Politia franceza a facut un pas important pentru capturarea celor trei teroristi care au savarsit oribilul atac de la Paris.

Este vorba despre doi frati musulmani si un al treilea complice al acestora. Toti au un trecut terorist si pregatire in materie. Sunt cinsiderati foarte periculosi, putand folosi in orice situatie armele pe care le au.

Ministerul de Interne francez beneficiaza de mai multe cooperari deschise deja cu servicii de informatii aliate din NATO pentru localizarea si capturarea teroristilor.

Potrivit www.antena3.ro, doi franco-algerieni sunt în vizorul poliţiei în urma atacului comis miercuri la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, relatează Le Point în pagina electronică, conform Mediafax.

Cei doi bărbaţi suspecţi de 32, respectiv 34 de ani sunt originari din Pantin, o suburbie a Parisului, şi au revenit din Siria în vara anului trecut.

Unul dintre suspecţi a fost judecat în 2008 în urma destructurării filialei irakiene “al 19-lea arondisment” din Paris. El a fost arestat în 2005 în timp ce se pregătea să plece la Damasc.

În perioada 2003-2005, această organizaţie ar fi încurajat zeci de tineri francezi să plece la lupte în Irak.

Al treilea suspect căutat este un om al străzii născut în 1996, relatează Le Point.

7 COMMENTS

 1. Fara sa ma pretind analist politic, sau fin cunoscator al situatiei, vreau sa fac un comentariu- paralela.
  Se stie ce actiuni in forta au fost facute de francezi (si de alte natii) pentru a repatria tiganii romani; urcati de mai multe ori in avioane, li s-au dat si bani, pentru a pleca din Franta si a veni in Romania. Dar ei nu fac decat sa cerseasca, sa cante pe la metrou, sau sa mai fure cate un portofel. Nu isi pun cagule pe fata, nu trag cu kalasnikovul.
  Cum intra ceilalti, care fac asta, in Franta? Au nevoie de pasaport, nefiind cetateni europeni. De ce sunt acceptati? Daca au fost prinsi cu ceva, de ce nu li se interzice intrarea pe teritoriul francez?

 2. Da, potrivit publicaţiei…., încă la ora asta de dimineaţă, nu a fost arestat niciunul, din cîte ştiu. molcăiala, temerea, după cum spuneam întrun mesaj, dublă cetăţenie/trimişi de…pentru destabilizare, distrugere,…o să trageţi concluziile ceva mai tîrziu…

 3. Cum să poţi crede ce se spune prin franţa, dacă libertatea presei, libertatea de a scrie, libertatea de a vinde cărţi fie şi cu subiecte de manipulare ori denaturare a adevărului! Cu ceva timp în urmă, ceea ce trebuia să se finalizeze în 2014 cu acelaşi şoc şi groază, s-a dat spre vînzare o carte, carte care s-a vîndut ca pîinea caldă, ,,la un popor care are inteligenţă şi professionalism cumpărate din străinătate, din orice ţară”, nu te poţi aştepta la alceva, nu te poţi aştepta decît la violenţă şi ură indusă (nu că la noi nu s-ar practica cu success) http://www.thelocal.fr/20150107/michel-houellebecq-vision-of-france-in-2022, intraţi, traduceţi, citiţi şi analizaţi matrialul şi o să vă convingeţi, acest material este Updated, vina este strict a politicienilor complici în afaceri cu oricare ţară, lăsînd în ,,beznă” poporul căruia îi cere votul…

 4. O intrebare se impune … Ce faceau serviciile secrete ?
  In contextul actual , acesti extremisti trebuiau subravegheati si in toaleta de acasa……
  In momentul in care exista un risc extrem de ridicat pentru atacuri teroriste , cum dracu de nu au fost supravegheati tocmai cei ce ameninta cu aceste atacuri ?
  PS : sau poate au fost lasati …Opinia publica trebuie viciata cumva , pentru a accepta , ceva …….

 5. în comentariul meu de ieri, am scris clar, că vor continua distrugerile, sper să nu fie adevărat, dar, motivaţiile pentru care susţin şi mă bazez sunt clare, au firul adevărat pentru ceea ce se întîmplă la momentul de faţă, cu scuzele de rigoare, dar nimeni nu recunoaşte nimic!

 6. Ori au fost profesionisti bine antrenati in executarea unor asemenea misiuni, a caror pregatire si singe rece se pot vedea din imaginile prezentate, si atunci n-aveau cum sa-si uite actele din simplul motiv ca, ocupindu-se cu asa ceva, nu poarta acte asupra lor, sau cel putin nu actele proprii, ci eventual detin o identitate falsificata, ori, daca si-au uitat actele de identitate (reale) in masina, sint niste tembeli care ar fi putut sa se-mpuste singuri in picior sau intre ei. La ce dracu mai purtau masti si manusi, daca aveau la ei acte de identificare? Sau dupa atac urmau sa mearga la circa financiara sa-si plateasca impozitul ori la banca sa-si ridice dobinda de la depozit?

Leave a Reply