICLAT BANII IN FAMILIA BEBE IONESCU-TRAIAN BASESCU PRIN CASATORIA COPIILOR, EBA SI SYDA?

 

4 COMMENTS

 1. ATENTIE! F MARELE PERSONAJ BEBE IONESCU, ESTE UN ALT INGINER RATAT CARE FACE SI DREGE IN TARA NUMITA ROMANIA!

  IATA COMPETENTA: Gheorghe Ionescu, zis Bebe, absolvit Facultatea de Construcţii Maşini din cadrul Institutului Politehnic Pitesti. A facut si ASE-ul mai tarziu, si probabil a fost racolat de securitate, care l-au folosit cel mai probabil in fostul comert exterior.

  In Romania, dupa revolutie, cei care au facut f mari averi sau au invartit mari afaceri (manevre), sunt aproape in totalitate fosti lucratori in comertul exterior al fostei securitati comuniste.

  Asta e tot, despre acest f mare vakkar, cel mai probabil securist protejat de servicii securiste! Doar nu degeaba s-a incusrcrit tot cu un securist notoriu si ordinar, numitul Basescu! S-au incurscrit intru organizatie, in clan! Incuscriti in familie, adica in Securitate! Serviciile baaaaa, care fac si dreg! Serviciile, care sunt pline de ingineri ratati! Santate!

 2. Daca doriti sa vedeti cum se dau sentintele in Romania,cititi la pagina 150 in cartea lansata de Marian Nazat “JURNALUL BANALITATII”…

 3. Ceva nu e în regulă cu ocupanţiii funcţiilor în aceste instituţii, de pe micile ecrane se simte complicitatea tocmai de la cel mai înalt nivel. Deja au trecut cîţiva ani de cînd se dau pe micile ecrane dovezi clare de infracţiuni în grup, nu se vede nicio finalitate reală în afară de sechestru pe averea şi conturile d-lui Voiculescu, deşi, din toate materialele date pe micile ecrane, ceva nu e în regulă. Şi apropo de spusele lui băsescu pe la-beunutv, citez din spusele lui:**nu mai vor procurorii şi judecătorii să fie sub control politic**. A recunoscut că i-a controlat şi coordonat impecabil pe toţi aceşti ocupanţi ai unor funcţii! Că nu mai are cum să-i controleze şi să-i coordoneze, este o schimonoseală a sufletului personal=moaca îl dă de gol la fiecare apariţie pe micile ecrane, nu sunt invenţii ale telespectatorilor!
  Mai e ceva şi anume: toţi îşi arată profesionalismul şi practica pentru care au studiat, e valabil pentru orice domeniu de activitate inclusiv ceea ce înseamnă justiţie şi procuratură!

 4. Nu conteaza daca o felie mica sau mare s-a mutat de la un proprietar la altul.Conteaza daca s-a achitat prin garantii de stat ,din banii tarii.

Leave a Reply