Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a sancţionat Vodafone Romania cu 100.000 lei pentru că nu a limitat consumul de date în roaming la costul implicit de 50 euro/lună (fără TVA) sau la un alt nivel ales de utilizatori dintre cele puse la dispoziţie de furnizor, potrivit unui anunţ al ANCOM, scrie Ziarul Financiar.

Plafonul maxim trebuie aplicat de furnizorii care oferă servicii de date în roaming tuturor utilizatorilor acestor servicii, inclusiv celor care au optat pentru pachete/extraopţiuni care conţin resurse de date în roaming.

Acţiunea de control a fost derulată de ANCOM în urma unei sesizări primite în cursul acestui an, şi a arătat că Vodafone nu a aplicat şi nu a pus la dispoziţie cel puţin un plafon financiar sau de volum maxim pentru serviciile de comunicaţii de date în roaming în cazul mai multor categorii de abonaţi.

Printre abonaţii afectaţi se numără şi beneficiari ai ofertei „Roaming pe zi” (în ţările în care se aplică oferta „Roaming pe zi”), opţiune introdusă de Vodafone în oferta sa comercială începând cu data de 1 iulie 2012, precum şi cei al căror plan tarifar include beneficii de roaming, astfel de beneficii fiind introduse de Vodafone în oferta sa comercială începând cu data de 3 februarie 2014 şi fiind disponibile în prezent în anumite variante ale planurilor tarifare de tip RED/SUPER RED etcANCOM a sancţionat operatorul Vodafone cu amendă în valoare de 100.000 lei şi a dispus o serie de măsuri de remediere a situaţiei.

Astfel, operatorul trebuie să restituie celor două categorii de abonaţi mai sus menţionaţi, la cerere, orice sumă achitată de aceştia peste nivelul de 50 de Euro/lună (fără TVA) pentru consumul de date în roaming efectuat începând cu data de 1 iulie 2012 şi până în prezent. Au dreptul la restituirea sumelor plătite în plus inclusiv cei care la data cererii nu mai deţin calitatea de abonaţi ai Vodafone.

Procedura pe care utilizatorii o pot urma pentru a obţine restituirea acestor sume trebuie afişată de operator pe paginea proprie de internet, la secţiunea Roaming, iar cele două categorii de abonaţi afectaţi trebuie informaţi individual despre posibilitatea de a primi aceste sume în condiţiile legii.

Totodată, până cel mai târziu la data de 1 decembrie 2016, Vodafone are obligaţia să pună la dispoziţia acestor categorii de abonaţi un serviciu de informare cu privire la consumul cumulat exprimat în volum sau în moneda în care le este emisă factura, care să garanteze astfel aplicarea plafonului de date. Tot până la această dată, operatorul are obligaţia de a nu le percepe celor două categorii de abonaţi nicio sumă ce depăşeşte cuantumul de 50 de Euro/lună ( fără TVA) pentru serviciile de comunicaţii de date în roaming.

 

3 COMMENTS

 1. Oglindă oglinjoară , cine va fi viitorul premier de țară ?
  Înainte de toate , să vă spun cine nu va fi pentru că nu poate fi
  Liviu Dragnea : Condamnat cu suspendare
  Viorel Ponta Victor : Demisionar , plagiator , a pierdut alegerile prezidențiale , are și el ceva dosare ,n-are cum !
  Elena Gabriela Udrea : Își dă masteratul la Teologie , colegă cu Boc deci nu e disponibilă
  Alina Gorghiu : E ocupată cu tentativa de a curăța PNL-uldeci e indisponibilă
  Băsescu Traian : Hă Hă Hă !
  Dacian Cioloș : Klaus Iohannis a promis execuția lui imediat după alegeri , că vrea un guvern politic , plus că pe Cioloș nu-l interesează partidele politice
  În lipsa acestor personaje odioase , rămân două posibilități , una mai improbabilă decât cealaltă
  Mihai Răzvan Ungureanu : El nu a apucat să administreze un sistem de austeritate concret , iar demisia lui a luat în surprindere pe aproape toată lumea.Numai că ne vom trezi cu el că candidează.Doamne fer , dar eu zic să nu ignorăm în totalitate varianta asta
  Marian Munteanu : Ar fi candidatul cu care PNL ar fi bine să-l susțină.Anticomunist convins , participant direct la Revoluție , nu a colaborat cu securitatea , s-a lepădat de un partid care nu funcționa , ar da bine populației generale cel puțin la început

  • Sigur este ca premier nu va fi niciun iohanist.Iar daca iohannis nu va respecta Constitutia si votul alegatorilor pentru numirea propunerii facuta de o majoritate,se pune in afara legii si va fi suspendat de noul Parlament,apoi demis de popor.

 2. Super !!! Partea a doua a emisiunii celor 2: fata şi Mircea şi…Ar(a)mand(a) Clot(p)ild(a)!
  Upăăăăăss!!! face şi ea parte din acest sistem dar vrea căderea sistemului!
  Ce-i la guriţa madamei 🙂 🙂 :))))))) să mori de râs nu glumă!
  În altă ordine de idei, **Iohannis: Ne certăm ca la uşa cortului** aici e ocupantul principalului scaun al ţării, a uitat ce gură avea când a candidat, ce turuia la adresa celorlalţi şi nu numai el ! Doreşte să se certe lumea doar la comandă sau când vrea el? Nu cumva e man ipularea”acest caz NU şi celelalte DA? Când a fost vorba de Ponta: toţi în haită la atac pentru distrugere şi când e vorba de realitatea actuală demonstrată pas cu pas cu dovezi, realitatea vie: NU !
  …şi ăsta ne crede proşti???
  Aşa se întâmplă când semeni vânt şi nu vei culege decât furtună şi uragan! Aţi săpat groapa altora? Aveţi unica ocazie de a o îmbrăţişa cu succes!

Leave a Reply