Home Articole Secretarul General NATO face un anunt important

Secretarul General NATO face un anunt important

2226
0

Miniștrii apărării din statele membre ale NATO, care se reunesc miercuri la Bruxelles, ar urma să aprobe crearea unor noi structuri de comandă pentru coordonarea mișcărilor de trupe și echipamente peste Atlantic și în Europa, a declarat marți secretarul general al NATO, Jens Stolenberg, într-o conferință de presă la Bruxelles, transmite dpa.

Stoltenberg a menționat că adaptarea structurilor de comandă ale Alianței Nord-Atlantice este necesară ‘atunci când tensiunile cresc din nou’, el făcând referire la sporirea amenințării ruse.

”Trebuie să fim capabili să deplasăm forțe, trupe peste Atlantic, din America de Nord în Europa. Capacitatea noastră de a muta forțe este esențială pentru descurajare și pentru apărarea colectivă”, a adăugat oficialul NATO.

Una dintre noile structuri de comandă se va concentra pe protejarea liniilor maritime peste Atlantic, iar o alta va îmbunătăți deplasarea de forțe și echipamente în interiorul Europei. Nu s-a decis deocamdată unde vor fi localizate centrele de comandă.

Schimbările în structura de comandă a NATO vor include recunoașterea amenințărilor la adresa securității cibernetice și dezvoltarea mijloacelor de apărare și descurajare a unor astfel de atacuri.

În timpul reuniunii din 8-9 noiembrie, miniștrii apărării vor mai discuta despre misiunea ‘Resolute Support’ din Afganistan, la are participă 13.000 de militari străini, și despre situația din Coreea de Nord.

Referitor la misiunea ‘Resolute Support’, Jens Stoltenberg a spus că NATO intenționează să aducă la 16.000 numărul militarilor participanți, care vor continua să instruiască, să ajute și să consilieze forțele afgane. Aproximativ jumătate dintre cei 3.000 de militari suplimentari vor fi furnizați de SUA.

În marja reuniunii miniștrilor apărării din NATO, secretarul american al apărării James Mattis va prezida o reuniune a Coaliției globale împotriva grupării Statul Islamic, scrie Agerpres.

Leave a Reply