USR a reuşit să obţină aproape 9% la alegerile parlamentare. Un rezultat bun pentru un partid nou, dar mai mic decât cel din sondajele interne ale formaţiunii. După alegeri, apar şi primele nemulţumiri exprimate public, într-un război subternan despre care nu se ştiau foarte multe până acum.

Stiripesurse.ro scrie ca Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, lansează acuzaţii grave la adresa echipei de campanie coordonate de Matei Păun. Acuzaţiile vizează sume de bani, negocieri secrete pentru scoaterea din joc a lui Clotilde Armand şi legături directe cu fundaţiile lui George Soros.

Mesajul transmis de Sergiu Moroianu pe Facebook:

“Dragi colegi,

Alegerile au trecut.

Am obținut în București mai puțin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012!

S-au comis abuzuri și greșeli din partea “echipei de comunicare/campanie” coordonate de Matei Păun. Venit la USB inițial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Știe cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun?

Comisia de Arbitraj i-a cerut în mod repetat lui Matei Păun și echipei sale să-și depună fișa de simpatizant USR. Verbal, Păun a fost de acord pentru el personal, însă a refuzat să dezvăluie pană și numele membrilor “echipei”. In fapt, Păun nu și-a depus fisa de simpatizant. Un alt membru al echipei lui Păun este Mihai Polițeanu, descris de Alina Mungiu-Pippidi drept fostul ei șofer personal, ulterior trecut în slujba Monicăi Macovei, în prezent șeful ONG-ului “Inițiativa România”. Polițeanu a plecat din grupul de voluntari USR în momentul când i-a fost cerută fișa de simpatizant. Ulterior, a fost recuperat în secret de Păun.

Matei Păun este un personaj controversat. Nu știm unde și pentru cine a lucrat, ce avere și surse de venit are, nici măcar ce cetățenie are. Păun este susținut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din rețeaua Soros, cea care l-a adus inițial în organizație și pe Politeanu.

In campania electorală, Păun a declanșat o campanie de denigrare si sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR în teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le “interzice” să o invite pe Clotilde. Interdicția aceasta absurdă nu a fost respectată pentru că filialele își doreau ajutorul Clotildei. Banii USR au fost cheltuiți prostește pe sondaje de opinie false la supra-preț și pe “servicii de consultantă” contractate fără licitație sau transparentă, inclusiv pentru salariul consistent al lui Păun, om fără nicio pregătire în conducerea unei campanii politice, mai ales a unui partid cinstit.

Păun a purtat în privat discuții cu PNL în numele USR, afectând grav imaginea de independentă a USR fată de partidele corupte din fosta USL. In urma acestor discuții, Păun a încercat să o determine pe Clotilde să “atace” la TV niște membri PNL al căror nume ea nici măcar nu-l cunoștea, în scopul de a ajuta anumite facțiuni din PNL să-și regleze conturile. In urma refuzului primit, Păun a filtrat invitațiile Clotildei la TV în perioada campaniei electorale, neinformând-o când era invitată (în campanie CNA impune televiziunilor să se coordoneze cu partidele).

Păun a pus presiuni imense pentru a obține controlul asupra paginii de facebook Clotilde Armand, din fericire suficient de suspecte pentru a fi refuzat.

Păun a asociat imaginea USR cu activiștii lgbt și cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din parlament și USR sub 10%.

Cer explicații biroului național al USR pentru tolerarea acestei situații în care o persoană străină de partidul nostru a atacat și izolat persoana #2 din partid, a orchestrat campanii împotriva intereselor USR, a cheltuit discreționar și netransparent banii USR, în ultimă instanță afectând grav șansele de succes ale USR.”

14 COMMENTS

 1. Fratilor, asta este dovada ca USR nu e decat o sleahta de ghelbani oportunisti care se bat ca chiorii intre ei pe ciolan! De asemenea, este si o incercare de disociere voalata a personajului reprezentat de ventrilocul Neicusor Ban de Gurul lui financiar si spiritual care este Soros!

  P.S. Sa ne lase cu prostiile ca nu tine, astia sunt toti agentii si slugile magiarului multibiliardar Soros de peste ocean!

 2. Ce faceţi dragilor cu emisia live online? Am dat telefon la firma de cablu şi mi s-a comunicat: serverul A3 emite prost şi societatea de cablu preia transmisia aşa cum este furnizată prin serverul A3 ! Deja sunt cam 3-4 zile în care aşteptăm ca A3 HD să emită live online clar ! Chiar nu vreţi să mai furnizaţi live online la calitatea corespunzătoare pentru a ne informa noi cei care urmărim live online?

 3. Adevarul este ca Clotilde trebuia sa ii ia locul demult adormitului Nicusor Dan la conducerea USR, care nu este altceva decat o momaie. D-na Armand are mai mult sange in pasarica, la fel cum avea si buzoianca Elena Urdea si care s-a dus la groapa de gunoi a istoriei cu sangele ei cu tot de pe unde il avea. Deci, sunt pentru ca Clotilde Armand sa fie presedinta USR, si eventual sa-l dea direct afara din partid pe acest Nicusor Dan, care vorbeste precum gandeste, adica la relanti. Seamana mult cu melcii din Ardeal. Pa, pa

 4. Clotilde, da-l afara pe ventrilocul Neicusor Ban din partid, zboara-l cu totul, ia-i scaunul, pentru ca e prea moale si prea momaie ca sa poata misca ceva acest ventriloc obosit!

  P.S. Clotilde Armand presedinta USR! VOTAT! Ventrilocul la puscarie pentru ca a smecherit banii de campanie! E un corupt penal! Dat afara din parlament si arestat cu mascatii direct! Bravo Clotilde, nu te lasa! Chiar tu esti cea care meriti sa conduci USR, nu ventrilocul expirat! Iti tinem pumnii sa-i iei locul! Je suis Charlie (Chaplin)! A bientot! A la prochaine! A votre!

 5. Oricum, marginalizarea Clotildei s-a produs din timpul campaniei, dispariția ei din primele rânduri ale luptei împotriva corupției sub stindardul Agronomului, urmând imediat momentului in care, dusa de Avântul revoluționar, amazoana USR a publicat materialul cu familia “penalului” PNL Chereches pe toate gardurile.”Necontrolabilă!” i-a zis nea Păun, șeful “generos” cu timpul si paralele sale, parasutat din Ucraina in campania incoruptibililor romani; “ia-o de-aici ca nu mai pupi dram de generozitate de la cine știm noi”. Si-asa s-a facut, in locul Amazoanei a apărut Bazgan cea cu trei consilii de administrație “puse una peste alta”( aprox. Scrisoarea III) si alte pataraține de tip Presada & Co. Numai ca generosul Păun, odată băgat in gura presei, s-ar putea sa devină la fel de incontrolabil, adică sa-si retragă generozitatea la Minsk de unde si “durerea” lui Nicușor Salvațarul (de la “țara”, ca daca exista salvamar, de ce n-ar fi si asta un cuvânt admisibil in DEX?) cu privire la “tradarea” amicului sau matematician, Consort al Amazoanei delasate. Aferim intelectuali!

 6. Plecand de la consideratia ca nu exista o dreapta bine coagulata, organizata cu oferta politica serioasa, fezabila in Romania, intrebarea ce mi se prezinta spontan este: cine Dumnezeule, mai e si acest USR care isi propune sa salveze cel putin galaxia careia apartinem? Cum a luat 9% la alegeri?
  Care este profilul alegatorului ce a votat pentru Plicusor Ban & Co. ?
  A pescuit in balta Penelistilor dezamagiti, pusi pe fuga de Gorghiu? Nu inteleg acest rezultat.
  Nu e partid antisistem, cienva imi sugereaza ca ar fi acel tip de “disturbing party” care se naste cu unicul scop de a deranja partidele traditionale de masa (PSD si cindva PNL) pentru a crea confuzie, deci si diversiune intre alegatori. Nu are platforma, o tine ca “surda pe mormint” cu lupta impotriva coruptiei si abuzurilor si ameninta cu ” iesire masive de masa”.
  Soricelul ce ameninta elefantul.
  Mi e imi moroase urit a Monica Macovei si banda ei. Inca unul cu limba si creierul lipite cu “perlandez” cum zicea mamaia de la tara.
  Nu era de ajuns geniul Sibian care explica cit de bine consolidata e democratia in Romania pentru ca nu sunt partide nationaliste, extremiste si xenofobe.
  Ce or fi gindit ambasadori Frantei, UK, Germaniei si chiar al Italiei unde evident dupa logica lui Johannis, democratia e la pamint facuta praf de mai sus citatele partide.
  Cum am mai zis: un prostovan nepotrivit la locul pe care il ocupa.

 7. Vaaaiiii… Ce urât miroase!
  Ma, se ne pa posiblă!!! Chesche se sa?
  Da Șoroș a zis ceva sau așteaptă să vadă cum e cu premierul? Da doamna Koveși?
  Să vezi cum nu vom putea desemna premier de la USL pe criteriile lor de integritate, dacă Dragnea dă chix cumva (ha ha ha). Ca mâine începe urmărirea penală pe acest autodenunț… Că doar 9% e mai mare decât 4%, dacă nu s-a scumpit, cumva.
  Țțțț… Frumos și liber.

 8. virusii implantati din vreme isi fac datoria
  deci (si) in USR sunt mai multe gasti care vor puterea, banii, etc
  welcome to the real world, voi imaculatilor, civicilor, independentilor, cinstitilor, profesionistilor, democratilor, europenilor,… samd
  “o altfel de politica” 🙂
  “lucrul bine facut” 🙂

 9. Deci aia cand Clotilde a zis ca nu a citit anuntul sotului, postat pe facebook pt ca e la job, a fost Dumnezeu!!!:)))
  Mai ramane sa nu-l lase parintii la Parlament pe Nicusor pana nu termina tot din farfurie.
  Clotilde a fost data la o parte pt ca ca riscau sa ia mai mult de 10% cat era prevazut de papusari. Plus ca era de porc sa ai in guvernul romanului Ciolos Julien iubitor de stat francez, taman un francez iubitor de stat de plata romanesc:))

Leave a Reply