“Aici Bucuresti, Romania. Ora exacta”. Asa suna parca vocea de la radio, pe vremuri.  In imagine este faimoasa intersectie dintre Soseaua Pipera si Bulevardul Barbu Vacarescu. Trec in fiecare zi de cel putin doua ori prin acest calvar. Rar mi-a fost dat sa vad o mizerie mai mare. Nori uriasi de praf se ridica de dimineata pina noaptea tarziu. Pasajul Pipera si ce este sub el e unul din cele mai murdare si dezordonate santiere romanesti. Nervi, poluare infernala, aglomeratie, lucrari fara creier si devieri la fel, lungirea nepermisa pentru marirea manoperei. Toate fac parte din “lucrarea” maestrului asfaltangiu Costel Casuneanu, cel care a cistigat licitatia organizata de Primaria Capitalei. Desi a promis ca e gata in luna Octombrie, primarul general Sorin Oprescu tace malc. Acush e Decembrie. Inspectorii Primariei tac si ei spaguiti, se fac ca nu vad mizeria incredibila, praful, bataia de joc zilnica. In Bucuresti, Romania, ora exacta in lucrari care umilesc cetateanul este data de asfaltangiul miliardar Costel Casuneanu. Cel care jongla terenuri cu presedintele Basescu si care a facut putina puscarie alaturi de Catalin Voicu, fost general SPP, actual senator PSD. Timp de 3 zile, traficul este blocat dimineata si deviat pentru repetitiile si parada Zilei Nationale. Obligat fiind sa pierd zilnic zeci de minute in focarul de infectie numit santierul pasajului Pipera, nu pot decit sa-i pomenesc pe toti cei amintiti mai sus, cu neamul lor cu tot !

5 COMMENTS

 1. Nu va mai enervati! Tradarea este politica de stat in romania cu (r mic). Cum va simtiti domnule Tudor cind votati un candidat pentru presidentie si pe urma constatati, peste doi ani de la vot ca este de fapt un tradator? Romania acum a ajuns la mina minoritatilor nationale conduse voinceste de SS-ul care nu se mai satura de intrigi si de bani.

 2. Cum se poate castiga cati mai multi bani .Lucrari cu statul la preturi infernale .Si daca mai adaugi calitatea lucrariilor proasta din punct de vedere tehnic si a materialelor cat si economisirii lor iese AFACEREA PERFECTA.Asta se poate intampla intr-un stat unde institutiile TOATE sant corupte.Statul asta se numeste ROMANIA.

 3. Mizeria de pe şantierele “căşuniste” se încadrează în nota de mizerie a statului reformat de zor de 7 ani de Băsescu.
  Ce mai este normal în ţara asta d.le Radu Tudor ?

 4. Am trecut pe Barbu Vacarescu de 8 ori de duminica si pana azi … Trebuie sa-mi schimb filtrele la masina.
  Cred ca numai in romania si uganda mai exista sa de decoperteze un BULEEEVAAAARD si sa se permita traficul peste el 1 an ca si cum “asa era, nu a fost asfaltat niciodata”.
  Personal, traiesc a mia mizerie pe baza de spagi grele si bataie de joc.
  Acum 2 luni s-au inlocuit tevile de gaze pe strada mea – latime 6m + trotuare. Timp de o luna intreaga, strada a fost santier total (trotuare sapate, carosabil sapat, cartite, lucratori de la gaze, curent cszut in FIECARE zi pentru ca erau mai multi dorei in echipa). Distractie mare.
  Termina cei de la gaze si se asfalteaza intreaga strada in 2 zile. Peste ce era deja, nicio decopertare/sapatura/nimic.
  Trei zile a stat strada asfaltata. Dupa trei zile, au venit si au taiat cu circularul la 20cm de borduri si au scos bordurile. Au montat borduri de ciment (termen de integritate – 3 zile, la o saptamana erau o gramada din ele). Dupa ce pun bordurile, asfalteaza fasia de 20cm din carosabil si trotuarele.
  O luna au stat asa. De doua zile se taie si se sapa trotuarele (pe ambele parti) si carosabilul pentru ca au primit certificat de urbanism de la Capitala sa efectueze lucrare de modernizare (Luxten si Enel).
  Imi vine sa strang pe cineva de gat.
  Maine fac poze si vi le trimit pe email sa vedeti cu ochii dvs.
  Tot pe mail o sa va mai aduc la cunostinta o intentie de achizitie publica …

  Ma’nclin

Leave a Reply