Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a afirmat marţi că nu poate fi exclusă varianta ca Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie, să fie în viaţă, având în vedere că rezultatele testelor ADN în cazul acesteia nu au fost concludente.

Întrebat, la venirea la CSM, dacă exclude varianta ca Luiza Melencu să fie în viaţă, Bănilă a răspuns: “Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente şi de aceea, la momentul acesta, nu putem exclude nicio variantă”.

Luiza Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut la mijlocul lunii aprilie după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.

Dispariţia fetei a fost anchetată de DIICOT care a reunit dosarul cu cel al Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, dispărută pe 24 iulie, care a sunat pe 25 iulie la 112 solicitând ajutor deoarece a fost sechestrată, bătută şi violată.

În cauză a fost inculpat Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani, din Caracal.

În cadrul anchetei, Gheorghe Dincă ar fi recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, în jurul orei 12,00, atunci când ar fi surprins-o cu telefonul în mână şi ulterior i-ar fi incinerat corpul, iar cu privire la cea de-a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, procurorii au stabilit că există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni, scrie Agerpres.

3 COMMENTS

 1. Cati dinca or fi in Romania?
  Cate clanuri mafiote fac legea in localitati?
  Presa ar putea sa faca o harta…
  Daca pedepsele nu se.maresc, judecatorii vor merge tot spre.minim special iar mafiotii scapa ieftin.Ies din puscarii si isi continua infractiunile…
  Scopul pedepsei nu e atins.

 2. Varianta agravantei -moartea vicitmei in infractiunea de lipsire de libertate- cu pedeapsa de pana la 18 ani, nu e buna.
  Ar trebui sa fie in concurs cu infractiunea distincta- omor calificat- cu pedeapsa mai mare.E de notorietate ca, de multe ori , victima lipsita de libertate este omorata chiar in chinuri…greu de dovedit ca ar fi fost o ” greseala” a rapitorului.Pedeapsa pt. lipsire de.libertate de prescriptibila, omorul, nu.

Leave a Reply