Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a explicat la ”Punctul de Întâlnire” ce va fi impozitul pe gospodărie și care este politica fiscală a actualului guvern, privind cota unică de impozitare.

”Trăsătura liberală a policitii fiscale e fiscalitatea mică. Politica avansată e ca până la 2.000 de lei impozit zero, peste 2.000 de lei – 10 la sută. Nu e o cotă în sensul creșterii impozitului. Este o propunere. Eu sunt rezervat pentru că nu știu dacă nu este o scădere prea mare, care nu este necesară. Aș menține la veniturile peste 2.000 de lei cota de 16%. Nu este vorba de creșterea cotei peste 16, ci reducerea la 10. Eu zic să vedem cum vor evolua încasările” a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE a spus clar că nu se va mări cota unică de impozitare.

”Impozitul pe gospodărie este o modalitate de a pune veniturile în comun, pentru a putea beneficia de avantajele date de deducerile fiscale pentru anumite cheltuieli. Nu are legătură cu cota de impozitare. Îmi doresc ca cei din opoziție să nu dezinformeze. Dacă vom decide ceva vom decide în sensul micșorării cotei de impozitare, nu a majorării ei” a subliniat Tăriceanu.

https://www.antena3.ro/economic/calin-popescu-tariceanu-nu-vom-majora-cota-unica-de-impozitare-410255.html

 

5 COMMENTS

 1. Singurul lucru bun facut de pnl, cota unica de impozitare, pe cale sa fie distrusa de psd si initiatorul acesteia, cac p tariceanu! Astia parca vor intentionat sa distruga tara, mediul privat. Probabil e o razbunare pentru proteste, pentru ca loveste in principal mediul privat, din care s+a iesit masiv la proteste!

  • Da …cu cele mai masive proteste ale Romaniei se pot lauda capcaunii astia urmariti penal! Milioanele de oameni frumosi i-a facut cunoscuti si pe NESABUITII ASTIA!

   • Cota unica a PSD v-a fi de :
    0%
    10%
    16%
    Ce naiba e asa greu de priceput sensul cuvantului unic !!
    In viitor cota unica o sa aiba si alte trepte de impozitare, important e ca ramane unica !

 2. “Eu zic sa vedem Cum vor evolua încasările”. Genial. Deci totul este la nivel experimental. Mari conducători.

 3. Pentru ce mai exista cota unica? Cota unica e valabila doar cand e vorba de unica folosinta a vietii/de unica folosinta si doar ca sclav pe plantatiile politico-scaunari! Pentru ce mai trebuiesc banii, daca valoarea este aproape nula precum sanatatea si viata omului care nu mai conteaza decat ca afacere internationala? De ce mai vorbesc astia de cota unica sau de banii romanesti daca pe guri au doar VALUTA in orice moneda? Traiesc si vetuiesc in Romania ca guristi aerieni, in niciun caz pamantean la nivelul solului romanesc,in baza societatii pe care urla in gura mare:o reprezentam! Ca societate sub dezvoltata 70-80/100 din masa mare a traitorilor in Romania, cu asta se lauda ei rotunjindu-si veniturile prin ocuparea mai multor locuri de munca doar pro buzunarul propriu? INS spunea ca sunt nu stiu cate locuri de munca ocupate dar nu si ndle ocupantilor mai ales numiti politic care sug tot ce inseamna venituri! La ei cota umica…en gros evitata 🙂 🙂 :))))

Leave a Reply