Premierul Viorica Dăncilă a transmis luni preşedintelui Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniştrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării Regionale.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții.

Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.

„Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă faptul că cei doi au dosare penale ar fi un argument pentru respingere, preşedintele Iohannis a răspuns: „Aceste argumente le veţi putea găsi în argumentaţia pe care o voi prezenta, inclusiv public”.

Guvernul precizează că aşteaptă în continuare motivarea preşedintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, aşa cum prevede Constituţia României şi cum precizează deciziile Curţii Constituţionale.

3 COMMENTS

 1. Prostul pana nu e fudul nu e prost destul!”nu am formulat un refuz,fiindca asta va fi”d’ale lui klaus batand campii cu ranjetu-i caracteristic,voi refuza dar o sa stiu abia saptamana viitoare de ce,fabulos!Nicio noima decat faptul ca a prins funia si trage ca bezmeticul de ea!Ce Constitutie,ce legi,doi bani nu da pe asta,argumentatie,hai ma lasi,o redacteaza in alte n-spe zile!O plangere penala,ca ne tot dam curati,i-as face pentru subminarea activitatii guvernului,ceva stufos,pompos si cu dedicatie speciala pentru un infractor dovedit de instanta,posesor de avere modica cu acte false!Ca sa numeasca interimarii trebuie sa recunoasca ca incalca Constitutia nefiind nici acum date explicatiile legale propunerile care asteapta in continuare,motivele refuzului!Nu-l intereseaza nume,intereseaza doar statul capra!Niciun cap si nicio noima,absurditati!Il vrea pe orban si nu poate si de aici nebunia!

  • Presedintle Iohannis incalca legea si constitutia cu SFIDARE si TUPEU.

   ce sa mai asteptam atunci de la procurorii abuzivi?
   Ce sa mai asteptam atunci ca serviciile sa respecte legea?

   Si gainile psd-iste ce fac? NIMIC. Se vaita ca avem predintia UE si nu putem…
   La naiba cu presedintia UA daca toleram inclcarea legii la cel mai inalt nivel.

   SUSPENDAREA lui Iohanni singura solutie indifernet ce vrea UE si ambasadorii sorosisti. Romania e tara mea, nu a lor a secursitilor mondiali.

 2. Domnule Radu Tudor, nu vă mai mirați, nu vă mai întrebați, nici dumneavoastră și nici fostul ministru al muncii, Lia Olguța Vasilescu, de ce președintele refuză desemnarea respectivei doamne în funcția de ministru. Președintele cunoaște foarte bine cine a fost, cine este și ce a făcut dna Vasilescu. Oricine poate să se mire, să se întrebe de ce și de unde această atitudine din partea președintelui, dar niciodată nu dumneavoastră, analistul militar, și nici dânsa, fostul ministru al muncii, care timp de un an ați dezinformat opinia publică și ați bătut câmpii pe tema salariilor nesimțite ale militarilor și pensiile speciale ale rezerviștilor, urmașii celor pentru care azi Antena 3 plantează stejari. S-a terminat și cu stejarii. Câtă ipocrizie! Oricine se poate întreba de ce președintele nu respectă Constituția, de ce nu respectă deciziile CCR, dar dna Vasilescu, nu, când dânsa în calitate de ministru a încălcat prevederile Deciziei 20/2000 privind egalitatea de tratament între pensiile magistraților și cele ale militarilor, atunci când a emis Ordonanța 59/2017, ordonanță care a dus la decapitarea Sistemului Național de Apărare (au trecut în rezervă 846 ofițeri și 988 subofițeri),grade mari și grade mici, funcții care și astăzi sunt vacante.
  Niciodată o pensie militară n-a crescut cu 300%, voi ați spus-o.
  Cum vor fi rezolvate, dle Radu, inechitățile în domeniul pensiilor militare dacă prin înghețarea actualizării pensiilor la soldele activilor, diferențele între pensiile celor ieșiți la pensie în 1990 vor fi de 5 ori mai mici decât ale celor ce trec în rezervă în 2019? De ce dna Vasilescu a retras militarilor dreptul de a li se indexa pensiile cu 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat? Nu era suficient că li s-a anulat actualizarea în baza creșterii soldelor? Cu ce drept anulează o ordonanță de urgență un drept acordat de o lege organică? Ei dle Radu, nu vî întrebați că și pentru astfel de chestiuni, președintele refuză s-o desemneze? Ca analist militar, după cum susțineți că sunteți, puteți pricepe aceste chestiuni? Știți care-i media salariilor în armată și poliție și pe unde se află pe acea piramidă, dar pensiile militare și al polițiștilor, alea speciale pe care le vedeați dvs.?
  Dacă aceste ziceri sunt conforme cu realitatea, rog să ștergeți acest comentariu.

Leave a Reply