Lucrurile par sa mearga tot pe dos in ALDE. Dupa afirmatia profund jignitoare a senatorului Daniel Barbu pentru militarii din teatrul de operatiuni Afganistan, azi un alt senator ALDE lanseaza un atac devastator la Calin Popescu Tariceanu.


Senatorul ALDE Vasile Nistor i-a solicitat, luni, lui Călin Popescu-Tăriceanu să își prezinte demisia din funcția de președinte al Camerei superioare a Parlamentului, întrucât este “acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului”.

“Îmi pare rău că nu este domnul președinte Tăriceanu (în sala de ședință — n.r.). Domnule Tăriceanu, consider că aveți datoria morală față de România să vă prezentați demisia din funcția de președinte al Senatului întrucât sunteți acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. În orice țară din Europa democratică, al doilea om în stat reprezintă un etalon pentru ceilalți. Ca președinte al Senatului, ar trebui să dați dovadă de considerație și respect pentru românii care v-au votat și v-au acordat încrederea”, a spus Nistor, de la tribuna Senatului.

În opinia sa, imaginea Senatului a fost “știrbită” din cauza abaterilor și a faptului că în funcțiile de conducere se regăsesc persoane care au dosare penale.

“Ceea ce se întâmplă în țară și numărul mare de protestatari îmi întărește convingerea că imaginea Senatului a fost în ultimii patru ani știrbită din cauza unor grave abateri realizate de către colegii mei și care nu ne fac deloc cinste. A venit momentul să demonstrăm că nu toți suntem la fel. Unii membri ai Senatului sunt anchetați sau au dosare penale și din acest motiv consider că a venit momentul ca aceștia să demisioneze din funcția de conducere deținută la nivelul Senatului, să renunțe la imunitatea parlamentară sau la mandatul de senator pentru a se pune la dispoziția Justiției”, a spus Nistor citat de Agerpres.

17 COMMENTS

 1. Tariceanu a reusit performanta sa se alieze cu Dan Constantin cel care s-a dezis public de Voiculescu amandoi i-au sterpelit partidul dar (ATENTIE !) domnul sef de la Senat este in continuare favoritul televiziunii lui Dan Voiculescu chiar si in aceste conditii…Nu caut nici o logica pt ca politica este locul unde logica functioneaza doar atunci cand politicienii isi ofera lor avantaje si beneficii ori interfereaza cu zona afacerilor pe banul public…Observam insa ca incep sa rabufneasca vechii lideri PC,probabil ca nu se regasesc pe lista ALDE,cea care trebuie sa primeasca fugarii din PNL si are f.putine locuri eligibile,e greu sa atragi votanti doar cu rebuturi din alte partide si cu un discurs de-o demagogie rar intalnita.

 2. Nicio, dar nicio legătură cu declarațiile lui Daniel Barbu. Ăsta (nu-mi mai bat capul să-i văd ”pasivul”) este, fie, un ins șantajabil de către Sistem, plantat aici la momentul oportun, fie, că nu s-o fi regăsit pe liste. Dar cuvintele , cuvintele ăstei cuvântătoare sunt cuvinte rupte din discursul lătrător, oligofren, al Alinei Gorghiu-dej, preluat de la mentorul său care a și nominalizat-o ca presedinte, aripa PNL care ei nu știu de ceea ce înseamnă dosar politic sau că ești nevinovat-nevinovat până la a fi declarat de către justiție și asta după toate etapele. Ce șarpe, domnule, ce lighioană?!

  • M-am uitat la nenorocit, e vorba de Vasile Nistor(nenorocit fiindcă a nenorocit această Țară cu băsescu lui ). Omul (dac-o fi om , mă-ntreb?) a fost PD_L băsist de băsist ; când a văzut că se scufundă corabia s-a dus la PC(era în 2011) , deci , cum ăi spuneau ai lui, ”soluția imorală”; s-a crezut (de creduli , desigur) că i-a venit mintea românului cea de pe urmă, probabil, și-a fost băgat pe lista comună, cu PSD-ul și-a ieșit senator; senator PC fiind, merge(se putea altfel?) alături de…ALDE și, la un semnal al Sistemului pentru că ce naște din ”mâță tot șoareci mănâncă” (mâță se zice la el la Bacău) revine la PNL lângă ai săi PDL. I se spune ”Bot-blănit de Bacău”

 3. Nistor o alta coada de topor. Prof. Barbu a intrat cu oistea in gard, dar ceea ce face Nistor este gretos. A intrat in corul celor de la PNL, care o tin de dimineata pana seara cu avizarea neconditionata a tuturor cererilor DNA.

 4. Acest senator de care nu auzit nimeni este infiltrat de la ”noul pnl” la ALDE ?REPETA ca un papagal marsaviile vopsitilor dar, mai ales il citeaza pe care ii califica pe toti parlamentarii chemati la ”dna” la comanda poltica -PENALI – uitand de problemele personale achizitiile imobiliare numeroase obtinute prin ”fals” si ”fals si uz de fals ”? din dosarele cu sentinte ”inca” civile definitive si irevocabile de acestui -puritan- rezulta clar cat de onest este???este mai presus de lege johannis?
  Lichelismul si lichelele sunt de cand lumea si in toata lumea din pacate la noi apar ca” ciupercile dupa ploaie”
  Cangrenele trebuiesc extirpate RAPID
  ALDE ESTE SINGURUL PARTID LIBERAL DIN ROMANIA
  Eu il plagiez pe domnul Badea pentru ca ”nu am gasit alta rima” – ”eu votez cu penalii”

 5. Si de ce considerati ca acest atac la Calin Popescu Tariceanu ar fi “devastator”? Cite slugi jegoase ale puterii, citi “acoperiti” sint plantati in toate partidele (ca si in TOATE celelalte sectoare ale vietii publice, MULT mai rau ca pe vremea comunistilor!!), e vreo mirare ca se apeleaza la toate mijloacele posibile pentru a ataca pe (cam) singurul politician vertical, care s-a opus constant abuzurilor facute de actuala putere?
  Cine e vasile nistor asta? Ce grad are (daca are)? Ce functie in partid?

 6. Un jeg traseist! Nici nu a avut curajul sa vorbeasca in prezenta lui Tariceanu – unul din putinii politicieni cu coloana vertebrala, consecvent. Nici DNA-ul nu reuseste sa ii faca un dosar credibil, caci acuzatiile care i se aduc sint de toata jena! (nu sint singurele dosare “beton”!) Iar dl. Radu Tudor este in eroare – din nou – in ceea ce priveste “scandalul” din ALDE, regret!

 7. In acest context cer d-lui profesor Daniel Barbu ca intr-un fel sau altul sa dea dovada ca este un adevarat “militar” al politicii si sa vina cu scuzele de rigoare si explicatiile necesare, ca doar de aia este un eminent profesor doctor al Universitatii Bucuresti.

 8. Nu am fost niciodata mare fan tariceanu.dar am apreciat faptul ca s.a dezis de uniunea pnl-pdl.de aici si problemele lui tariceanu.

 9. cand nu convin postarile apar foarte greu sau nu apar de loc. repet: nu exista nici un scandal in alde. nistor si-a coordonat atacul la tariceanu cu alinutza kilowatt. efect zero. s-a mai incercat aceeasi manevra si de varul lui mihai viteazu’, unul zgonea de prin psd si a fost un mare fas! asa si cu acest nistor un viitor fost parlamentar alde care nu mai prinde un loc pe listele de la parlamentarele de peste doua luni si de aici iesirea din senat. mai bine discutam de cati parasesc marele” partid basisto-penelisto-procuraresc dar vad ca asta nu prea intereseaza vorba aia celebra din fotbal, focul la ei la ailalti. incep sa cred, dupa cum se comenteaza in mass media si pe diverse bloguri, ca exista destui reprezentanti mass media care chiar si-ar dori ca psd sau alde sa fie cat mai dezbinate, sa se aotodevoreze, ca dna-ul noua politie politica sa-si faca datorie si sa-i rascheteze pe liderii acestor partide, iar ei, sustinatorii jalnicului si coruptului partid basisto-penelist sa-si vada idolii in frunte cu luceafarul de la sibiu cum taie si spanzura in aceasta tara ca pe vremea de trista amintire basista. culmea acesta e idealul si pentru unii care chiar se luptau cu basistii!

Leave a Reply