Home Articole Scene dramatice in taberele de refugiati din Germania

Scene dramatice in taberele de refugiati din Germania

2581
6

La numai câteva săptămâni după ce politicienii principalelor partide germane s-au alăturat apelului neobișnuit lansat de cancelarul Angela Merkel pentru o primire călduroasă a refugiaților, abordarea acestei chestiuni a devenit mai precaută, pe fondul creșterii îngrijorării cu privire la adevărata gravitate a problemelor ce pot rezulta în urma unui număr prea mare de imigranți, se arată într-o sinteză publicată miercuri de agenția Reuters, preluata de Agerpres.

Înfățișată după acel apel drept Maica Tereza pe coperta publicației Der Spiegel, Angela Merkel își vede acum popularitatea scăzând drastic. În plus, ea se confruntă și cu o opoziție tot mai intensă în propriul partid conservator, în cadrul căruia se manifestă opinii diferite cu privire la modalitățile de integrare a celor circa 800.000 de imigranți arabi, africani și asiatici estimați numai pentru anul acesta, o cifră comparabilă fiind vehiculată și pentru 2016.

Chiar și partidul de stânga social-democrat SPD — aliatul creștin-democraților din CDU la guvernare — a început să se arate sceptic asupra posibilității integrării solicitanților de azil.

Cât despre poliția germană, aceasta se plânge de violențele frecvente din taberele de refugiați supraaglomerate, unde diferitele grupuri religioase se confruntă între ele, au loc inclusiv agresiuni asupra copiilor, femei sunt violate, iar refugiații musulmani îi atacă pe cei creștini.

În timp ce în fiecare zi circa 10.000 de noi refugiați ajung în Germania, președintele Joachim Gauck — care în sistemul politic german are doar un rol de reprezentare — a atins duminică un nerv sensibil, avertizând că Germania poate absorbi doar un număr limitat de imigranți.

Opinia sa a fost rapid împărtășită și de alți politicieni, inclusiv de liderul SPD, vicecancelarul Sigmar Gabriel, care a spus marți în fața legislativului că Germania are limite în ceea ce privește posibilitatea de a primi refugiați, mai ales pe termen scurt. El a subliniat că problema esențială este integrarea acestor imigranți, anunțând totodată traducerea Constituției germane și în limba arabă, pentru ca imigranții să înțeleagă mai bine ce drepturi și obligații au în noua lor țară. ‘Cei care vin aici trebuie nu doar să învețe limba germană, ci să învețe și regulile jocului pentru a trăi împreună’, a punctat Sigmar Gabriel într-o declarație acordată cotidianului Bild.

‘După solidaritate, dezamăgirea poate crește rapid. La fel și furia. Statul trebuie să ia acest pericol în serios și să adopte măsuri pentru ca bunăvoința să nu devină frustrare’, atenționează același cotidian în ediția de miercuri.

În plus, euforia inițială că noii veniți vor umple golurile pe piața muncii lasă acum tot mai mult locul îngrijorării că posibila exploatare a forței lor de muncă ieftine ar putea anul viitor să trimită în șomaj circa 70.000 de germani. Conform unor estimări oficiale, circa 80% dintre refugiați nu au nicio calificare corespunzătoare standardelor germane și numai 8% au șanse să-și găsească un loc de muncă în primul an, de unde rezultă alte probleme sociale.

Conștientizând toate aceste riscuri, guvernul de la Berlin a luat deja primele măsuri. Astfel, a fost suplimentat cu patru miliarde de euro bugetul alocat anul viitor statelor federale pentru găzduirea refugiaților, a fost adoptată o nouă legislație ce înăsprește condițiile de acordare a azilului și grăbește procedurile de expulzare a celor care nu primesc azil, iar Albania, Kosovo și Macedonia au fost declarate ‘țări sigure’. Prin urmare, imigranții veniți de acolo vor fi repatriați. O altă măsură a fost propusă miercuri de ministrul de interne Thomas de Maiziere, care a cerut ca și la frontierele terestre ale Germaniei să se aplice procedura de examinare accelerată a solicitărilor de azil, deja activă pe aeroporturi.

 

6 COMMENTS

 1. De la bun inceput mi-am dat seama ca refugiatii obsedati sa ajunga in Germania nu sunt chiar atat de disperati sa fuga din calea razboiului asa cum pretind.Nu fugi din calea razboiului din Siria direct in Bavaria poate sa-mi spuna mie oricine ca nu am dreptate si ca acesta este traseul corect..Daca fugi de razboi atunci te mai opresti si prin Turcia,Romania,Bulgaria,Albania….Nu,ei vor doar Germania,Olanda,Suedia….Nu spune nimeni ca-s teroristi dar mi se pare curios sa vad ca doua treimi dintre migrantii care fug din calea razboiului sunt barbati in putere,unii niste namile tocmai bune sa-si apere teritoriile atacate,sa lupte cu arma in mana acolo,sa opuna o rezistenta la ei acasa nu sa se lupte cu granicerii unguri sau austrieci.Da,femeile,copii,batranii sa fie primiti in centre amenajate exact pt asa ceva si sa primeasca atentia cuvenita conform legilor internationale dar ce sa vezi…daca ajung accidental in Romania ii apuca plansul.Amuzant si nu prea.

 2. mariajul e foarte nenatural: nemtii cu refugiatii din orient. in plus musulmanii nu sunt compatibili cu civilizatia occidentala, coranul si cartile lor nu-i indruma la respectarea drepturilor omului.
  germania nu mai are loc de intors, singura lor optiune e sa reuseasca si sa fie un model de integrare, varianta cea mai grea , responsabila , dar umana.

 3. germania a distrus statul laic. ptr păstrarea lui o să trebuiască să lupte toată europa,inclusiv noi dacă nu vrem să avem sharia în toată lumea. tocmai ce am văzut cum la un mol în bucureşti un musulman prezenta tuturor dosul în semn de respect ptr allah.în arabia saudită plăteşti ca creştin să calci pe pământul lor, ca să nu vorbim de ce se întâmplă dacă îţi manifeşti în mod deschis credinţa creştină. personal m-am săturat de “political corect” şi de ce este creştineşte să faci,când “refugiaţii” ăştia nu vin să se integreze,ci să ne integreze! din păcate nu avem conducători pe măsura vremurilor pe care le trăim!

 4. Motivele “chemarii” de catre cancelarul german a maselor de migranti din Orientul Mijlociu nu sunt foarte clare, cel putin in acest moment. Precedentul turcesc poate sa fi dat rezultate care sa fi incurajat propunerea de stabilire a refugiatilor economici din lumea musulmana-nici turcii din primele valuri nu aveau nici o calificare si multi s-au constituit in comunitati inchise, unde omorurile de onoare, de exemplu, continua sa dea batai de cap politiei federale. In schimb, sunt multi artisti din aceeasi populatie turca, nascuti-crescuti in Germania, si, probabil, intelectuali sau muncitori ultra calificati din generatia “integrata” care dovedesc viabilitatea modelului german. Pe de alta parte, America nemaitinand loc de tara a fagaduintei, mai ales in Orientul Mijlociu, mitul raiului terestru s-a mutat in Germania si refugiatii economici se indreapta in mod firesc catre metropola cea noua a lumii, de unde, probabil, necesitatea de a intretine mitul din partea celor vizati (Merkel si politicienii care sustin politica d-sale). Cert este ca migrantii economici si refugiatii de razboi nu se amesteca in mod natural, si ca multele conflicte religioase care sfarteca lumea musulmana se muta odata cu valul migratiei actuale drept in inima Europei dezobisnuita sa sustina conflicte ideologice de orice fel. In acest sens, mi se pare esentiala atitudinea low profile a comunitatilor musulmane “integrate” din Germania-oamenii nu par sa se identifice cu noii-veniti, nu intr-atat incat sa intervina eficient in rezolvarea situatiei tragice din taberele coreligionarilor refugiati. Iar pentru crestinii prinsi in “turma” doar papa Francisc ce mai incearca sa-i trateze ca pe o entitate-restul lumii ii vara in aceeasi oala cu “arabii”(confuzie de limbaj care creaza o noua realitate, cea a respingerii in bloc a strainului) si pune probleme suplimentare( de discriminare rasiala peste cea religioasa). Cel mai probabil se va lasa cu deportari, ma rog, cote obligatorii, catre fostele provincii ale imperiului otoman-unde dai si unde crapa, invierea imperiilor demult apuse de sub poala celor moderne, asta da subiect de meditatie pentru istorici.

 5. Este foarte interesant faptul ca refugiatii vin in Europa cu dorinta de a trai linistiti, de a avea un job si o casa si un loc sigur unde sa traiasca… Dar daca ei se bat intre ei in tabere din cauza religiei…atunci ce ne face sa credem ca nu ne vor impune religia lor?

 6. 1. De ce i-a chemat Merkel? Din ordin. Se aude de mult timp ca POTUS este un musulman apostat. Iar UN (Peter Sutherland) si UE se pronunta impotriva populatiilor omogene si a statelor nationale.
  2. Ce continua sa se faca in Canada cu musulmanii azilanti care nu respecta constitutia Canadei? Vezi ultimele minute din filmul ZDF: https://www.youtube.com/watch?v=KVWAIKoatWM si anume
  au loc 10 000 de deportari anual din Canada de musulmani fani de sharia.

Leave a Reply