Secretarul General NATO : Ţări din Asia susţin războiul din Europa declanşat de Rusia

În discursul său la Adunarea Parlamentară NATO, Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg a dezvăluit cine sunt ţările de pe alte continente care susţin războiul Rusiei în Europa, pe teritoriul Ucrainei :

Trebuie să ne amintim cine susține de fapt războiul Rusiei în Ucraina.

Cei mai importanți furnizori și susținători ai războiului Rusiei din Ucraina din Europa, sunt țări din Asia.

China susține economia de război a Rusiei furnizând echipamente cu dublă utilizare, fiind cel mai important partener comercial. China nu a condamnat, în niciun moment, invadarea Ucrainei de către Rusia. China a intensificat relațiile comerciale economice cu Rusia și furnizează 90% din microelectronica pe care Rusia o primește provine din China. Și aceste microprocesoare, microelectronica sunt echipamentele pe care Rusia le folosește pentru a construi rachete, tancuri, avioane, care sunt apoi folosite pentru a conduce războiul brutal împotriva Ucrainei.

Deci, fără acest sprijin economic din partea Chinei, Rusia nu ar fi fost capabilă să conducă războiul în felul în care o fac împotriva Ucrainei. În schimb, Rusia își ipotechează viitorul Beijingului.

Apoi, celălalt furnizor este Iranul, furnizarea de drone ajută Rusia să construiască o nouă fabrică de drone în Tatarstan, Rusia.

Coreea de Nord furnizează peste un milion de obuze, obuze de artilerie din Coreea de Nord până în Rusia. În schimb, Rusia împărtășește tehnologie care le permite Iranului și Coreei de Nord să își dezvolte programele nucleare și de rachete.

Deci, ceea ce vedem în Europa, în Ucraina este modul în care Asia contează pentru războiul din Ucraina. Și ne reamintește că ceea ce se întâmplă în Europa contează pentru Asia și ceea ce se întâmplă în Asia contează pentru Europa și că China și Rusia, puterile autoritare, Iran, Coreea de Nord, sunt din ce în ce mai aliniate. Prin urmare, trebuie să nu extindem NATO în Asia Pacific, NATO va rămâne Europa și America de Nord.

Pentru a lucra cu partenerii noștri din Asia Pacific – Australia, Noua Zeelandă, Japonia și Coreea de Sud, i-am invitat să participe la summitul de la Washington.

Aceasta va fi pentru a treia oară, reflectând faptul că ne extindem cooperarea cu aceste țări, pentru că împărtășim aceleași valori pe care le credem în societățile democratice deschise, dar credem cu tărie în necesitatea de a rămâne împreună în susținerea acestor valori.

#NATO
#Europa
#Asia

Leave a Reply