Într-un interviu exclusiv acordat Antena 3 CNN, Generalul Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării, spune că nu a fost o explozie pe teritoriul naţional la momentul căderii dronei, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit șefului Apărării, “până în acest moment, şi probabil ancheta va dovedi, nu există urme de explozibil la faţa locului”.

Întrebat de ce au ars copaci în zona respectivă, generalul a explicat: “Este posibil, în cădere, combustibiliul care se găsea în aceste elemente de drone să fi produs un incendiu. Nu ştim, încă investigăm”.

Am verificat senzorii prin Centrul Militar de Comandă, prin Poliția de Frontieră, am avut avioane F16 în aer și ne-am concentrat foarte mult pe ideea unei explozii pe teritoriul național. Și nu a fost o explozie pe teritoriul național. Ne-am concentrat pe pista falsă a unei explozii. Luni au fost structurile de informații la fața locului, a spus generalul Petrescu.

Întrebat când au fost descoperite resturile dronei, generalul Daniel Petrescu a declarat la Antena 3 CNN că a primit informaţia la câteva minute după ce s-a terminat conferinţa preşedintelui Iohannis în care acesta nega ipoteza.

https://www.antena3.ro/actualitate/erori-mapn-drona-ruseasca-generali-romania-685295.html

#RaduTudor
#Antena3CNN
#interviu
#generali
#aparare
#Romania
#Ucraina
#drona
#Rusia
#razboi

Leave a Reply