Mihai Gâdea a prezentat, miercuri, la “Sinteza zilei“, mărturia lui Romalo Eduard Ioan Dan, bătrânul care a fost împroprietărit cu parcul IOR.

Aveau nevoie de mine numai ca pion, pentru că aveam dreptul“, a mărturisit el.

Hai să lăsăm deoparte cât am primit ca bani, destul de mult ca să trăiesc liniştit, să-mi cumpăr o maşină nouă şi să pot să finanţez preocupări culturale“, a mai spus el.

Vezi în materialul video de mai sus cine l-a constrâns să ceară retrocedarea şi la cine a ajuns mormanul de 50 de milioane de euro.

Vă amintim că în ultima zi de primar general al Capitalei, în vinerea dinaintea alegerilor prezidenţiale din 2004, Traian Băsescu a semnat un document prin care a retrocedat un teren de 82.229 de mp către Romalo Eduard Ioan Dan.

Proprietarul a vândut apoi terenul cu 300.000 de euro, pentru ca într-o etapă următoare să ajungă să fie vândut cu 53 de milioane de euro către nişte investitori. Pe respectivul teren se construiesc acum blocuri de locuinţe, blocuri de birouri şi un mall.

6 COMMENTS

  1. Verificati si cum a fost data autorizatia de constructie pentru mall. Veti afla lucruri interesante si despre “contributia” lui Liviu Negoita.

    Parcul IOR a fost hacuit si de primarul Videanu. Un spatiu imens din parc, pe coltul dintre Str. Baba Novac si B-dul Nicolae Grigorescu a fost retrocedat. Spatiu care nu este ingrijit de Primaria Sectorului 3 din acest motiv si care ajunge din zi in zi un loc mizerabil.

  2. Romanii, ma refer la votanti, au respectat jocul democratic si au girat de fiecare data alternanta la putere, in speranta unei schimbari in mentalul si atitudinea clasei politice! Ceea ce nu s-a intamplat ! Cel mai bun exemplu a fost votul pentru suspendarea lui Basescu si schimbarea sistemului in 2012! Cum sa le spunem politicienilor, impotenti, prosti, hoti, lasi, fricosi, stupizi?Anetna3 a fost in acel moment cea care a scos oamenii in strada ! Politicului ii este frica de STRADA! Astazi vedem o fugareala genearala pe la DNA, unul mai acuzat ca altul, dar de exemplu, Calanul Basescu pare intangibil in toata structura sa! Dupa cum vedem, orice dovezi de afaceri mafiote facute cu si din patrimoniul statului, nu genereza nici un fel de reactie din partea institutiilor abilitate ! Concluzia este una singura, deasupra avem un STAT MAFIOT ! In lipsa unei alternative democratice, ca lumea sa iasa in starda si sa TRANSEZE SITUATIA, este nevoie de o VOCE PUTERNICA SI CREDIBILA ! Avem asa ceva ?

  3. Pentru HooK: voci puternice si credibile au fost, sunt si vor mai fi in tara asta…Dar foarte multe voci de acest fel au primit cate um pumn in gura (uneori… “la figurat”, alteori… “la propriu”) sau li s-a fluturat vreun “dosar” in fata…Iar daca nu aveau, li s-a pregatit unul…iar daca nici asa “n-a mers” , s-a gasit oricand cineva care sa “declare” ce trebuie, cum trebuie si cand trebuie…

Leave a Reply