Tineti minte scandalul vita kobe? Cel in care s-au descoperit cheltuieli revoltatoare pe mincare, bautura si cosmetice de lux la cabinetului primului ministru Mihai Razvan Ungureanu?

Iata varianta greceasca : 

O agenţie de control din Grecia a descoperit în urma verificărilor cheltuieli nejustificate ale autorităţilor elene, printre care achiziţia de trabucuri cubaneze de către ministere, petreceri şi înmormântări de lux sau facturi uriaşe la electricitate pentru clădiri nefolosite.
Într-un astfel de caz, Fondul Unificat de Asigurare a Liber-Profesioniştilor a organizat o petrecere de 33.500 de euro, în timp ce primăria din Ormylia a cheltuit 6.000 de euro pentru felicitări de sărbători, potrivit autorităţii de control a administraţiei publice din Grecia, citată de portalul GreekReporter.
Totodată, primăria din Loutraki Perachoras a acordat burse de câte 13.000 de euro studenţilor merituoşi, folosind fonduri ale statului.
Aceste cheltuieli sunt însă departe ca valoare de factura de 300.000 de euro plătită în vara anului trecut de facultatea de filosofie a unei universităţi de stat pentru că a lăsat lumina aprinsă într-o clădire goală.
O sumă şi mai mare, de 4,8 milioane de euro, a fost cheltuită pe designul site-urilor pentru servicii publice în Grecia.
Agenţia de control a descoperit şi alte cheltuieli inutile, precum o factură de 4.500 de euro la primăria din Pireu pentru un portret al unui fost primar decedat, în timp ce autorităţile din Glyfada au cheltuit 37.000 de euro pentru înmormântarea fostului edil al localităţii.
La compania de stat de distribuţie de electricitate PPC, inspectorii au aflat că în perioada 2008-2010, unii membri ai sindicatului au pus la cale o schemă de 1,2 milioane de euro pentru a-şi finanţa călătorii în locaţii exotice de pe glob.
Grecia a trecut prin şase ani de recesiune puternică, care a afectat semnificativ nivelul de trai al populaţiei. Atorităţile estimează că economia va reveni pe creştere în acest an.
Statul elen a fost nevoit să adopte măsuri dure de austeritate, inclusiv concedieri în sectorul public şi tăieri de salarii, după ce a fost salvat de la colaps financiar cu împrumuturi masive de la statele zonei euro şi FMI. Grecia a primit două astfel de pachete de împrumuturi începând din 2010, în valoare totală de 240 de miliarde de euro.
Guvernul a fost nevoit să apeleze la ajutorul extern, condiţionat de austeritate şi reforme, după ce nu a mai putut refinanţa datoriile pe piaţa internaţională, din cauza îndatorării foarte ridicate.

 

 

7 COMMENTS

  • vrajeala de campanie, sa mearga la CEDO daca i-a nedreptatit statul roman cu treaba asta cu plagiatul lui Ponta.

   Nu e interesant atata timp cat nu au castigat la CEDO.

   Da cu Flota de ce nu merge nimeni la CEDO?

 1. Aprope toti politicieni actuali sint in familie. Se comporta toti cu fite ca mafioti de parca nimeni in romania nu le poate lua locul. Coabitarea lui Ponta nu e intimplatoare, ci e regizata la zi. Ponta íi tine spatele lui Basescu, asteptind un moment prielnic sal faca uitat de popor. Dar au pus mina pe terenurile IAS, agromecurilor, a unor instituti de stat si joaca toti dosariada, si arestarea si altele dupa care ramin toti stapini pe terenuri. Bekali e un caz care ìi face credibili in fata electoratului considerat fraier. Dupa mine alegatori chiar sint fraieri daca nu nerg la vot si sa voteze antibasescu cu familionul lui miscarea populara si antiponta si pds cu mafioti si manipulatori lui. Sa aleaga numai individuali fara partide in spate. Si atunci abia poporul va fi bagat in seama si justitia ar fi normala si securisti si justitiari hoti cu adevarat la bulau nu in casa poporului.

 2. concluzia este ca in toata lumea sunt hoti si nu numai din astia marunti care se tin de gainarii ci din astia din ,,lumea buna”.cat despre greci hai sa nu-i plangem ca daca mai stau inca sase ani si tot nu vor fi saraci ca romanii .ai nostri muncesc si nu iau salarii cat iau ei somaj.

 3. Şi…cum e cu vaca kobe…în ţară:http://www.cotidianul.ro/psd-acuzat-ca-face-majoritati-locale-cu-pdl-in-timp-ce-plange-dupa-usl-234133/
  ”Liderii PSD mint fără pic de jenă când vine vorba de refacerea USL, în speranța că vor păcăli electoratul care și-a dat votul pentru această Uniune în 2012. Aceștia trâmbițează în toate declarațiile publice că își doresc refacerea USL, dar în teritoriu realitatea este cu totul alta. La nivel județean și local, social-democrații au renunțat la alianțele cu Partidul Național Liberal și au ales să meargă pe o nouă majoritate mai șubredă cu PDL”
  http://www.dcnews.ro/tariceanu-i-ponta-il-scot-pe-antonescu-din-schema-refacerii-usl_439421.html,,”Constat o dată că domnul Ponta nu are curaj fără camuflaj. Deci, tot vrea să ascundă PSD, că e cu alţii, că e cu UNPR, că e cu domnul Tăriceanu. Constat că ţinta politică a domnului Ponta este un rezultat prost al PNL la europarlamentare şi să scape de Antonescu şi nu am decât un mesaj să-i transmit: cum le-a spus dânsul celor de la PSD «scapă cine poate», eu îi spun «de ce ţi-e frică nu scapi»”, a declarat Antonescu. Vaca kobe este la moda şi purtătoare a dîrii PDL-ului în memoria colectivă, fie chiar şi în legătură cu Tăriceanu. AŞA O SĂ FIE PÎNĂ LA URMĂ. Antonescu are dreptate, mai vedem cine va cădea în genunchi…părerea mea.

 4. deci ce sa inteleg,ca Ungureanu e deschizator de drumuri in ale cheltuielilor nejustificate? De fapt ca un securist nesimtit asta a facut toata viata ,,manarii,,.Nu-i plang pe eleni,de fapt toata economia lor e turismul…asa ca prefer sa ma uit in ,,gradina,, noastra,avem niste ,,plojnite,lipitori si alte…,,asemenea ,,lighioane,,ce ar trebui strivite fara mila.

Leave a Reply