Arestul Central al Poliţiei Capitalei va fi extins, din cauza supraaglomerării, în alte două corpuri de clădire din curtea instituţiei, unde au sediile revista Poliţia Română şi Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii, potrivit unor oficiali din IGPR.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că Arestul Central al Poliţiei Capitalei urmează să fie extins întrucât gradul de ocuparea a acestuia a ajuns la aproape sută la sută.

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au hotărât, la sfârşitul anului trecut, ca Arestul să fie extins în alte două corpuri de clădire situate în curtea acestuia, ocupate de revista Poliţia Română şi Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii.

În acest sens, s-a hotârât ca redacţia să fie mutată în aceeaşi clădire în care funcţionează şi Centrul de Presă al IGPR, în strada Domniţa Anastasia, în timp ce angajaţii Institutului pentru Prevenirea Criminalităţii vor lucra în clădirea Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, din strada Mihai Vodă, unde, conform surselor citate, au început deja lucrările pentru reamenajarea birourilor.

În prezent, în Arestul Poliţiei Capitalei sunt închişi, printre alţii, fosta şefă a DIICOT Alina Bica, cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin, primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi fostul ministru al Internelor Cristian David.

Presa a semnalat in mai multe randuri conditiile mizere din Arestul Politiei, cu igrasie, gandaci, sobolani, pereti murdari, mobilier vechi si degradat, instalatii sanitare defecte permanent sau lipsa.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, că “pe parcursul anului 2014 a fost analizată, în mai multe etape, situaţia Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă 1, programându-se lucrări de reabilitare şi igienizare a acestui spaţiu”.
Sursa citată a precizat că în perioada următoare vor avea loc lucrări de igienizare în zona de acces, spaţiul destinat vizitatorilor, precum şi în camerele în care se asigură dreptul la grefă, urmând să fie adusă şi mobilă nouă.

Renovarea va fi realizată cu angajaţi ai Poliţiei Capitalei şi nu se va apela la serviciile unei societăţi private, a mai precizat sursa citată.

Deputatul PMP Elena Udrea, care a stat în Arestul Central al Poliţiei Capitalei din 10 februarie până în 17 februarie, a solicitat conducerii structurii să-i permită ca, pe banii ei, să văruiască celula în care a fost închisă, să vopsească gratiile şi caloriferele, să schimbe mobilierul şi să tapeteze pereţii, potrivit unor surse din Poliţie.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că, în virtutea legii donaţiei, Elena Udrea a adresat conducerii Arestului Central al Poliţiei Capitalei o cerere în care a solicitat să i se permită să-şi renoveze celula. Solicitarea Elenei Udrea urma să fie analizată în această săptămână de şeful Arestului Capitalei.

3 COMMENTS

  1. Pai tocmai au anuntat ca s-ar putea sa fie eliberati toti din lotul Bica! Asa ca, se face loc, de ce sa-l mai mareasca?! Eventual pentru drogati…

    Scurta poveste: Unu’ erea in cautarea fericirii. Si o tot cauta el asa, pana la urma se duce la bordel pentru o detensionare si peste trei zile s-a dus cu maxima fericire la dermato-venerice pentru tratament. Astfel, a gasit fericirea maxima in viata, pe care el o cauta. Mortii lor.

  2. Propunere

    Cei ce solicita Arest la Domiciliu sa se oblige ca vor primi in unul sau mai multe dintre proprietatile lor imobiliare intre 10 si 50 de persoane retinute sau condamnate impreuna cu paza aferenta.Va inchipuiti cati detinuti ar incapea in fortareata lui Videanu de la Snagov.

    • Are doar trei camere, a spus omu’, trei camere dar care au 5000 de metri patrati insumat. Nu ai de ce sa il suspectezi sau sa-l acuzi.

Leave a Reply