Discuții aprinse la ședința Consiliului Superior al Magistraturii. Șefa Uniunii Judecătorilor i-a reproșat ministrului Justiției, Raluca Prună, ca a lansat în spațiul public informația că 60 de magistrați ar avea pensii de peste un miliard de lei vechi. Dana Girbovan spune că nu a fost verificată această afirmație. În replică, Raluca Prună spune că a solicitat date și de la Casa de Pensii.

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să solicite Casei Naţionale de Pensii o situaţie privind pensiile magistraţilor în cuantum de 100.000 lei şi peste, după ce ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat că ar exista 60 de astfel de cazuri.

Procurorul Gheorghe Muscalu, membru al CSM, a propus, joi, în plen, ca instituţia să se adreseze Casei Naţionale de Pensii în privinţa acestei situaţii.

“Indiferent cum ar interpreta un judecător legea, iar legea de acum, articolul 81, alineatul 1 este foarte clar şi corelează şi cu 81, alineatul 3. Pensia se stabileşte în raport de indemnizaţia obţinută în ultima lună de activitate. Nimeni nu poate să aibă într-o lună de activitate indemnizaţie de 130.000 de lei, astfel încât să obţină o pensie de 100.000 de lei. Chiar dacă mergem pe legea veche, anterior modificării, în care se spunea media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu se poate ajunge la aşa ceva, pentru că drepturile salariale restante obţinute şi recunoscute prin hotărâri judecătoreşti nu reprezintă venituri lunare. (…) Vă propun să solicităm Casei Naţionale de Pensii cuantumul pensiilor mărite peste 20.000 de lei, după care eu cred că trebuie verificat modul în care au fost aplicate aceste pensii. (…) Mă mâhneşte faptul că există la acest moment în sistem, dacă există, oameni care au pensii de zeci de mii de lei”, a afirmat Muscalu, conform agerpres.ro.

În urma discuţiei, membrii CSM au fost de acord cu o asemenea solicitare, stabilind, însă, ca ea să se refere doar la pensiile în cuantum de 100.000 de lei şi peste.

6 COMMENTS

 1. Caraghiozlacul mare ar fi sa se afle de la Casa de Pensii câți bani încasează madamele ASPAZIA & Stanciu, mai ales cea din urma, autoproclamată un “munte de moralitate”. Fiindcă nu cred ca Pruna a mințit in cazul veniturilor astronomice (pentru România) ale judecătorilor ieșiți la pensie cu onorurile adecvate unor “parteneri de nădejde” ai fostului presedinte si a clicii sale, mai degrabă va fi fost convinsă de mentorul ei, Macovei, care a văzut si 2 milioane de voturi “fraudate” la referendum-ul din 2012, de existența acestor 60 de pensii umflate. Cum Macovei ar face orice pentru a le tăvăli pe Gârbovan si Baltag prin troaca in care se bălăcește ea însăși, trebuie c-a lansat gogoașa (intr-un week end petrecut la Bruxelles cu Pruna varsandu-i lacrimi pe umăr gen: mama, G si B isi bat joc de mine ca nu ma îmbrac ca lumea, taci cu mama ca-ți dau ceva bun). Pruna a luat-o drept ciocolata belge si a fugit cu ea la CSM sa îndulcească pilula (servita de rivale tagmei) si-acum, hodoronc-tronc, se cere verificarea calității “alimentului” respectiv! Vai de capul ei cu păr gras daca se ajunge la “muntele de moralitate” cu ancheta!

 2. D-ale magistratilor. Trebuie sa-si rezolve problemele intre ei si doamana ministru si cat mai transparent.

 3. oare de ce acest consilui stalinist numit csm nu a aprobat prima solicitare privind pensiile care depasesc pragul de 20 000 lei? le e frica sa aflam cate pensii nesimtit de mari se dau in justitie?

 4. Adrian severin zice ca toti suntem corupti si trebuie sa schimbam legea, codrin stefanescu anunta ca pe romani nu-i intereseaza lupta impotriva coruptiei, la a3 se afirma ca nu e imoral si anticonstitutional sa fie un condamnat prim ministru.
  sunt cateva optiuni : venim peste voi, emigram , sau romania se sparge.

 5. ROMANIA SCLAVA aici s-a ajuns!
  Datele Ministerului Muncii arată că 24% din pensionari, adică peste 1,2 milioane de bătrâni primesc sub 500 de lei pe lună.
  OffTopic : Chiar nu am inteles Iohannis a avut asa brusc o revelatie si anume sa se rezolve RAPID dosarul Revolutiei, Mineriadei….. da, exact asta preocupa tara acum, nimeni nu poate dormi din cauza asta, serios? Iar praf in ochi?
  Cand toata lumea cere expertiza: Kovesi plagiat sau nu, paffff ne apuca grija de Revolutie, ….despre care oricum nu se va spune adevarul NICIODATA,Deci sa ne lase cu fumigene de astea.
  A primit ordin Iohannis, mucles? Batista pe tambal?
  Uite de aia e SCARBA mare! Incearca sa o intoarca ca la Ploiesti.
  Dar cu intalnirea din vie cum e, dar cu cea de la Oprea?
  Raman la concluzia Romania e pierduta, NU ARE NICIO SANSA, tehnica manipularii romanilor se a devenit o profesie.
  Succes cu alegerile – o MASCARADA oricum.
  Prezența la vot, la alegerile parlamentare va fi de circa 28 – 30 la sută, – prezenta catastrofala. Nu e prea mult,asa comparativ cu sentimentul MARE de scarba pe care toti romanii il au ?
  10% ar fi mai bine, SUCCESURI!

 6. daca pensiile ar fi calculate in mod corect pentru toata lumea ,adica la cat au contribuit in toti anii de munca ,indiferent ce au lucrat si ar apare un sistem sa compenseze pe cele prea mici si hai sa zicem si niste prime rezonabile pentru parlamentari ,ma indoiesc de faptul ca o situatie ca asta se va intampla .dar asta e situatia ,suntem o tara de fanarioti

Leave a Reply