Un amplus sondaj a fost dat publicității. Potrivit acestei noi cercetări sociologice doar 5 partide ar intra în noul legislativ. Este vorba despre PSD, PNL, ALDE, USR și UDMR. Lor li se vor adăuga cei 18 reprzentanți ai minorităților naționale alta decât cea maghiară.

 

Iată fotografia momentului:

PSD    44,6 %

PNL    29,3 %

ALDE    6,5 %

USR    5,7 %

UDMR 5,2 %

PMP    4,9 %

PRU    2,5 %

Care formula politica considerati ca ar trebui sa guverneze Romania in urmatorii 4 ani ?

PSD + ALDE – 58 %

PNL + USR – 42 %

!!!!!!Nota ( nu au fost luate in calcul raspunsurile nu stiu/ nu ma intereseaza, ce reprezinta 28 % din totalul reaspunsurilor ) .

*****

Cercetarea CIADO Romania a fost realizată in perioada 6 octombrie – 30 octombrie, un sondajul de opinie in principalele judete reprezentative, pentru fiecare regiune istorica ( Moldova + Dobrogea) , (Transilvania + Banat) , ( Muntenia + Oltenia + Bucuresti ) . Judetele participante ; Iasi , Neamt , Bacau , Galati , Constanta , Brasov , Cluj , Bihor , Timis , Valcea , Dolj , Bucuresti.

La sondaj au participat un esantion reprezentativ de 1500 intervievati direct (4500 intervievati total ), pentru fiecare calup de regiuni, cu varste cuprinse intre 18 – 60 ani . Intentia de prezenta la vot/media nationala 38 % . Interviurile au fost realizate direct cu subiectii participanti la Programul national cultural “Arta Contra Drog” . Sondajul s-a axat pe principalele 7 forte politice . Marja de eroare 3 % .

Concluzii:

Probabilitatea ca PSD sa obtina un scor sub 45 % ca urmare redistribuirii, indiferent de ce se intampla in partid sau cu liderii, este aproape nula .

PSD si ALDE castiga voturi din partea electoratului nemultumit de PNL, in zona traditional de dreapta ( Banat , Transilvania ) in detrimental PNL si USR .

USR are un trend ascendent in centrele universitare, dar pierde in zona rurala si orase mici .

PMP in pofida prezentei active a ex presedintelui Romaniei, Traian Basescu, nu reuseste sa convinga electoratul fapt pentru care apreciem ca doar prin redistribuire poate accede in Parlament.

Problemele majore identificate in randul populatie ; saracia , taxele , impozitele , coruptia , violenta crescuta , creditele bancare , nesiguranta zilei de maine, scrie stiripesurse.ro.

18 COMMENTS

 1. Să fie bine primit!
  Vezi că mâine PNL-iştii vin 15.000 bucăţi să facă vocaliză(să zică mersi dacă vor fi 1-2 milioane transportaţi din ţară pentru o plimbare de pomană prin bucureşti copitele reci ca gheaţa. În cei 1-2 milionae includem şi ”caracatiţa venită în grup acum 2-3 săptămâni(ar fi bune să fie filmaţi de sus şi nu de la nivelul capului cum se obişnuieşte să dea impresia că sunt enorm de mulţi, ca să vedem şi noi dacă sunt 15 mil. capete 🙂 🙂
  Azi fuse promenada printre oi şi tractoate şi mâine: parada/expoziţia de capuri urlătoare şi tremurânde pe nepregătite?
  Auzii la voi că guvernul vrea să dea pâine gratuit la pensionari! Încă o mostră de cretinism prin care în loc să-i dea dreptul omului/bani ca să-şi cumpere pâinea cea de toate zilele, indirect spune: vă menţinem în sărăcie prin a vă da cu picătura doar ceea ce vrem şi când vrem noi! guvernul tehno! 🙂 🙂 ce scârbe !

 2. Traian Băsescu va juca după ce se termină alegerile parlamentare . Câncă știe multe Băsescu despre mulți și va corupe parlamentarii oricum vulnerabili în a corupe

 3. Dupa personajele care populeaza PNL -ul cred ca ar fi benefic sa DISPARA din Parlamentul Romaniei E jalnic sa vezi Presedinta acestui Partid mereu in criza de ISTERIE emanand VENIN prin toti porii Sa nu uite aceasta “DOAMNA”(daca asa arata o DOAMNA ) ca suntem destui in tara asta care ii cunoastem trecutul DUBIOS si poate ar aranja-o mai bine sa stea mai retrasa Azi imi este RUSINE ca m-am nascut in asa o tara unde HOTIA si MINCIUNA au capatat un rang asa mare

  • Și mă rog, care-i trecutul DUBIOS dacă tot vă pricepeți la femei ?

   Un mare personaj din istorie (cred, nu știu sigur parcă NAPOLEON) zicea că: TOATE FEMEILE SUNT ” CURVE ” ÎN AFARA DE MAMĂ, DAR ȘI EA ESTE FEMEIE !
   Întreb și eu așa : MAMA DUMITALE ESTE FEMEIE ??? Dar Dumneaei NU ESTE ……………..?.

 4. Indiferent de scoruri, soarta ne este pecetluita. Se vede de la o posta, asa ca mai mult calm nu strica. Tot ceea ce vedem in aceste zile e minciuna si facatura pe fata si multa energie pentru nimic.

 5. Problemele majore identificate in randul populatie ; saracia , taxele , impozitele , coruptia , violenta crescuta , creditele bancare , nesiguranta zilei de maine.
  SARACIA!!!.
  Formula care urmeaza sa guverneze TREBUIE sa-si asume marea problema si urgent : saracia din Romania! Sa faca si pe Dumnezeu in patru! si sa termine odata cu starea asta de saracie in care a ajuns tara, respectiv majoritatea populatiei.
  ASTA E PROBLEMA ROMANILOR, nu false teme mereu vehiculate doar ca sa acopere si sa nu isi asume cei alesi, sau ce urmeaza a fi alesi, ceea ce trebuie facut cu adevarat pentru nivelul de trai al romanilor.
  Problemele majore ale romanilor nu sunt emigrantii, nici amenintarea rusa, nici in general serviciile din sanatate, nici sistemul de urgenta …nici, nici… multe altele, care fals sunt bagate pe gatul cetatenilor ca probleme de maxima imp.! cu scopul doar de a EVITA EXACT ceea ce e cu adevarat imp. pentru 90% dintre romani.
  OCT. 2015
  Potrivit INS, în România sunt 8,5 milioane persoane în risc de sărăcie. Inseamna mai mult de jumatate dintre romani, deoarece este clar ca nu mai suntem 16 milioane.
  66,1% din familiile din mediul rural nu au venituri suficiente pentru traiul de zi cu zi
  Datele Ministerului Fondurilor Europene semnalează că mai mult de jumătate dintre copiii români se află în risc de sărăcie. MAI MULT DE JUMATATE!
  Potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Muncii, în prezent, unul din cinci români se confruntă cu sărăcia determinată de venitul insuficient.
  Cand ai mai mult de jumatate dintre copiii romani in risc de saracie, faci principii de guvernare? VORBE pe hartie?
  Cine nu realizeaza situatia dramatica din Romania 2016 si NU ADOPTA MASURI CLARE PENTRU VIATA MAI BUNA A ROMANILOR nu va prinde loc caldut la guvernare prea mult timp. Pentru ca deja s-a ajuns dincolo de orice limita, iar dincolo mai e doar prapastia. Ori atunci vor fi mari miscari. Gresit! sa se mai incerce /testeze “rabdarea” romanilor.
  Nu mai este ce consideram noi ca va fi formula politica care ar trebui sa guverneze Romania in urmatorii 4 ani.
  Este ce considera EI (cei care vor sa guverneze) ca doresc sa aiba : o societate sanatoasa, asezata, functionala, FARA CANCERUL SARACIEI, sau o societate in revolta… haos?
  Romanii nu traiesc si nu isi platesc facturile lunare… taxele…etc.. in functie de doctrina de dreapta sau stanga, dreptul la o viata buna si decenta acum! nu peste 4 ani, 10, 100 ani !!! e UN DREPT FUNDAMENTAL, ce trebuie asigurat, indiferent de politica de stanga sau de dreapta. Sa fie foarte clar pentru TOTI!

 6. sondaj mincinos de propaganda. nu este explicat cine a facut sonajul.
  usr are peste 10 % , alde nu va intra in parlament.
  o noua minciuna.

 7. Nu-i deloc surprinzător! E vechea tehnică ordinar-mercantilă a caselor de sondare! Pînă un pic înainte de alegeri, dau niște scoruri fabuloase pentru cine plătește mai mult (iar aici excelează, ca de obicei, PDL și urmașii săi), dar cu cît se apropie alegerile, încep să dea scorurile reale! Cum ar fi să pui PNL la 35% și, la alegeri, să-i vezi la 20%?Te mai crede cineva după aia? S-a dus credibilitatea, s-au dus contractele! Așa că… Cu cît ne apropiem de alegeri, cu atît sondajele vor veni mai aproape de realitate… Simplu, nu? 🙂

 8. „Problemele majore identificate in randul populatiei: saracia, taxele, impozitele, coruptia, violenta crescuta, creditele bancare, nesiguranta zilei de maine”.
  A, deci PENALII nu sunt o prioritate pentru românul de rând… Păcat! Înseamnă că secta băshannisto-cioroșisto-penelisto-dna-istă măcăne degeaba! Și cât s-a chinuit Kodruța, sireaca, să defrișeze drumu’ cu dosarele…

 9. senzational, superb: “Interviurile au fost realizate direct cu subiectii participanti la Programul national cultural “Arta Contra Drog”
  Buna esantionarea, reprezentativa!

Leave a Reply