Declarație privind Starea Partidului Social Democrat
Stimate domnule Liviu Nicolae Dragnea,
Doamnelor și domnilor membri ai Comitetului Executiv Național,
Partidul Social Democrat guvernează România de 1 an și 9 luni, cu rezultate economice pozitive. Toți indicatorii atestă o creștere economică sustenabilă, un nivel record al veniturilor statului, o îmbunătățire a absorbției fondurilor europene. Au crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale și subvențiile pentru agricultori. Avem cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani, cel mai redus nivel al șomajului etc.
Cu toate acestea, paradoxal, Partidul Social Democrat scade în preferințele electoratului, cercetările sociologice indicând o opțiune de vot cuprinsă între 25%-30%, cu mult sub scorul obținut de partid la alegerile parlamentare din anul 2016 (47%). De asemenea, președintele partidului, Liviu Nicolae Dragnea, este cotat în sondajele de opinie cu 7%-12% din preferințele electoratului, cu mult sub cota partidului, fiind de altfel cel mai contestat lider politic din România ultimilor ani.
Situația actuală a PSD trebuie văzută și pe fondul unei slabe opoziții politice, în contextul unor mișcări sociale de contestare, tot mai consistente și mai radicale, al creșterii gradului de polarizare a societății românești (pro și contra PSD).
Este datoria noastră de oameni politici responsabili să analizăm această situație și să decidem care sunt măsurile necesare pentru oprirea acestei tendințe, dar și să consolidăm structurile partidului pentru a rămâne principala forță politică a țării, capabilă să câștige alegerile din anul 2019 – europarlamentare și prezidențiale – și cele din 2020 – locale și parlamentare.
Cauzele pentru care ne aflăm în această situație sunt, în opinia noastră, următoarele:
1. Partidul Social Democrat și guvernul său sunt parte a unor conflicte interne, care au răbufnit și vor continua să se accentueze. Modul în care au fost desemnați cei trei candidați la funcția de Prim-Ministru și membrii Guvernului, fără niciun set valid de criterii necesare pentru o guvernare performantă, a adâncit conflictele latente din partid și a generat neîncredere în rândul alegătorilor. Moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern, instalarea a nu mai puțin de trei guverne în 19 luni, schimbările neexplicate ale unor miniștri, sunt element percepute în mod negativ de electoratul PSD. Congresul din luna martie 2018 nu a generat o îmbunătățire a funcționării partidului, cu implicații asupra imaginii și percepției publice în rândul electoratului propriu, dar și al societății în ansamblu.
2. PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.
3. Agenda publică a fost acaparată de teme precum Corupția, schimbările din Justiție, „Statul Paralel”, de protocoalele de colaborare cu SRI, care au acoperit, în planul dezbaterii publice, rezultatele guvernării în domeniile economic și social. La aceasta se adaugă o strategie de comunicare publică deficitară a partidului, care doar a reacționat defensiv și ineficient la atacurile venite din toate părțile, în loc să fie pro activ și  să impună temele de discuție.
4. Toate luările legitime de poziție pe tema „Statului Paralel”, a abuzurilor comise în justiție, în baza protocoalelor ilegale dintre SRI și diverse instituții, au fost contracarate cu ideea că PSD acționează din interes propriu, în beneficiul unor lideri sau acoliți ai acestora.
De asemenea, inițiativele PSD în zona reformării Justiției, justificate din perspectiva democratizării societății românești, a respectării drepturilor și libertăților fundamentale, au fost atacate de opoziția parlamentară și o parte a societății civile, ca fiind demersuri exclusiv în interesul liderului PSD, domnul Liviu Dragnea.
Prin urmare, se poate afirma, fără rezerve, că liderul PSD a devenit, prin vulnerabilitatea sa juridică, un obstacol în adoptarea acestor reglementări.
5. Manifestările împotriva guvernului și a PSD, în special cele din iarna anului 2017 și cele recente, din august 2018, au contribuit la polarizarea societății românești și la dezvoltarea unei atitudini agresive împotriva PSD, din partea unor segmente ale societății. Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid. În acest context, adoptarea prin ordonanță de urgență a unor măsuri de amnistie și grațiere este de natură să genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu căderea guvernului Dăncilă și cu pierderea guvernării de către PSD.
6. Promovarea în Guvern, Ministere, Agenții, alte instituții publice a unor persoane cu evidente carențe profesionale, incapabile să comunice corect, argumentat, pe temele guvernării.
7. Instalarea neîncrederii externe în PSD, pe fondul percepției că sunt atacate instituțiile statului de drept și Justiția. PSD nu a fost capabil să explice convingător, în plan extern, motivațiile reale și legitime ale demersurilor sale privind reforma în Justiție și încetarea  încălcărilor grosolane ale drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor de către „Statul paralel”.
8. Situația juridică vulnerabilă a liderului PSD, Liviu Nicolae Dragnea, a devenit vulnerabilitatea majoră a partidului, elementul principal de atac al opoziției și a unei părți a societății civile, o perpetuă sursă de neîncredere în plan intern și extern, motivul pentru care se pune la îndoială corectitudinea oricărui demers inițiat de PSD de în direcția reformării Justiției.
9. Conducerea discreționară a partidului, transformarea structurilor de conducere (Biroul Permanent Național, Comitetul Executiv) în foruri care validează deciziile luate într-un format restrâns, desființarea de facto a Consiliului Național și a Departamentelor partidului, lipsa dezbaterii interne în structurile politice și parlamentare.
În fața situației de criză, pentru a evita izolarea internațională a țării și pierderea încrederii în PSD, propunem următoarele acțiuni:
1. Demisia imediată a domnului Liviu Nicolae Dragnea din funcția de președinte al Partidului și din funcția de Președinte al Camerei Deputaților.
2. Asigurarea interimatului conducerii PSD de către doamna Viorica Dăncilă, președinte executiv, până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019. Democratizarea vieții interne de partid și asigurarea funcționării statutare a structurilor interne (Birou Permanent Național, Comitet Executiv, Consiliul Național, Departamente etc.).
3. Menținerea coaliției PSD-ALDE, singura garanție a continuării programului de guvernare. Negocierea susținerii parlamentare a Guvernului de către UDMR, minorități naționale, parlamentari independenți.
4. Îmbunătățirea actului de guvernare și consolidarea echipei guvernamentale. Agenda publică a Guvernului trebuie centrată pe investiții publice, sprijinirea mediului de afaceri în vederea menținerii ritmului de creștere economică.
5. Susținerea marilor proiecte de infrastructură critică (termoficare, alimentare cu apă etc) și a colaborării dintre Guvern și administrația publică locală pentru implementarea acestora.
6. Impulsionarea inițierii și derulării proiectelor privind infrastructura de mobilitate (autostrăzi, drumuri expres, centuri ocolitoare etc) de către administrația centrală și locală.
7. Susținerea necondiționată a adoptării și aplicării noii legi a Pensiilor, așa cum a fost elaborată de actualul Guvern.
8. Elaborarea unui plan coerent de eficientizare a sistemului de ajutoare sociale prin măsuri țintite, menite să-i ajute pe cei aflați cu adevărat în nevoie, astfel încât lupta împotriva pauperizării să înregistreze rezultate vizibile.
9. Pregătirea corespunzătoare a Președinției Consiliului Uniunii Europene, moment ce trebuie să genereze o îmbunătățire a imaginii României și a guvernării, în plan internațional.
10. Creșterea coeziunii grupurilor parlamentare și adoptarea în această sesiune parlamentară a pachetului de legi privind Justiția, legile de modificare a Codului penal, a Codului de procedură penală, a Codului de procedură civilă; legile privind securitatea națională, Codul administrativ, dar și inițiativele legislative necesare punerii în aplicare a măsurilor adoptate de Comitetul Executiv Național al PSD, din 1 septembrie 2018; legea off-shore; legislația privind regimul juridic al incompatibilităților și conflictelor de interese.
Grupurile parlamentare vor susține necondiționat guvernul PSD-ALDE și vor respinge orice moțiune de cenzură promovată de opoziția parlamentară.
11. Adoptarea unei legi a Lobby-ului în concordanță cu principiile de transparență și bune practici din statele cu tradiție în acest domeniu.
12. Ajustarea cadrului legislativ și normativ privind exploatarea resurselor naturale în baza principiului maximizării beneficiilor pentru români în condițiile asigurării unui cadru atractiv pentru investitori,
13. Adoptarea unei inițiative legislative privind amnistia și grațierea, după o largă consultare și dezbatere cu: Ministerul Justiției, CSM, ICCJ, asociațiile magistraților, UNBR și societatea civilă. Reforma justiției și a politicii penale pot reuși, fiind acceptate de societate numai în măsura în care convingem că acestea se fac în interesul protecției drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.
14. Condamnarea cu fermitate și luarea tuturor măsurilor pentru împiedicarea imixtiunii serviciilor secrete sau a grupurilor de interese ilegitime în actul de justiție, care trebui să se înfăptuiască imparțial, cu respectarea strictă a Constituției și a legilor în vigoare.
15. Susținerea referendumului național privind revizuirea Constituției din data de 7 octombrie 2018.
16. Susținerea Guvernului în procesul de rectificare bugetară. Pregătirea corespunzătoare a rectificării bugetare din luna noiembrie. Pregătirea bugetului de stat și a proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019 și adoptarea acestora până la sfârșitul sesiunii parlamentare.
17. Sprijinirea autorităților administrației publice locale prin alocarea resurselor financiare necesare funcționării și dezvoltării localităților. Adoptarea codului finanțelor publice.
18. Întocmirea unei strategii electorale coerente, care să asigure pregătirea partidului pentru alegerile din anul 2019, europarlamentare și prezidențiale și maximizarea șanselor de câștigare a acestora.
19. Îmbunătățirea relațiilor cu partenerii internaționali și recâștigarea încrederii în România și în Partidul Social Democrat. Trebuie să redevenim parteneri viabili pentru dialog în cadrul Partidului Socialiștilor Europeni și Internaționalei Socialiste.
Stimați colegi,
Demersul nostru este unul onest, care nu urmărește interese personale, ci salvarea Partidului Social Democrat într-un moment dificil. Facem apel la toți membrii Comitetului Executiv Național, parlamentari, președinți de Consilii Județene, primari, consilieri județeni și locali, membrii și simpatizanți ai partidului, să sprijine demersul nostru. Este important să rămânem uniți și solidari, să continuăm guvernarea, dar să avem și viitor. PSD trebuie să rămână cea mai importantă forță politică a țării, un partid de stânga modern și progresist, cu vocație europeană.
În numele comitetului de inițiativă al prezentei Declarații comune,
Paul Stănescu, vicepreședinte PSD,
Viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice
Gabriela Firea, vicepreședinte PSD,
Primar general al Capitalei
Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD,
Vicepreședinte al Senatului
București, 19 septembrie 2018

31 COMMENTS

  • Nu se va întâmpla nimic. Toti sunt super bogați , afaceri cu statul , cu dosare penale, ăștia numai împușcați ca Ceausescu se mai lasa de putere

   • Wernere,

    Banii de chirie de pe casa furata cu acte false? Unde sunt mai infractorule?
    Ca uite se sufoca Carmen de atata hotie.

   • Sondaj MINCIUNA a la Pieleanu /Avangarde:

    PSD 25% ( cand maresti salariile si pensiile scazi nu ?)
    PNL 24% (zau dar ce-a facut PNL de-a crescut ???)
    ALDE 10%
    Securistii din Romania impreuna 9% ( partid care nici nu exista inregistrat apropae la fel ca ALDE)
    Uniunea Securistilor Romania : 5%

  • In sfarsit ceva de mestecat pentru propaganda sekurista…
   Unde sunt restul de 17? SRi lucreaza la santajarea lor?

  • Caaaaat? trei insi ?

   Cu trei insi nici mcar pe responsabilul de scara nu-l poti demite.
   Foarte tare.
   Bomba prostiei sistemului securist.

 1. Asta e o gluma, nu? Sau ce? Papagalii astia chiar ne iau la misto?
  Principala justificare a cererii lor sint sondajele de opinie, in care PSD-ul, chipurile, se tot scufunda, iar Dragnea s-a inecat demult. Astia chiar n-au auzit ca despre manipularea prin sondaje s-a scris o biblioteca intreaga sau sondajele sint bune cind ne convin, iar cind nu, le bagam sub pres?
  Dragnea, cu aceleasi “pacate” ca si acum, cu aceleasi procese fabricate, cu aceleasi invinuiri nedovedite, a tras partidul in sus, pina la un scor record istoric, acum, deodata trage partidul in prapastie, fiindca asa spune Angi si Badita egal love. Adica societatea civila putin infumurata (!!), la care subscriu Gabi si Paul, adica imensa majoritate a greilor PSD! 🙂
  Sa remarcam doar ca se compara rezultatele in alegeri, UN FAPT IMPLINIT, cu DROBUL DE SARE, adica o nenorocire ce VA SA VINA, fiindca asa a decretat tata lu’ mama Omida
  Un alt “argument” absolut rizibil este neincrederea occidentului in PSD. Occidentul are fix atita incredere in tine cit esti de “amabil” cu el!
  Ii lasi sa plece cu TOT profitul, lasi redeventele sub nivelul marii, nu umbli la offshore, cumperi de la ei alea alea, de bani multi si fara sa faci caz de calitate, esti cel mai baiat bun, fain si DE INCREDERE.
  Cum te atingi de cele sensibile, cum devii un penal nenorocit si-si pierd orice urma de incredere. Pai asta-i argument impotriva lui Dragnea? Atunci dati-l jos si vindeti tara pe 30 de arginti, javrelor!
  In fine, pour la bonne bouche, semnatarii care au pus degetul pe aceasta “scrisoare” propun adoptarea unui set de masuri menite sa relanseze partidul. Te strimbi de ris: niciuna dintre ele nu e conditionata de debarcarea lui Dragnea; mai mult, majoritatea lor il au ca promotor si sustinator pe chiar impricinatul! Si-atunci?
  Probabil, perceptia semnatarilor este ca daca “scrisoarea” are multe idei, capata greutate, chiar daca acele idei sint niste timpenii. Vorba unui cunoscut (!) de-al meu: “E usor a scrie versuri / Cind nimic nu ai a spune …
  Eu zic ca mai vorbim dupa … Scrisoarea a III-a!

 2. Sa presupunem ca Dancila spune vineri in CEx: “Daca pleaca Dragnea, plec si eu”. Cred pucistii din PSD ca un guvern Orban, Ciolos sau orice alt prim ministru numit de Iohannis le va indeplini cerintele mai mult decat a facut-o Dragnea?

 3. Ar trebui ca toti cei care sustin PSD-ul sa puna umarul sa-l dea deoparte pe Dragnea si camarila lui toxica, numai rau fac partidului ca daca le-ar fi mers bine nu sareau astia ca arsi sa-i ceara demisia. S-or intelege ei dupa aia si cu legile amnistiei si gratierii si ce clinciuri mai au pe acolo dar scapati partidul si tara de un dictator.

 4. OK. “Revolutionarii” din PSD și-au dat seama ca se fac de ras și-au produs scrisoarea de divorț. Un document curios, de altfel, care folosește retorica președintelui si-a PNL pentru a motiva cererea—jumătate pare a fi scrisă de Prisca, sau de Ardelean, intr-o zi buna—și un amestec nedigerat din diferiți analiști politici neafiliați-punctul referitor la războiul cu toate serviciile deodată e citat din Chirieac—pentru a “proba” onestitatea semnatarilor. Stau și ma întreb ce înțelege votantul PSD din colajul respectiv mai ales ca semnatarii propun s-o lase pe Dancila sa le fie șef interimar la partid și, probabil, și șef al guvernului, deși propaganda johannista n-o scoate din “păpușa lui Dragnea” ! Iar, pe de alta parte, promit sa trateze “fin” cu UDMR-ul care trateaza foarte bine și singur cu orice guvern și sa amâne reforma justiției pana il consulta pe Bădița și Angi/societatea civilă asupra necesității schimbării codurilor, care societate civilă nu recunoaște legitimitatea PSD din pornire. Singurul lucru pe care îl poate înțelege votantul pesedist e ca “șefa”—de fapt, Firea a pornit totul, ceilalți doi sunt cavalerii chemați s-o apere—s-a supărat pe sefu și vrea sa-i ia casa și toate bunurile obținute in timpul căsătoriei la partaj; deci, înțelege ca scrisoarea e o făcătura, sau in cel mai bun caz o ciorba cu de toate pe care cineva vrea sa i-o servească in chip de icre negre. Ceea ce simt, probabil, și neutrii sau votanții ALDE; e o afacere personală care se va transa intr-un fel sau altul fără sa implice mai mult decât cercul restrâns al “familiei” PSD. Iar după ce-am auzit-o pe madam Crețu zicând ca ea, una, vrea sa rămână departe de aceste” tensiuni”, mi s-a consolidat bănuiala ca nici la “Europa” nu se sinchisește nimeni de divorțul pesedist. Dacă revolutionarii din PSD erau oameni pragmatici (nu simpli trădători) ar fi cerut demisia lui Dragnea imediat ce ar fi realizat faptul ca Johannis n-o sa renunțe sa-l doboare pe toate căile imaginabile, și ca, astfel, va murdari imaginea partidului pana la desfigurare. Iar dacă Dragnea era și el un pragmatic (așa cum îl descrie opoziția: interesat doar sa nu ajungă la pușcărie) ar fi promovat oamenii capabili din partid, nu mediocrități cu apartenența incerta, ca Grindeanu sau Tudose și s-ar fi putut chiar retrage din șefie după ce aceștia ar fi fost consolidați in executiv. Așadar ura și la tribunal! Ca parca n-aveam destule dosare penale pe creier, trebuia și unul in “civil” sa ocupe electoratul; pe când unul comercial?

 5. Parca erau n-spe semnaturi in favoarea “pasului in spate” a “marelui muftiu” Dragnea ?
  Statul paralel n-a putut corupe mai multi sefi psd-isti, numai 3 insi ?
  Fiind un observator a vietii politice romanesti, a celor de la putere, nu ascund faptul ca-n actualul guvern, ar fi loc si de unii ministri mult mai performanti.
  Imi aduc aminte ce mana de fier a avut dl. Basescu in concucerea pdl-ului, de ce n-ar avea-o si dl. Dragnea, mai ales ca psd-ul este un partid mamut, cel mai numeros din Europa, pe aripa social-democrata.
  Poate ne spune d-na Firea care-i spilul cu schimbarea denumirii din RATB in STB ?

 6. Dun pt de vedere al supravietuirii PSD, Firea are dreptate. Totusi nu inteleg cum poate spune ca cei trei prim ministri desemnati de Dragnea au carente profesionale si o imagine gri in partid dupa care propune ca conducerea interimara a partidului sa fie preluata de una dintre aceste figuri gri si cu “carente prodesionale”, recte Veorica. Asta n-am prea inteles-o. Sa-l schimbe pe Contestat cu doamna cu carente si gri?!
  Pai ce facuram vere

  • Si inca ceva: traim vremurile “Dragnea”: adica Tutuianu a ajuns “leader PSD” si lui Veorica Dancilae vazuta ca un valabil “leader interimar al PSD”. Va dati seama??? Si acum, adceti-va aminte da Coposu, chiar si de Bombonel, Base sau Crin. Cat am decazut ca si “aluat”!

   • toate partidele au o criza de personal..singura data cand i-am dat dreptate lui basescu a fost cand a spus acum cativa ani buni ca in viitor toate partidele o sa aiba probleme legate de personalitati

  • Acuma tu crezi ce spune Firea???
   Normal ca ea zice sa ramana Dancila ca altfel ar pica guvernul si atunci cine ar mai urma-o daca ea nu le da nimic? Cine e prost sa lase guvernarea din mana pt cioara de pe gard=Firea? Asadar ea mesteca pe-asta cu Dancila ( fara sa o intrebe pe Dancila) sa smulga cati mai multi psdisti in cex…Dar Dancila poate veni in cex sa spuna ca daca pleaca Dragnea pleaca si ea de la guvern si atunci PSD pierde guvernarea, sa vedeti cati sustinatori mai are atunci Firea….

 7. Era previzibil ca se va ajunge aici.
  Modul în care a înțeles D-l Liviu Dragnea ca trebuie sa fie liderul celui mai puternic partid din România este cel care l-a adus în aceasta situație astăzi.
  A făcut și a desfăcut propriile guverne (unul dat jos chiar cu moțiune de cenzura).
  Ce mi se pare mie grav este ca D-l Dragnea induce ideea ca fără dumnealui , PSD-ul nu mai inseamna nimic , ca de fapt PSD=Dragnea și dacă exista critici și contestatari , fie și din propriul partid, sunt catalogați trădători și partizani cu “statul paralel”. Este mai mult decât ticaloasa și bolnavicioasa aceasta atitudine. Mai mult decât atât, prin acțiunile și declarațiile dumnealui iresponsabile a contribuit major la decredibilizarea tuturor instituțiilor din România.
  A făcut afirmații și acuzații grave fără sa poată aduce o dovada concretă și a folosit proprii oameni
  din partid drept scut. Declarația sa ” Nu vreau sa plec ca prostul din funcție și din aceasta viata!” arata de fapt miicimea sa și rezulta faptul ca nimic nu mai contează ce se intampla în partidul sau si in aceasta tara pt dumnealui, in afara de sine.
  D-l Dragnea are de răspuns la foarte multe întrebări. Una dintre ele ar fi , cum de multi din colegii sai din partid sunt trădători și fraternizeaza cu “dusmanul” , cu toate ca niciunul nu au apărut în fotografii cu “statul paralel”?
  Când accepți lideri mediocri , nu faci altceva decât sa te cobori pe tine!

  • D-na , nu Dragnea a aranjat dosare politice..daca ne-am ghida dupa argumentul tau cu aparitia in fotografii a lui Dragnea n-ar mai trebui sa avem incredere intr-un politician..De exemplu eu nu v-as judeca daca ar apare o fotografie in care sunteti alaturi de koveshila nu stiu ce sindrofie

   • Aveți dreptate, d-le, nu Liviu Dragnea a făcut dosare politice, am insa dreptul sa cred ca e ipocrit.
    Sub conducerea d-nei Kovesi , la DNA s-au întâmplat multe lucruri nefirești, mai mult de atât, dansa este responsabila în bună măsură de toată situația în care se afla DNA-ul acum și de faptul ca a creat posibilitatea ca acum acum toți cei vizați (vinovați sau nevinovati) striga “abuz”, “dosar politic” etc.
    Vreau adevărul, dar cu dovezi, nu vorbe în care sa cred orbește, vreau sa putem cântări cu aceeași măsură faptele.
    Și as mai vrea ca România sa evolueze, sa se rezolve problemele acute pe care le avem.

 8. Cei care -i cer demisia lui Dragnea sunt atat de tantalai incat nu si dau seama ca presa care nu iubeste PSD-ul si acum ii lauda o sa se intoarca si impotriva lor dupa disparitia llui dragnea.Mai bine ar fi asteptat sentinta definitiva din ultimul dosar al lui Dragnea..

 9. wow…3 semnaturi?…ale acelorasi conserve deja plesnite? Pandela ‘da’ best ;-)))))
  P.S. Pandela, mai baga niste voucere pentru iarba. Sondajele spun ca ai cam scazut zielele astea in ochii tefelistilor.

 10. Vorba lui ciordache :Go home Dragnea !!!…Șandramaua din Teleorman de dărâmă …Sper că susținători din media nu dau nume sa nu se facă iar de băcănie susținând pe Dragnea când este clar că mai mari PSD îl vor debarca urgent și
  cu mare tam tam…..Apropo ce presa este asta când ieri uni așa analiști cu surse in PSD spuneau că scrisoarea este o invenție și că în PSD nu sânt probleme.Asta nu este presă liberă ci doar o mizerabila propaganda comandata de Dragnea .Rușine acestor ziariști mincinoși slugoi care știu ce de întâmplă dar mint cetățeni la televizor …

 11. Nu va pleca domnul dragnea! Și este foarte bine. Sa rămână și doamna firea sa se ducă la sotul dânsei la Ilfov.

 12. Respect pt. Codrin Ștefănești. Ca susține Președintele PSD. Nu va păcăliți nu se suspenda un președinte de partid printr-o scrisoare pe care firea a făcut-o.

 13. 3 lideri = 3 tradatori, n-au convins prin scrisoare si discurs, in schimb au convins prin actiune, exact la momentul oportun.

 14. Actiune tipica statului paralel, condamnare fara dovezi, in cazul lui Dragnea demisie fara incalcarea statutului partidului.

Leave a Reply