Generalul Oleksandr Sîrskii, comandantul trupelor terestre ucrainene, a avertizat joi Rusia că o invazie a ţării sale nu va fi o ‘simplă plimbare în parc’ şi că trupele ucrainene se vor lupta pentru ‘fiecare metru de pământ’, relatează EFE.

Într-o declaraţie pentru postul britanic Sky News, generalul ucrainean a menţionat că militarii aflaţi sub comanda sa au început o serie de exerciţii în nordul Ucrainei, nu departe de frontiera cu Belarus şi Rusia.

În acea zonă, forţele ruse desfăşoară un exerciţiu comun de cealaltă parte a frontierei împreună cu trupele belaruse, aliaţii acestora.

Comandantul ucrainean, în vârstă de 56 de ani, a declarat pentru Sky News că Ucraina va efectua exerciţii de antrenament şi în sudul ţării.

Aceste exerciţii, care – aşa cum a explicat el – vor include testarea noilor arme americane şi britanice primite de armata ucraineană şi antrenamente pentru contracararea atacurilor aeriene, fac parte din măsurile luate de Kiev pentru a-l descuraja pe preşedintele rus Vladimir Putin să ordone un atac.

‘Forţele armate ucrainene sunt pregătite. Suntem capabili şi nu vom renunţa la niciun metru de pământ ucrainean fără luptă’, a avertizat joi generalul Sîrskii într-un mesaj adresat militarilor ruşi.

Declaraţiile sale intervin în timp ce şefa diplomaţiei britanice Liz Truss a îndemnat joi Rusia să aleagă diplomaţia ca alternativă la un război care va fi ‘un dezastru’ atât pentru ruşi, cât şi pentru ucraineni, scrie Agerpres.

Leave a Reply