Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, că se roagă la Dumnezeu ca dosarul Hexi Pharma, pe care Parchetul General l-a finalizat în anul 2017, să nu ajungă la ÎCCJ pentru că nu are unde să-l depoziteze. De asemenea, a afirmat că instanţa supremă nu are săli în care să judece Dosarul Mineriadei, dar ”nimeni nu s-a gândit să îndrepte această strâmbătate”.

Preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, la bilanţul Parchetului General că justiţia din România ”de 28 de ani traversează perioade interesante”, iar din patru în patru ani au loc tot felul de reforme.

Ea a vorbit despre ”legi multe, neclare şi imperfecte, instanţe supraaglomerate, sistem haotic al căilor de atac, noi coduri, care au avut dept efect prelungirea, îngreunarea procedurilor, afectarea la o judecată într-un termen rezonabil şi crearea unei practici neunitare”.

“Vă mărturisesc, deşi mă doare să spun asta, că pot să accept ideea că nimeni nu s-a gândit la efortul intens pe care un magistrat îl poate face pentru a lucra în asemenea condiţii, dar nu pot să accept ideea că nimeni nu s-a gândit la destinatarul final al acestei reforme, şi anume cetăţeanul. Ascultam astăzi raportul de activitate, am privit, dar nu neutru, faptul că a fost finalizat dosarul Hexi Pharma. Vă rog să mă credeţi că mă rog la Dumnezeu ca acest dosar să nu vină într-o formă sau alta destul de curând la Înalta Curte pentru că pur şi simplu Înalta Curte nu are unde să-l depoziteze. Am văzut că s-a finalizat Dosarul Mineriada, care a fost trimis în judecată la Înalta Curte. Înalta Curte nu are o sală unde acesta să fie judecat. A trebuit să încheiem diferite protocoale cu Curtea Militară de Apel şi acea sală pusă la dispoziţie e neîncăpătoare şi ne rugăm la alte instannţe din Bucureşti pentru a ne găzdui pentru a judeca acest dosar. Dragii mei colegi, aceasta este realitatea din România, dar nimeni nu s-a gândit să îndrepte în primul rând această strâmbătate din justiţia din România”, a declarat Tarcea.

Aceasta a afirmat că, în aceste condiţii, este nevoie de ”dăruire şi sacrificii” din partea celor ce lucrează în sistem, astfel încât să se poată desfăşura activitatea şi să se ajungă la rezultate bune.

”Aproape în fiecare zi trebuie să facem faţă provocărilor”, a mai sus Cristina Tarcea, care însă a precizat că atitudinile şi comportamentele celor din sistem nu trebuie să lase loc la ”suspiciuni şi bănuială”.

”La Bilanţul Inspecţiei Judiciare de ieri am remarcat o concluzie nefericită care este aceeaşi ca cea de anul trecut: în ultima perioadă, deşi numărul acţiunilor disciplinare a scăzut, a crescut numărul abaterilor săvârşite cu reacredinţă şi gravă neglijenţă. Nu pot să nu vă atrag atenţia asupra acesui fapt. Comportamentul nostru este de natură a contribui la ridicarea încrederii în actul de dreptate şi de justiţie”, a mai spus preşedintele ICCJ, scrie news.ro

12 COMMENTS

 1. scz! Cum nu are unde sa depoziteze? In sediile k,t…. in spatiile construite de evazionisti… in sediul A3 🙂 si alte televiziuni Sau poate in mall-ul de la Targoviste. Dar mai bine la Berevoiesti ca tot ii iarta de pacate. Tanti! Nu la Dumnezeu trebuie sa te rogi pentru spatii. Iti da luluta sau tudorel. Uite inca o soluteie: Tot vine vara si se deschide sezonul la stiuca, le poti duce si judeca la belina sau la nea dinescu, este om valabil si da o sarma exotica neimpozabila pe 600 si cu lautari bonus.O hotarare de guvern si gata toate dosarele dna grase se judeca in sediile inculpatilor la pomana porcului,ce atata trambaleala cu hartii fara rost si va mai mirati de ce se taie padurile ,,fiti ecologisti si nu mai trageti la imprimanta ” va spune soptitorul cu studii teodorovici cum sta treaba cu on-line si etajul 2. Cat i-ati frecat fara rost pe cei sfinti din dosarul microsoft mai bine ii puneati sa automatizeze justitia si tot va alegeati cu ceva

  • HexiPharma este un fas mare pentru care kowesi a fost medaliata de francezi. Microsoft a fost inchis ca asa a primit ordin de la Klemm, adevaratul guvernator. Desi sunt de la PSD, s-au facut disparute 3,4 milisrde la patrihoatele ruginite. Ce inseamna un dosar cu sptraini sau stapani? Cei care corup nu apar. Banii sunt in bancile americane asa ca …!

  • Pai dna Tarcea, banii s-au dus la DNA la madam Covesi, aia cu care stateai la prezidiu.

   Stand asa cu fundul in doua luntre poate sa te rastoarne in apa…

   • Sefa ICCJ Cristina Tarcea:

    “Nu voi face greseala de a pune semnul egalitatii intre procuror si avocat, atat timp cat potrivit Constitutiei, Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii”

    Demisioa doamna, nu aveti ce cauta intr-o judecatorie darmite sefa celei mai inalte curti.

    • Si mai adaug,

     Interesele generala ale societatii nu sunt mai presus de interesele unui cetatean care se afla intr-o sala de judecata si care trebuie sa aiba un proces corect si sanse egale in fata statului si a procurorului public.
     Daca nu intelegeti asta e ffff grav….e elementar in statul de drept democratic.

 2. radu tudor insista cu cresterea economica sanatoasa bazata pe industrie :)))))
  ai inflatie in crestere si deficit de balatanta externa uriasa, investitii public-private in scadere. sa se duca psdistii la economistii de la oxford sa le explice cum e treaba. asa era in comunism, niste cismari erau doctori ingineri.

   • Statul român, cât a mai rămas din el, se împrumută zilnic ca să-și rostogolească datoriile și apar niște propagandiști bruxelezi care o ard cu creșterea economică sugerând chipurile că statul român ar fi artizanul creșterii economice. Dacă s-ar fi dorit informare și nu propagandă atunci analiștii bruxelezi ar fi defalcat statisticile și ne-ar fi prezentat ce creștere economică au avut firmele cu capital străin ce activează în România, ce creștere economică au avut firmele cu capital românesc și ce creștere economică a înregistrat bruma de firme deținută încă de statul român. La grămadă, indicatorul creștere economică are doar rol propagandistic: vă spunem noi ce bine vă este în UE că voi sunteți incapabili să sesizați realitatea! Ceva similar cu pixelul albastru prezentat de Funeriu: nu este ce vedeți ci ce vă spun eu că trebuie să vedeți!
    Ar fi fost o șmecherie dacă firmele străine din România, de fapt singurele care au înregistrat creștere economică, s-ar comporta corect față de statul român și ar plăti acestuia impozitele datorate fără să apeleze la „optimizări fiscale”. În aceste condiții, creșterea economică trâmbițată de propagandiștii de la bruxeles și preluată de patrioții autohtoni nu aduce nici cel mai mic beneficiu României, care este sortită să încremenească în subdezvoltare, de seva și bogățiile ei, lăsate de Dumnezeu românilor, să beneficieze alte popoare.

   • hai sa iti explic de ce e nasol. spune ca e prima crestere economica la tine pe strada ca te aud oameni care au facut si scoala.

    PIB= C+G+I+(X-M), unde:

    C – consum privat, G – cheltuieli guvernamentale, I – investitiile companiilor in bunuri de capital, X – export, M – import.

    afla ca si in industrie exista consum degeaba, daca era sanatoasa cresterea nu prea exista inflatie.

    daca era sanatoasa crestrea nu se imprumuta statul si sa trebuiasca sa platesc eu si copiii tai.

    previziunile guvernului se bazeaza pe crestrea “record”. salariile nejustificate de la stat se bazeaza pe o bula, care o sa se sparga. intreaba medicii sa vezi cat de mult cred ei in maririle din sanatate.

    moldova are o crestere de 4%, scade inflatia din cresterea economica de la noi si vezi ca tot un 3-4 % sanatos avem, in media europeana , restul sunt imprumuturi care ne vor costa scump.

    nu a fost greu. cu placere.

    • Pute tara de economisti, ca tine, de asta e in rahat (turcescu) mereu, si mai pute si de carmen, ca tine. Hai mars.

 3. In casa din Mihaileanu sau viloiul lui base! In casele robotului turist,abia se mai imbogateste si continua ulaturile “penalii,infractorii”! In sediile K1,K2…Kn ale colaboratorilor,locatia unde taiau porcii si se lafaiau si se lafaie cand restul cetatenilor nu au un colt de paine pe masa! In vie la partenerul plecat nitel in serbia,la relaxare! In viloaiele si blocul partenerei lor Udrea, plecata sa culeaga gemeni prin strainatati! In subsolul casei poporului! Pe domeniul lui Dragnea,partenerul de manipulare si de facut cartile in propriul avantaj! Abia scapa de dosare si pedeapsa ! Nu vor sa plimbe popoul in alte locatii pentru informare privind continutul dosarelor!?
  Acum sa vorbim obiectiv, in spatele acestor actiuni halucinante expuse pe micile ecrane,se deruleaza vanzarea totala a gazelor spre ungaria cu pret vechi,stie sotul oanei-fosta stancu!

 4. ce probleme are marea presedinta… cite sacrificii fac nemuritorii… inseamna ca e incapabila, ca manager, daca nu are solutii.
  cit ai, tanti, salariu? bagi 300 de bulioane pe luna? da cit o fi pensia, 200?
  ce, vrei banu si de la Patriarhie, de te rogi la Dumnezeu? Mai bine roaga-te sa nu-ti faca ADN-ul vreun dosar, asa, mai mic da eficient… ca, vorba aia, “pac la Rasboiu” daca va fi nevoie

Leave a Reply