Scandal monstru între soții Șoșoacă, pe influența în partidul ȘOȘ.

Știripesurse.ro are detalii :

https://www.stiripesurse.ro/diana-sosoaca-sot-silvestru-sos-romania_3236287.html

Dumitru-Silvestru Șoșoacă afirmă duminică, într-un comunicat de presă, că soția sa l-a suspendat din conducerea partidului printr-o decizie „ilegală” , că nu este șantajat de serviciile secrete și că senatoarea Diana Șoșoacă conduce partidul prin „abuzuri” care vor provoca, dacă nu sunt oprite, distrugerea partidului.

„Am aflat despre această Decizie din presă”, își începe Dumitru-Silvestru Șoșoacă pledoaria, acesta spunând că decizia suspendării sale, luată de soție, senatoarea Diana Șoșoacă, este „ilegală” și „nu are consecințe juridice” pentru că suspendarea sa din funcția de Prim-vicepreședinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului.

 • „Este de neînțeles o asemenea Decizie, în condițiile în care proiectul S.O.S. România a fost ideea mea și sunt principalul organizator al partidului, fapt ce nu diminuează meritele dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă. Nu se pot accepta totuși acțiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor și liderilor din partid”, adaugă soțul senatoarei.
 • „Motivele invocate de dna Președinte S.O.S., că aș fi victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierie sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea și a familiei pentru ca dna Iovanovici-Șoșoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauționez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viața politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiți în fața electoratului și a membrilor de partid”, a precizat Dumitru-Silvestru Șoșoacă.
 • Soțul Dianei Șoșoacă mai spune că își va continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de Prim-vicepreședinte și apreciază că partidul SOS România, condus de soția sa, „nu poate funcționa și cu atât mai mult nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive și discreționare”
  • „Îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toți membrii partidului în fața abuzurilor dnei Președinte S.O.S. Deciziile discreționare, bazate pe reacții nejustificate, vor conduce cu siguranță la distrugerea partidului și compromiterea în fața electoratului. Avem responsabilitate uriașă față de poporul român și nu avem voie să-l dezamăgim”, conchide Dumitru-Silvestru ȘoșoacăSenatoarea Diana Șoșoacă a semnat pe 12 februarie, în calitate de președinte al partidului SOS România, Decizia de suspendare a soțului ei, Dumitru Silvestru-Șoșoacă, din funcția de Prim-Vicepreședinte al formațiunii politice.

   Soțul senatoarei a primit termen 48 de ore să predea „absolut toate actele partidului în original, registrele, ștampila, precum orice acte, adeziuni, procese-verbale și ștampile” pe care le deține.

   Dumitru Silvestru-Șoșoacă este acuzat că a încălcat în mod repetat atât Statutul partidului cât și deciziile organelor de conducere ale SOS România. Conform deciziei, Biroul Executiv Central al partidului va discuția „situația” soțului senatoarei „și va dispune în consecință”.

   Dumitru Silvestru-Șoșoacă are obligația, conform deciziei, să se „abțină de la orice denigrare a partidului sau membrilor acestuia, în caz contrar acesta va suporta rigorile legii”.

   content-image

Leave a Reply