Sanctiuni din SUA pentru Rusia. Biden : “Pentru numele lui Dumnezeu, cine îi dă lui Putin dreptul de a declara noi așa numite țări din teritorii care  aparțin vecinilor săi?”

Președintele Joe Biden a vorbit marți seara despre criza din Ucraina și a anunțat sancțiunile împotriva Rusiei.

”Este începutul unei invazii a Ucrainei. Voi anunța sancțiuni mult mai ample decât am făcut-o în 2014. Dacă Rusia continuă cu aceste acțiuni, sancțiunile vor fi și mai grave.

Pentru numele lui Dumnezeu, cine îi dă lui Putin dreptul de a declara noi așa numite țări din teritorii care  aparțin vecinilor săi? Aceasta e o încălcare flagrantă a legilor internaționale și cere un răspuns ferm din partea comunității internaționale.

În ultimele luni ne-am coordonat îndeaproape cu aliații noștri din NATO și partenerii din Europa și din întreaga lume pentru a pregăti un răspuns.

I-am spus-o lui Putin clar în urmă cu o lună că vom acționa împreună, și că în momentul în care Rusia va acționa împotriva Ucrainei, iar Rusia a acționat, declarând aceste regiuni țări independente.

Blocăm 2 bănci mari: VEB și banca militară.

Interzicem accesul Rusiei la piețele financiare din Vest, SUA și Europa. Rusia nu mai poate să strângă bani de pe piețe

Mâine vom impune sancțiuni asupra elitei ruse și familiilor lor. Trebuie să simtă și ei sancțiunile

Rusia va plăti un preț și mai mare

Lucrăm cu Germania ca Nord Stream 2 să nu pornească.

Vom continua să furnizăm arme defensive Ucrainei.

Am autorizat azi noi mutări de trupe în statele baltice: Estonia, Letonia și Lituania. Acestea sunt mișcări defensive, nu dorim să intrăm într-un conflict armat cu Rusia.

Vrem să transmitem totuși un mesaj inconfundabil: că Statele Unite, împreună cu aliații noștri, vor apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Și respectați angajamentele pe care le-am luat față de NATO.

Credem că Rusia e abia la începutul invaziei în Ucraina, chiar dacă sper să mă înșel, și nsper că Rusia a luat aceste decizii fără să vrea să atace Kievul.

Forțele Rusiei au rămas în Belarus ca să lovească in Nord, vasele rusești sunt amplasate pentru a lovi din Sud. Armata rusă a dus la graniță rezerve mari de sânge. Nu ai nevoie de sânge dacă nu vrei să pornești un război.

Acum că Putin a recunoscut așa-numitele republici independente, susține încă o dată o gravă încălcare a dreptului internațional.

Președintele Putin a cerut autorizare de la parlamentul rus pentru a folosit trupele militare în afara teritoriului rus, iar asta deschide calea unei provocări suplimentare.

Nici unul dintre noi nu se va lăsa păcălit: nu există justificare pentru acțiunile Rusiei. Doar Rusia va suporta consecințele

Administrația mea va apăra cetățenii de efectele economice ale sancțiunilor. Vom lua măsuri robuste.

Împreună cu marile companii petroliere, ne vom coordona un răspuns, astfel încât să asigurăm stabilitatea energetică pe piețele globale.

Ieri, lumea a auzit cum Putin a rescris istoria. A atacat dreptul Ucrainei de a exista. A amenințat explicit cu războiul dacă nu îi sunt îndeplinite condițiile. Nu există nici o îndoială că Rusia e agresorul.

Încă e timp pentru a evita războiul. Vom judeca Rusia după acțiunile sale, nu după vorbele sale.

https://www.antena3.ro/international-news/joe-biden-criza-ucraina-aparitie-publica-630023.html

 

 

Leave a Reply