Scrisoare deschisa – Cerem un proces echitabil cu sefa DNA

Miercuri 14 decembrie 2016, la Curtea de Apel Pitesti se va judeca apelul in dosarul in care sefa DNA Laura Kovesi ne-a cerut uriasa suma de 1.000.000 lei daune morale pentru ca intr-o emisiune de televiziune cativa jurnalisti am pus intrebari si am emis opinii absolut normale intr-o societate democratica fata de un eveniment public comentat de intreaga presa.

Am fost obligati la fond, de judecatorul Crina Buricea de la Tribunalul Bucuresti, la plata unor daune de 250.000 lei (aproape 60.000 euro) o suma colosala, pe care reclamanta Laura Kovesi nu a putut sa o justifice si reprezinta o tentativa de imbogatire fara justa cauza. Dna Laura Kovesi a recunoscut in sala ca nu poate dovedi prejudiciul. Nu a depus niciun inscris pentru a dovedi prejudiciul, cum cere legea, dar i s-au acordat despagubiri reprezentand contravaloarea unui apartament in Capitala – cea mai mare suma acordata vreodata intr-un dosar de presa.

Am avut parte de un simulacru de judecata. Judecatorul fondului Crina Buricea de la Tribunalul Bucuresti nu a putut mentiona in sentinta care sunt probele cu care reclamanta a dovedit fapta noastra ilicita ori prejudiciul, pronuntand o sentinta injusta, nemotivata, care nu arata argumentele pentru care s-a retinut culpa noastra si care a omis orice referiri la apararile noastre.

In apel, ni s-au respins toate probele in aparare de catre judecatoarele Madalina Gabriela Radulescu si Andreea Doris Tomescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, care au manifestat o atitudine vadit partinitoare fata de sefa DNA Laura Codruta Kovesi. Am constatat cu stupoare, dupa demonstratia de forta, ca judecatoarea Andrea Doris Tomescu era fost procuror DNA si numai dupa ce am demascat-o public ca lucrat la DNA, a inteles sa se abtina, desi era obligata sa o faca de la bun inceput.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat ca nu beneficiem de o instanta impartiala si a dispus stramutarea cauzei de la Bucuresti, la Curtea de Apel Pitesti.

Din pacate insa, la Curtea de Apel Pitesti se reediteaza simulacrul de judecata din faza intiala a apelului, fiindu-ne respinse toate probele cu motivarea incredibila ca asupra lor s-a pronuntat instanta din Bucuresti, adica taman instanta declarata incompatibila de Inalta Curte, care a dispus stramutarea.

Este important de retinut contextul in care ne judecam la Curtea de Apel Pitesti, care ridica suspiciuni ca in cauza se fac presiuni oculte ca sa fim executati.

Cei doi judecatori investiti initial cu solutionarea apelului Irina Tanase si Lica Togan au cerut sa iasa la pensie in intervalul dintre primele termene. Un al treilea s-a abtinut si a fost si el schimbat.

Completul de judecata actual, compus din judecatorii Corina Postelnicescu si Nicoleta Simona Pastin:

-refuza sa se pronunte prin incheiere pe cererea de amendare a dnei Laura Kovesi pentru promovarea unui apel vadit netemeinic, nesustinut de probe, desi textul de lege este imperativ in privinta acestei obligatii a instantei;

-refuza sa faca orice cercetare judecatoreasca si sa admita orice proba la dosar desi apelul are caracter devolutiv, legea obligand la procedarea la o noua judecata;

-ne incalca dreptul la un recurs efectiv prevazut de art. 13 din CEDO;

Este regretabil ca la 26 ani de la Revolutia din decembrie 1989 inca mai au loc asemenea procese in care judecatorii se derobeaza de obligatia de a starui prin orice mijloace pentru aflarea adevarului, asa cum ii obliga legea si aleg o pozitie de adversitate fata de parti, respingand apriori orice proba propusa in aparare.

Este regretabil ca avem parte de un asemenea tratament tocmai intr-un proces in care parte este dna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA, a carui prezenta ar trebui sa garanteze o data in plus existenta unui proces echitabil.

Cerem CSM si Inspectiei Judiciare sa trimita un judecator inspector la termenul din 14 decembrie 2016 al dosarului 6043/3/2015, pentru a constata ce se intampla in sala de judecata a Sectiei I civila a Curtii de Apel Pitesti, si a dispune masurile ce se impun.

Mihai Gadea

Radu Tudor

Bianca Nae

Mugur Ciuvica

Razvan Savaliuc

SC Antena 3 SA

17 COMMENTS

  • Ana Pauker vrea să facă avere pe spatele jurnalistilor…Cred că este necesară organizarea celor care mai au un cap pe umeri şi sunt capabili să discearnă că lucrurile nu se întâmplă democratic in România! Umflato si parvenito nu dăm doi bani pe “judecăţile” şi medaliile tale!

 1. Din câte se observă, longitudinea mâinilor depăşeşte nivelul de acoperire a puloverului ! Tocmai chiar trebuie să nu spun OBLIGATORIU dar împarţialitatea să fie principala acţiune cât şi o judecată reală dreaptă! Nu trebuie avantajaţi unii sau alţii, mai bine s-ar gândi toţi judecătorii la încrederea deja distrusă de procurorii care au arestat şi au făcut dosare ulterior anulate sau trimise spre refacere! Să se gândească întâi la procesele pierdute la CEDO în baza hotărârilor judecătoreşti cu motive reale sau nu! Şi nu în ultimul rând, la încrederea cetăţeanului român care a suferit şi suferă în urma unor decizii ale colegilor lor! Nu uitaţi că agresivitatea ia amploare şi în rândul lor ca judecători ! Ei cum se pot justifica? Prin pază per judecător pe stradă?

 2. De reamintit ca D-ul Savaliuc nici macar nu a fost prezent la emisiunea incriminata de Kovesi si cu toate astea a fost dat si el in judecata…asta asa ca sa ne dam seama despre ce vorbim.
  Nivelul securismului in tara asta a juns la cote de nerespirat.

 3. Se intampla asta pentru ca pentru DNA si pentru SRI nu exista AFACERI INTERNE care sa-i cerceteze pentru abuzuri si coruptie, exista doar CSM care sunt din acelasi aluat.

 4. V-ati batut joc de ea si ati demonizat-o cu tot felul de minciuni in sute de emisiuni alaturi de ciuvica @company. Asa faceti cu toti adversarii politici.

 5. Doar procesul lui Koveși să fie echitabil ? trist …Dar cât de echitabilă a fost Koveși când a matronat ca oamenii să fie luați din biserici și să jure cu mâna pe biblie , fugăriți prin ulițe bieții oameni , ca să știe dacă a votat contra lui Băsescu

 6. Va doresc succes maine !
  E bine sa fie cel putin 2 persoane in sala care sa stenografieze sedinta.
  Ar fi bine sa aveti si martori independenti in sala.
  Ar mai conta sa primiti CD ul cu inregistratile de sedinta.
  Toate ar fi buuune pt CSM.CEDO si pt.noi , cetatenii, publicul.Vom aprecia daca a fost o hotarare corecta.

 7. poa sa fie 60 sau 600 de mii, stringem banii intr-o saptamina prin subscriptie publica, daca va fi nevoie. Sa nu va fie rusine sa faceti asa ceva, cine are opinii si convingeri trebuie sa le sustina si prin fapte, si prin bani, nu numai prin vorbe, scris pe net sau vot. I’m in. Pe shemale asta o facem Cumintenia Pamintului…

Leave a Reply